Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Κορινθίων

0Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ συμμετέχει στην επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Κορινθίων, ενώ ταυτόχρονα -εμπρόθεσμα και νόμιμα- ζήτησε να συμμετέχει και στις επιτροπές διαβούλευσης των λοιπών δήμων της Κορινθίας- όσων έχουν υποχρέωση να συγκροτήσουν τις επιτροπές αυτές.

Εκπρόσωπος του μετείχε στη 1η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης στον Δήμο Κορινθίων και έκτοτε διαπιστώσαμε ότι η επιτροπή δεν συνεδριάζει.

Αποστείλαμε στον Πρόεδρο της επιτροπής, που είναι και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων, δύο έγγραφα μας τον Μάρτιο και τον Ιούνιο 2020 με τα οποία ζητάμε την σύγκληση της επιτροπής διαβούλευσης για να συζητηθούν τα εξής θέματα:

- λειτουργία θεσμού ΤΕΒΑ.

- λειτουργία πεζοδρόμων πόλεως Κορίνθου και πιθανή επέκταση τους.

- δράσεις του δήμου Κορινθίων για την προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση στην ανακύκλωση και στις μεταφορές.

- δημοτικός φωτισμός.

- Λειτουργία κοιμητηρίων.

Τα έγγραφα κοινοποιήθηκαν στον κ. Δήμαρχο Κορινθίων, στην αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου και τις δημοτικές παρατάξεις δήμου Κορινθίων.

Λαμβάνουμε υπόψη τους περιορισμούς του κορωναϊού , όμως ήδη πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις του ΔΣ του Δήμου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μην συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης, τηρώντας τα σχετικά μέτρα υγιεινής.

Άλλωστε, τα παραπάνω θέματα είναι αρκούντως σοβαρά και δεν μπορεί να παραμένουν άλυτα, ενώ έχουν σωρευθεί και άλλα ζητήματα για τα οποία και πρέπει να λάβει γνώση Η επιτροπή και να τοποθετηθεί πάνω σε αυτά.

Το ΙΝΚΑ Κορινθίας, δεν μετέχει διακοσμητικά στην επιτροπή και δεν αποδέχεται η επιτροπή να είναι διακοσμητική, καθόσον υποστηρίζουμε σθεναρά την κοινωνία των ενεργών πολιτών και ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι η επιτροπή διαβούλευσης αποτελεί θεσμό που είναι υπεραναγκαίος στην πραγματικότητα του Δήμου Κορινθίων.

Στα πλαίσια αυτά, κοινοποιούμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αναμένουμε την άμεση επίλυση του σύμφωνα με το νόμο.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους δήμους της Κορινθίας, σημειώνουμε ότι επίσης δεν υπάρχει ομαλή λειτουργία των αντίστοιχων επιτροπών διαβούλευσης, με εξαίρεση τον δήμο Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων, ο οποίος δια του δημάρχου του δήλωσε εγγράφως ότι δεν βρίσκει ενδιαφερόμενους για τη συγκρότηση της επιτροπής...
Δημοσίευση: Αυγούστου 11, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Κορινθίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator