Δήμος Σικυωνίων: Νέα χρηματοδότηση για τον προσεισμικό έλεγχο σε σχολεία και δημοτικά κτήρια

0


Σημαντική νέα χρηματοδότηση για την αντισεισμική θωράκιση δημοτικών κτηρίων και σχολείων του πέτυχε ο δήμος Σικυωνίων μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Η χρηματοδότηση αφορά στον προσεισμικό έλεγχο των κτηρίων, με σκοπό την αξιολόγησή τους για την αντοχή τους απέναντι σε
ενδεχόμενο σεισμικό φαινόμενο.
Στην περίπτωση που χρειαστεί η χρηματοδότηση προβλέπει και την κάλυψη του κόστους για την εκπόνηση σχετικών μελετών αποτίμησης και ανασχεδιασμού των εν λόγω κτηρίων.
Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του σημείωσε την πολλαπλή αξία μίας τέτοιας χρηματοδότησης, δεδομένου ότι ο δήμος Σικυωνίων όπως και όλη η Κορινθία αποτελούν μία από τις περισσότερο ενεργές, σεισμογενείς περιοχές, όχι μόνο της χώρας μας αλλά
ολόκληρης της Ευρώπης.
Συνεπώς προκύπτει ως ανελαστική η ανάγκη ελέγχου των κτηρίων, ώστε να εξασφαλιστεί ο μέγιστος βαθμός παθητικής ασφάλειας, ειδικά σε οικήματα όπως είναι τα δημοτικά κτήρια και τα σχολεία, όπου συγκεντρώνονται καθημερινά μεγάλος αριθμός ατόμων και κυρίως παιδιών.
Δημοσίευση: Μαρτίου 17, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήμος Σικυωνίων: Νέα χρηματοδότηση για τον προσεισμικό έλεγχο σε σχολεία και δημοτικά κτήρια"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator