Γιώργος Δέδες: Έντονη ανησυχία στους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας στην Κορινθία

0




- Γιώργος Δέδες: Έντονη ανησυχία στους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας στην Κορινθία

- Ποιες είναι οι ενέργειες της Περιφέρειας σε κρίσιμους τομείς για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού;

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κορινθία και ιδιαίτερα στην Κόρινθο, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, εξέφρασε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», Γιώργος Δέδες, κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, την 5η Οκτωβρίου 2020.
Ο Γιώργος Δέδες εκτίμησε πως στην Κόρινθο η εξάπλωση της πανδημίας μπορεί να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, με δεδομένο ότι τα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες εστιάζονται σε τέσσερις κρίσιμες υπηρεσίες και δομές της πόλης, όπως η Εφορία Κορίνθου, ο ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) Κορίνθου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο Ιερός Ναός του Αποστόλου Παύλου. 
«Στην Κόρινθο υπάρχει πρόβλημα», τόνισε ο Γιώργος Δέδες κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης της Περιφερειακής Αρχής. «Οι πληροφορίες που έχουμε δημιουργούν έντονη ανησυχία», σημείωσε, απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, τονίζοντας πως οι δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν την 5η Οκτωβρίου από τον ΕΟΔΥ στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου και στην Π.Ε. Κορινθίας απείχαν πολύ από τη δεοντολογία αντιμετώπισης του φαινομένου.

Ο Γιώργος Δέδες απηύθυνε τρία σημαντικά ερωτήματα προς τον Περιφερειάρχη: 

Α) Τι επιπλέον μέτρα έχει λάβει ή θα λάβει η Περιφερειακή ηγεσία για την Π.Ε. Κορινθίας σε σχέση και με τις υπηρεσιακές αιτήσεις που έχουν γίνει για το θέμα αυτό; Συγκεκριμένα ανέφερε ως παράδειγμα το αίτημα του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Μεταφορών σχετικά α) με την τοποθέτηση στο χώρο των εξετάσεων των διαχωριστικών fiber glass, που ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί, β) με τη μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων τη φορά, λόγω της μικρής χωρητικότητας της αίθουσας σε συνδυασμό με την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων και γ) με την ανάγκη σχολαστικής καθαριότητας των υπολογιστών αφής και των εξαρτημάτων τους που έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι, μέτρα που ορίζονται και στην εγκύκλιο του Υπουργείου Μεταφορών.

Β) Θα υπάρξει -και μετά τις τελευταίες εξελίξεις- αυστηροποίηση  στην εποπτεία τήρησης των μέτρων στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που σήμερα είναι ελλειπής;

Γ) Πόσα δείγματα έχουν ληφθεί και ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων στην ανοιχτή δομή μεταναστών στο παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου και τι μέριμνα έχει ληφθεί γι’ αυτή τη δομή; 
Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Γιώργος Δέδες επανέλαβε την πάγια θέση της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο» ότι έναντι πάντων προέχει η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων στις διοικητικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Υπογράμμισε δε  την επιτακτική ανάγκη η Περιφέρεια να αναλάβει τις ευθύνες της και να δράσει αποτελεσματικά και έγκαιρα σε κάθε πεδίο όπου είναι αρμόδια ή συναρμόδια για την αυστηρή και καθολική τήρηση των μέτρων ασφαλείας και τη λήψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση ανάσχεσης της πανδημίας Covid – 19.

Γραφείο Τύπου
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 07, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιώργος Δέδες: Έντονη ανησυχία στους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας στην Κορινθία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator