Living street : Ένα ακόμα ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρχεται στο Δήμο Κορινθίων

0Β.Νανόπουλος: Μια ακόμα επιτυχία του δήμου Κορινθίων – Διεκδικούμε και λαμβάνουμε κάθε δυνατή χρηματοδότηση

Μια ακόμα ευρωπαϊκή αναγνώριση έρχεται για το δήμο Κορινθίων με την έγκριση της πρότασης του για την υλοποίηση του έργου «Living Street». Η πρόταση συγκέντρωσε μια από τις δυο υψηλότερες βαθμολογίες στις τάξεις των Δήμων – Μελών του δικτύου «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» και προκρίθηκε για υλοποίηση , πρόκριση η οποία καταδεικνύει την υψηλού επιπέδου προετοιμασία και εργασία που γίνεται από πλευράς δήμου ούτως ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα και κονδύλια να εγκρίνονται αναβαθμίζοντας την πόλη και τα Δ.Δ, τις υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο Δήμος Κορινθίων επιλέχθηκε να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 20.000€ . Η επιλογή έγινε κατόπιν αξιολόγησης των προτάσεων από τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ENERGY CITIES (συντονιστής του έργου) και σε ανοικτή συνεδρίαση μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους Εταίρους.«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως είστε ένα από τους δύο Δήμους - Μέλη μας, που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία κατά τη διαδικασία επιλογής των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Living Streets and Citizen Engagement in local energy and climate projects», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (European Climate Initiative – EUKI) μέσω του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (Federal Ministry of the Environment, Nature Conservation and Nuclear Safety - BMU). Κατά συνέπεια, ο Δήμος σας επιλέχθηκε να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 20.000€ ώστε να υλοποιήσει το έργο, σε συνεργασία με τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» αναφέρει η απόφαση έγκρισης – ένταξης. Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία αξιολόγησης υπήρξε δύσκολη καθώς, εκτός από την πρόταση του δήμου Κορινθίων, υποβλήθηκαν πολλές προτάσεις, απόλυτα τεκμηριωμένες και πολύ ενδιαφέρουσες.

Το Πρόγραμμα "LIVING STREETS" εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Αστικής Αναζωογόνησης και στοχεύει

· Στην "πιλοτική" μετατροπή πολυσύχναστων δρόμων της πόλης της Κορίνθου σε χώρους συνάθροισης πολιτών

· Την ανταλλαγή ιδεών

· Την ανάπτυξη κοινωνικών δραστηριοτήτων, η διεξαγωγή πολιτιστικών δρώμενων και η προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης (ποδήλατο), μέσω της μερικής ή ολικής απαγόρευσης κίνησης των οχημάτων

· Την ενεργό εμπλοκή των Δημοτών (bottom-up approach) στον χωροταξικό σχεδιασμό που θα οδηγήσει στην υιοθέτηση πολιτικών με επίκεντρο τον Δημότη (people–centric approach) και όχι το αυτοκίνητο

«Το σημαντικό δεν είναι το ποσό που θα πάρει ο δήμος Κορινθίων αλλά η εμπειρία και η πιλοτική εφαρμογή πρωτοποριακών δράσεων στο δήμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 14, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Living street : Ένα ακόμα ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρχεται στο Δήμο Κορινθίων "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator