Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΑΙΩΝΟΒΙΩΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΩΝ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ

0Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Λαμπρινός στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέβη σε σοβαρή καταγγελία.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σε δημοτικό ελαιόκτημα κληροδοτήματος Σωσώ Σακελλαρίου στο Περιγιάλι έκτασης 13 στρεμμάτων με περίπου 250 υπεραιωνόβιες ελιές πριν δύο ημέρες ιδιώτης έχει παρέμβει και ξεριζώνει τις ελιές, χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση του Δήμου, ούτε Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε Οικονομικής Επιτροπής.

Επειδή οι ελιές είναι πολύ μεγάλες σε όγκο εκτιμάται ότι το σύνολο των κορμών θα αποδώσει πάνω από 500 κυβικά ξύλα. Με μέσο όρο 120 € το κυβικό καταλαβαίνετε ότι η αξία είναι πολύ μεγάλη. Ως καθαρό κέρδος μπορεί να αποφέρει πάνω από 30.000 €

Τι προβλέπει να κατασκευάσει η Δημοτική Αρχή στο συγκεκριμένο χώρο;
Έχουν ληφθεί οι νόμιμες άδειες;
Για ποιό λόγο δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού;
Γιατί τουλάχιστον οι κορμόριζες δεν μεταφυτεύτηκαν σε χώρο του Δήμου για να χρησιμοποιηθούν σε φύτευση κοινόχρηστων χώρων στο μέλλον;
Ποιός έδωσε την εντολή σε τέτοιες μη σύννομες έως παράνομες ενέργειες;
Τι θα πράξει η Δημοτική Αρχή;
Ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα και θα το ερευνήσει.
Το αποτέλεσμα;
Την επόμενη ημέρα (Τρίτη) ο ιδιώτης να αποτελειώσει το έργο του, αφήνοντας μόλις 10 ρίζες ελιές για το όριο του ελαιοκτήματος.
Δεν καταλαβαίνουμε ως που θα φθάσει αυτή η αυθαιρεσία, δεδομένου ότι πριν ακριβώς δύο μήνες είχαμε σχεδόν παρόμοια αυθαίρετη ενέργεια στην Αγία Άννα με συνεργεία του Δήμου αυτή τη φορά να εκριζώνουν άλλο ιδιωτικό ελαιόκτημα με αρκετές ελιές και το θέμα να έχει φθάσει στα δικαστήρια.Δημοσίευση: Ιουνίου 23, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΑΙΩΝΟΒΙΩΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΩΝ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator