Η απάντηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφορικά με το άρθρο "Μικρά χωριά, μεγάλα προβλήματα"

0



Αγαπητέ Γιάννη,

σε χαιρετάμε και στο πρόσωπό σου όλους τους Φενεάτες. Είναι γνωστό το πηγαίο ενδιαφέρον σου για το τόπο σου αλλά δεν υπολείπεται από το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, αφότου γνώρισε το Φενεό αλλά φυσικά και το δικό μας από δεκαετίες.

Στο άρθρο σας για τον «Εγκαταλελειμμένο Φενεό και τα Xρόνια Φενεάτικα προβλήματα» θα συμφωνήσουμε στο ότι αρκετά χρόνια ο Φενεός ευρίσκεται σε μαρασμό. Στη συνέχεια θα αναφερθούμε επιγραμματικά στα Μεγάλα προβλήματα που ζήτησες λύσεις.

Αρχικά, θα αναφερθούμε στο οδικό δίκτυο:

-Για τους δρόμους που συμπεριλαμβάνονται στο έργο 2,300,000€.

-Επίσης, 400,000€ θα δοθούν για το δρόμο Μεσινό- Αρχαία Φενεός έτσι ώστε ο πολύπαθος Φενεός οδικά να αναβαθμιστεί.

-Στις προτάσεις της Περιφέρειας Κορίνθου και του Περιφερειάρχη υπάρχει ένα μεγάλο οδικό έργο Γκούρα –Δερβένι 17,000,000€ με κόμβους στη Καρυά, με παράκαμψη στο Στενό, των Ροζενών προς το Δερβένι που θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στο οποίο υπολείπονται τρεις Περιβαλλοντικές Μελέτες.

-Τέλος, ο δρόμος Μοσιά- Μάτι , ο τουριστικός δρόμος Φενεός- Φράγμα, το Άνω Κάτω Ταρσός και η Παναγία Βράχων θα αποκατασταθούν πλήρως.

Όσον αφορά, την ύδρευση υπάρχει έτοιμη μελέτη του Δήμου Σικυωνίων για όλα τα χωριά από ‘Καλόγρια’ – ‘Στενό. Το μεγάλο αυτό έργο του Δήμου Σικυωνίων το γνωρίζει και ο Περιφερειάρχης, αλλά πρώτα βέβαια θα ελεγχθεί η χρηματοδοτική ικανότητα της Περιφέρειας με δεδομένο ότι σήμερα ο άξονας για την ύδρευση έχει μόνο 5,700,000€ για ολόκληρη τη περιφέρεια Πελοποννήσου και το προαναφερθέν έργο για την ύδρευση του Φενεού είναι 3,500,000€.

Για το αρδευτικό ζήτημα από το φράγμα της Δόξας τη μελέτη την έχει αναλάβει και είναι υπεύθυνο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την οποία υπάρχουν συγκρουόμενες απόψεις των εκεί αγροτών.

Επιπλέον, στα σχολεία με τις τελευταίες προσλήψεις καθηγητών αναπληρωτών και δασκάλων αναπληρωτών που ολοκληρώθηκαν 6/10/2020 οι εκκρεμότητες θα καλυφθούν πλήρως.

Αξιοσημείωτο σημείο αναφοράς είναι και ο Αρχαιολογικός χώρος του Φενεού. Όμως δεν υπάρχει πίστωση από το Υπουργείο Πολιτισμού για επιπλέον προσωπικό ώστε να λειτουργήσει το Μουσείο Αρχαίας Φενεού και δεν διατίθενται φύλακες από το Δήμο Σικυωνίων. Συνολικά το θέμα αυτό είναι ευθύνη της εφορίας Αρχαιοτήτων.

Τέλος, αναφερθήκατε στην πορεία του αναδασμού του οποίου ολοκληρώνεται η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης με ψηφιακή απεικόνιση. Επίσης, έχουν οριστεί οι επιτροπές αναδασμού και επιτροπές εμπειρογνωμόνων από κατοίκους των περιοχών και υπηρεσιακών παραγόντων. Μετά από την ολοκλήρωση των αποτυπώσεων θα γίνει η ανάρτηση των κτηματολογικών δεδομένων για τυχόν ενστάσεις των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών.

Κόρκα-Κώνστα Αθηνά                                   Βυτινιώτης Χαρίλαος
Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού                    Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 21, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η απάντηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφορικά με το άρθρο "Μικρά χωριά, μεγάλα προβλήματα""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator