ΑΥΤΟΨΙΑ ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ ΣΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ

0




Αυτοψία στη Διώρυγα της Κορίνθου πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς μαζί με τον καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Διώρυγας ΑΕ, Γιώργο Ζουγλή. Οι τρεις άνδρες διέσχισαν με σκάφος τη Διώρυγα και είδαν ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στο ιδιαίτερα προβληματικό σημείο όπου εκδηλώνονται οι συνεχιζόμενες καταπτώσεις των πρανών. Ήδη, ο όγκος των πρανών είναι πολύ μεγάλος και γι΄αυτό έχει κλείσει η πρόσβαση στη Διώρυγα.

 

Ο κ. Ταγαράς κατά την αυτοψία σημείωσε τα ακόλουθα:

«Τα κύρια ζητήματα εφεξής για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος στη Διώρυγα είναι τα ακόλουθα:

· 1ον Η ασφάλεια του χώρου όπου εξελίσσεται η κατάπτωση των πρανών

· 2ον Η ενδεδειγμένη μελέτη που θα πραγματοποιήσουν οι ειδικοί

· 3ον κατασκευή του έργου το συντομότερο δυνατόν, εκτιμώμενου προϋπολογισμού περίπου 9 εκατ ευρώ

· 4ον Η δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του Πράσινου Ταμείου

· 5ον Η περίφραξη της Διώρυγας για λόγους ασφαλείας, προς αποφυγήν τραγικών φαινομένων όπως αυτά που βιώσαμε πρόσφατα.

Να σημειώσω ότι χθες, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, στο σημείο εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, μετέβη κλιμάκιο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να εξετάσει την κατάσταση.

Η Διώρυγα της Κορίνθου είναι έργο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, σύμβολο αναφοράς, Και δεν είναι τυχαίο που ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, το ανήγαγε σε θέμα Εθνικού Επιπέδου!

Συνεχίζουμε τις ενέργειες»!
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 04, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΥΤΟΨΙΑ ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ ΣΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator