ΒΛΑΣΗΣ ΤΣΙΩΤΟΣ: «ΣΤΕΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

0




Δήλωση του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης αναφορικά με τα θέματα του Ειρηνοδικείου Δερβενίου και της ΔΕΥΑΞΕ.

Ο ρόλος μιας αντιπολίτευσης η οποία προσδοκά να φιλοτεχνήσει μια αξιόπιστη και υπεύθυνη εικόνα συμβάλλοντας έτσι στην πρόοδο του τόπου, απαιτεί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Να ελέγχει τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, να κρίνει τα αποτελέσματα του έργου της, αλλά και να στηρίζει τις σωστές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, προτείνοντας παράλληλα έργα και δράσεις οι οποίες ωφελούν τον Δήμο.

Η υπεύθυνη κριτική είναι απαραίτητο συστατικό της δημοτικής πραγματικότητας. Δρα εποικοδομητικά βοηθώντας μια Δημοτική Αρχή να βελτιώνει λάθη και αστοχίες, να τελειοποιεί θετικές αποφάσεις και γενικά προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο.

Ο επικεφαλής των «ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» κ. Καραβάς έχει επιλέξει μια μορφή καθολικής αντιπολίτευσης και ειρωνείας απέναντι σε κάθε σχεδόν παραγωγική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Μια κενή περιεχομένου αντιπολίτευση η οποία σκοπεύει αποκλειστικά στην επικοινωνιακή αποδόμηση των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής, αδιαφορώντας για κάθε ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η τελευταία παλαιοκομματική προσπάθεια του να εμφανιστεί στο ζήτημα του Ειρηνοδικείου ως όψιμος υπερασπιστής της Ευρωστίνης, την οποία ανακάλυψε δημοτικά και επαγγελματικά εσχάτως, αναδεικνύει μια ακόμη επιπόλαια και σπασμωδική προσπάθεια αποκόμισης ψευδών εντυπώσεων.

Η Δημοτική Αρχή στους 17 μήνες της θητείας της έχει να αντιμετωπίσει 11 μήνες πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης η οποία έχει παραλύσει διαδικασίες και έχει παγώσει χρονοδιαγράμματα. Αναγνωρίζοντας ωστόσο την εμβληματική σημασία του Ειρηνοδικείου για ολόκληρη την Ευρωστίνη, προχωρά σε μια ολοκληρωμένη μελέτη παρέμβασης σε αυτό. Μια παρέμβαση η οποία σέβεται την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία του κτηρίου και έχει σαν στόχο να επιστρέψει στην τοπική κοινωνία ένα κτήριο σημείο αναφοράς, όχι να εκτελέσει μία απλή στατική μελέτη και ένα εξωτερικό σουλούπωμα. Μία μελέτη με μικρό κόστος για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κτηρίου. Μια μελέτη η οποία θα οδηγήσει σε μια παρέμβαση με συγκεκριμένη πηγή χρηματοδότησης, ώστε να μην μείνει στα συρτάρια, αλλά να γίνει έργο μέσα στην παρούσα δημοτική θητεία.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι το κτήριο του Ειρηνοδικείου να αποκτήσει μια χρήση η οποία θα συμβάλει στην επισκεψιμότητα της περιοχής, αλλά και θα έχει εξασφαλισμένο το λειτουργικό κόστος. Προεκλογικά σε ανοιχτή συζήτηση στο Δερβένι είχε προταχθεί από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων η λύση της συνεργασίας με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), ώστε το κτήριο να χρησιμοποιηθεί ως ένα κέντρο παρουσίασης και ανάδειξης του Κορινθιακού. Η χρήση αυτή έχει σαν στόχο να προσελκύσει επιστημονικό προσωπικό, σχολεία αλλά και όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την θαλάσσια ζωή του Κορινθιακού στο κέντρο της Ευρωστίνης το Δερβένι. Οι συνεννοήσεις με το ΕΛΚΕΘΕ για την δυνατότητα πραγματοποίησης της πρότασης αυτής βρίσκονται σε εξέλιξη, αν και η πανδημία δυσκολεύει τον ρυθμό προόδου τους.

Για την απαράδεκτη ανακοίνωση που αφορά την αλλαγή του Προέδρου της ΔΕΥΑΞΕ τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Ο Δήμαρχος ο οποίος κατείχε μέχρι τώρα την θέση του Προέδρου έκρινε ότι λόγω αυξημένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να διαθέσει τον απαιτούμενο χρόνο σε μια σημαντική για τον τόπο επιχείρηση. Από την στιγμή που όλα τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Αρχής είναι επιφορτισμένα με απαιτητικά καθήκοντα Αντιδημάρχων, η αναζήτηση ενός δημοτικού συμβούλου από τις μειοψηφίες αποτελούσε μονόδρομο. Το πρόσωπο αυτό πρέπει να διαθέτει την εμπειρία, τον χρόνο και την διάθεση να ασχοληθεί ενεργά με τα ζητήματα της ΔΕΥΑΞΕ.

Ο Δήμαρχος αφού επικοινώνησε θεσμικά με τον πρώην Δήμαρχο κ.Ανδρικόπουλο, πρότεινε στον κ.Καλύβα την θέση του Προέδρου την οποία ο τελευταίος αποδέχτηκε. Έγινε ξεκάθαρο και από τις δύο πλευρές ότι η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει προσχώρηση του κ.Καλύβα στην Δημοτική Αρχή. Κάτι αντίστοιχο άλλωστε είχε συμβεί κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία με τον κ.Αποστολόπουλο να αναλαμβάνει θέση διευθύνοντος συμβούλου στο Χιονοδρομικό της Ζήρειας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό είναι το παράδειγμα συναίνεσης για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας. Οι κατηγορίες για ξεπερασμένες πολιτικές συναλλαγές βρίσκονται στην σκέψη μόνο όσων τις είχαν διαπράξει στο παρελθόν κατέχοντας κάθε άλλο παρά αξιοκρατικά δημοτικές θέσεις.

Ο επικεφαλής των «ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» μπορεί να συνεχίσει την πορεία των «ΣΤΕΝΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ» αντιπολίτευσης την οποία επιλέξει προσπαθώντας άγαρμπα να αναδειχθεί σε κεντρικό πόλο της αντιπολίτευσης, ενώ η Δημοτική Αρχή προχωρά με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στην παραγωγή δημοτικού έργου. Η ποιότητα της κριτικής χαρακτηρίζει και την ποιότητα της αντιπολίτευσης. Οι πάντες κρίνονται.

Υ.Γ Η απεγνωσμένη αδιάκοπη προσπάθεια να αναδείξει, έχοντας αναλάβει τον ρόλο γραφείου τύπου, το έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αποτελεί διασκεδαστική και πρωτότυπη υπηρεσία. Για τις αποθήκες ΑΣΣΟ στο Ξυλόκαστρο βέβαια καλύτερα θα ήταν να κρατάει ο ίδιος χαμηλούς τόνους αναλογιζόμενος την παροιμία «τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι».

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Βλάσιος Τσιώτος
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 26, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΒΛΑΣΗΣ ΤΣΙΩΤΟΣ: «ΣΤΕΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator