ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος

1



1. Σύμφωνα με το άρθρο 36 του ν.4508/2017 – ΦΕΚ Τεύχος Α’ 200/22.12.2017 έχει συσταθεί ειδικός λογαριασμός για την επανασύνδεση παροχών Ηλεκτρικού ρεύματος με διαχειριστή τον διαχειριστή Ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

2. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, η αρμοδιότητα εξέτασης των αιτημάτων επανασύνδεσης έχει εκχωρηθεί στην αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα σε επιτροπές που αποτελούνται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

3. Οι εν λόγω επιτροπές αξιολογούν την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων, και χορηγούν το ειδικό βοήθημα εφόσον η αποσύνδεση αφορά την κύρια κατοικία, η οποία πρέπει να έχει γίνει έως τις 30 Απριλίου 2020,με κοινή απόφαση που υπογράφουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς και ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

4. Μετά από σωρεία παραπόνων για διακοπές παροχής ρεύματος σε καταναλωτές-οι οποίοι εν πολλοίς είναι και δικαιούχοι επιδόματος αλληλεγγύης- τόσο από την ΔΕΗ, όσο και από τις λοιπές εταιρείες παροχής ρεύματος, διαπιστώσαμε ότι όλοι οι δήμοι της Κορινθίας δεν έχουν προχωρήσει στην επανασύσταση των παραπάνω επιτροπών, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο οι καταναλωτές.

5. Μετά την άνω διαπίστωση παρεμβήκαμε άμεσα προς όλους τους δημάρχους της Κορινθίας καθώς και προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας ώστε να επανασυσταθουν άμεσα οι παραπάνω επιτροπές και πάψουν να ταλαιπωρούνται χωρίς ουσιαστικό λόγο οι καταναλωτές που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των εφαρμοζόμενων πολιτικών στον τομέα του ηλεκτρικού ρεύματος αδυνατούν να πληρώσουν την κατανάλωση του ρεύματος τους.

6. Ελπίζουμε ότι οι δήμαρχοι της Κορινθίας θα ενεργήσουν αμεσα και για τη δυνατότητα που είχαν και την οποία ελάχιστα αξιοποίησαν.
Δημοσίευση: Ιουλίου 15, 2020

1 Σχόλια για την ανάρτηση: " ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος"
Άννα Ζάχου είπε...

Η επανασύνδεση ρεύματος δεν είναι και από τα πιο απλά πράγματα στην Ελλάδα. Πάντως ανεξάρτητα από τον πάροχο ρεύματος που ανήκετε, υπεύθυνος φορέας για την επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ο ΔΕΔΔΗΕ. Απλά απευθυνθείτε και στον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος για να μπορέσετε να αποκαταστήσετε την κανονική ροή της παροχής σας με τον προμηθευτή που συνεργάζεστε.


5 Ιουνίου 2021 στις 5:04 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator