«ΔΩΡΙΖΟΥΝ» ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΜΙΣΘΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ 500ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ

0



Ως Πρόεδρος του Ζευγολατιού, θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ να προασπίζω το δημόσιο συμφέρον του χωριού μου όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι.

Στην ορκωμοσία μου ως αιρετός πρόεδρος κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑ να προστατεύω την περιουσία του δήμου μου και τα συμφέροντα των συγχωριανών μου, όταν αυτά καταπατώνται ή κάποιοι τα επιβουλεύονται.

Τον ΟΡΚΟ ΜΟΥ αυτό, τον τηρώ με τον ίδιο τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς να υπολογίζω το προσωπικό ή το επαγγελματικό μου κόστος.

Οι αποφάσεις μου και η στάση μου καθορίζονται ΜΟΝΟ από το συμφέρον για την προάσπιση των δικαιωμάτων των κατοίκων του Ζευγολατιού.

Σε σας, τους συγχωριανούς μου απευθύνομαι μιλώντας τη γλώσσα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και μόνο.

Ως μέλος της επιτροπής καταλληλότητας, κλήθηκα να αποφασίσω σχετικά με την μίσθωση δικτύου, για την μεταφορά νερού ύδρευσης στην κοινότητα Ζευγολατιού προκειμένου το δίκτυο αυτό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του χωριού μας σε νερό.

Συγκεκριμένα:

Την 1η Σεπτεμβρίου 2020 ο δήμαρχος Βέλου –Βόχας κ. Παπακυριάκος, προκήρυξε δημοπρασία για τη μίσθωση δικτύου νερού, μήκους 3-4 χιλιομέτρων περίπου, από τη γεώτρηση στην περιοχή του κλειστού Γυμναστηρίου στο Βραχάτι έως την δεξαμενή ύδρευσης στην περιοχή Σαλαμίδα και επί της οδού Αγ. Τριάδος Ζευγολατιού.

Επί της ως άνω δημοπρασίας , υποβλήθηκε μία και μοναδική προσφορά της κας Καραπατά - Γεωργίου Σοφίας συζ. Παναγιώτη (Τάκη) Λουζιώτη, η οποία δήλωσε ότι διαθέτει ιδιόκτητο δίκτυο σύμφωνα με την διακήρυξη του Δημάρχου, κ. Παπακυριάκου, το οποίο και προσφέρει προς μίσθωση από το δήμο μας.

Στα πλαίσια των καθηκόντων μου ως μέλος της επιτροπής καταλληλότητας και μελετώντας τα στοιχεία του φακέλου που προσκόμισε η ιδιώτης, διαπίστωσα ότι στο φάκελο ΔΕΝ υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη ιδιόκτητου δικτύου μεταφοράς νερού που να καλύπτει τις προϋποθέσεις της διακήρυξης, μήκους τριών και πλέον χιλιομέτρων ήτοι από το κλειστό γυμναστήριο Βραχατίου έως την περιοχή ΣΑΛΑΜΙΔΑ Ζευγολατιού.

Επιπλέον μετά από δική μου επιτόπια έρευνα και αυτοψία στην περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσω αν υπάρχει το προσφερόμενο ιδιωτικό δίκτυο ύδρευσης και να κρίνω περί της καταλληλότητας αυτού, με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ιδιωτικό δίκτυο μεταφοράς νερού που να καλύπτει τις προϋποθέσεις της διακήρυξης του δημάρχου, αφού το μοναδικό δίκτυο που υπάρχει στην περιοχή είναι το δίκτυο του δήμου .

Πρόκειται για το γνωστό δημοτικό δίκτυο ύδρευσης του Ζευγολατιού, που φεύγει από τις γεωτρήσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Βραχατίου και φτάνει στις κεντρικές δεξαμενές του Ζευγολατιού στην θέση Σαλαμίδα.

Το δίκτυο αυτό, είναι γνωστό σε όλους τους Ζευγολατιώτες ότι είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, το βεβαιώνουν άλλωστε πρώην αντιδήμαρχοι τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας, δημότες, εργολάβοι που εργάσθηκαν στην κατασκευή του, υπάλληλοι στην υπηρεσία ύδρευσης του δήμου μας και πολλοί άλλοι, όπως επίσης γνωστό σε όλους είναι ότι έχει φτιαχτεί από το κ. Μάντζαρη και έχει πληρωθεί από τον τότε δήμαρχο κ. Λιούντρη, μετά μάλιστα από δικαστικό αγώνα.

Από την στιγμή που ολοκληρώθηκε αυτό το δίκτυο ύδρευσης είναι πάλι γνωστό σε όλους ότι συντηρείται και επισκευάζεται από τον δήμο με χρήματα των δημοτών.

Όπως είναι αυτονόητο ΑΜΕΣΩΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ μη συμμετέχοντας με την ψήφο μου σε μια απάτη εις βάρος των συγχωριανών μου , χρεώνοντας το ταμείο του δήμου μας 500ευρώ το μήνα !!

Για αυτό λοιπόν το δημοτικό δίκτυο η δημοτική αρχή του κ.Παπακυριάκου, πληρώνει μηνιαίο μίσθωμα σε ιδιώτη, για να κάνει χρήση…!!!

Αμέσως η δημοτική αρχή Παπακυριάκου εκπροσωπούμενη από τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Παπακυριάκο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών κ. Τρωγάδη ξεκίνησαν τις «πιέσεις» προς το πρόσωπό μου προκειμένου να υπογράψω μια παράνομη σύμβαση .

Κλήθηκα στο γραφείο Δημάρχου και παρουσία του κ. Παπακυριάκου , του κ. Τρωγάδη και του κ. Τάκη Λουζιώτη (ως εκπροσώπου και πληρεξουσίου της συζύγου του ) δέχτηκα πιέσεις να υπογράψω άλλως, αν αρνηθώ, εμμέσως πλην σαφώς με ενημέρωσαν ότι «το Ζευγολατιό θα μείνει από νερό» και θα ρίξουν τις ευθύνες σε μένα ως πρόεδρο του χωριού.

Εκεί με ενημέρωσαν ότι το ίδιο γίνεται από το 2017 (!!) και πληρώνουν 500ευρώ το μήνα σε ιδιώτη για να κάνουν χρήση του δημοτικού δικτύου !! Μάλιστα η σύμβαση αυτή είχε λήξει από το Σεπτέμβριο του 2020 αλλά η δημοτική αρχή συνεχίζει μέχρι σήμερα να πληρώνει τον ιδιώτη 500ευρώ το μήνα και θα έπρεπε να υπογράψω και εγώ για να συνεχίσουν !!

Από το 2017 μέχρι και σήμερα ο δήμος Βέλου-Βόχας έχει πληρώσει 20.000 ευρώ σε ιδιώτη για να κάνει χρήση του δικτύου ύδρευσης που ανήκει στο δήμο!!

Η τελευταία σύμβαση ανάμεσα στον δήμο και τον ιδιώτη έχει λήξει από τον Σεπτέμβριο του 2020, όμως η κα.Λουζιώτη –Γεωργίου πληρώνεται μέχρι και σήμερα, με ευθύνη του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τρωγάδη.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ μια παράνομη σύμβαση , μια σύμβαση που «δωρίζει» χρήματα των δημοτών σε ιδιώτη για τη χρήση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης του χωριού μας.

ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ, όπως πιστεύω ότι θα είχε αρνηθεί και κάθε άλλος συγχωριανός που θα βρισκόταν στην θέση μου.

Όποιο και αν είναι το προσωπικό μου κόστος, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να υπερασπιστώ την δημοτική περιουσία, τα χρήματα του δημότη και την νομιμότητα.

Είμαι σε θέση ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΩ από τη θέση του προέδρου του χωριού, ότι όσο αφορά το Ζευγολατιό, αυτές οι παράνομες πρακτικές δεν πρόκειται να περάσουν και κάθε φορά που η δημοτική αρχή Παπακυριάκου θα κάνει απόπειρες για χαριστικές εξυπηρετήσεις εις βάρος της Κοινότητας Ζευγολατιού και των δημοτών, όλα θα βγαίνουν στο ΦΩΣ της δημοσιότητας και θα τα γνωρίζουν όλοι.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ

Η διαχείριση του δημοσίου χρήματος θα πρέπει να ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗ σε όλους τους δημότες ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ για ίδιον προσωπικό ή πολιτικό όφελος.

Ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΩ ότι η Δημοτική και Κοινοτική περιουσία δεν θα χαριστεί ή εκποιηθεί σε κανένα και από κανένα.

Αυτή η παράνομη σύμβαση που επιχειρεί η δημοτική αρχή Παπακυριάκου, θα εξαφανιστεί άλλως θα αποτελέσει μονόδρομο για εμένα η οδός της δικαιοσύνης.

Αυτά για την ώρα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ζευγολατιού
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 23, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«ΔΩΡΙΖΟΥΝ» ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΜΙΣΘΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ 500ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator