Χαράλαμπος Κασίμης: Για την αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας

0Διαβάζω σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ύπαιθρος Χώρα" ότι πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των βουλευτών της ΝΔ του νομού Κορινθίας καθώς και των δημάρχων Νεμέας και Σικυωνίων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδη για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της κορινθιακής σταφίδας.
Ο Υπουργός κ. Βορίδης, σημειώνεται στο δημοσίευμα, ανέφερε πως στόχος του Υπουργείου είναι να προχωρήσει σε "πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής Σταφίδας, με οικονομική ενίσχυση".
Ας διευκρινήσουμε ορισμένα πράγματα πέραν των επικοινωνιακών εντυπωσιασμών των κυβερνητικών παραγόντων.
Η αναδιάρθρωση καλλιέργειας απαιτεί μελέτη και σχέδιο με τον αναγκαίο προϋπολογισμό που θα πρέπει να υποβληθεί και εγκριθεί από την ΕΕ για την χρηματοδότησή του είτε μέσα από επιχειρησιακό πρόγραμμα οργάνωσης παραγωγών είτε μέσα από ειδικό μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στην επόμενη προγραμματική περίοδο.
Επομένως η αναφορά στον "στόχο αναδιάρθρωσης με οικονομική ενίσχυση" δεν λέει τίποτα χωρίς διευκρινήσεις τόσο για το περιεχόμενο όσο και την χρηματοδοτική πηγή. Γνωρίζω ότι και τα δύο δεν είναι διαθέσιμα αυτή την στιγμή.
Ασφαλώς η αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας είναι αναγκαία τόσο με όρους αγρονομικούς όσο και με όρους διεθνούς αγοράς και ζήτησης.
Αλλά αντί για επικοινωνιακές πομφόλυγες και φληναφήματα τοπικού ενδιαφέροντος, απαιτείται σχέδιο και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων με την καλλιέργεια φορέων όχι μόνο στον νομό Κορινθίας αλλά και στους άλλους παραγωγικούς νομούς όπως της Αχαίας, Ηλείας και Ζακύνθου.
Αυτό θα απαιτούσε μια σοβαρή αγροτική, αναπτυξιακή πολιτική.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 14, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χαράλαμπος Κασίμης: Για την αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator