Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κορινθίων

0  • Προχωρούν τα ΣΧΟΑΠ Τενέας και Άσσου – Λεχαίου
Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κ

ορινθίων στην συνεδρίαση της 22.06.20 η προγραμματική σύμβαση με το “Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία” με Δ.Τ. ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, για την υλοποίηση των πράξεων “Ολοκλήρωση ΣΧΟΟΑΠ Τενέας” & “Ολοκλήρωση ΣΧΟΟΑΠ Άσσου-Λεχαίου". Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος τόνισε πως η προγραμματική σύμβαση θα επιτρέψει στο δήμο να υλοποιήσει τα χωροταξικά των συγκεκριμένων περιοχών τα οποία παρέμεναν για χρόνια στάσιμα. «Πρόκειται για χωροταξικά που έχουν καθυστερήσει για πολλά χρόνια και θα ολοκληρωθούν εντός 12 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Στόχος μου μέσα σε αυτήν την θητεία ο δήμος σε όλη του την έκταση να έχει χωροταξικά σχέδια και χρήσεις γης.” Ο Δήμαρχος, στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, υπέγραψε ήδη
▶Την μελέτη για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος για το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου
▶Την καταχώρηση στο εθνικό κτηματολόγιο της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλεως «Αγία Άννα-Συνοικισμός»
▶Την σύνταξη πράξης αναλογισμού αποζημιώσεων ένθεν και ένθεν του ρέματος Ξηριά της κοινότητας Κορίνθου από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου έως την οδό Πατρών

  • Ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας με ειδικό προσωπικό
Την ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας, της δομής που λειτουργεί υποστηρικτικά στην Κοινωνική Υπηρεσία και Πρόνοια του δήμου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων. Πρόκειται για ειδικό επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα συνδράμει το έργο του υπάρχοντος και θα αποδώσει στους πολίτες που έχουν ανάγκη διευρυμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. «Προχωρόντας σε προσλήψεις ειδικού προσωπικού θα μπορέσουμε αποτελεσματικότερα να υποστηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη» σημείωσε ο Δήμαρχος στην εισήγησή του.

  • Ξεκινά η ανταποδοτική ανακύκλωση
Την ανταποδοτική ανακύκλωση βάζει στην καθημερινότητα των πολιτών του ο Δήμος Κορινθίων εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε. για την οργάνωση ολοκληρωμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών στο Δήμο Κορινθίων. « Η ανταποδοτική ανακύκλωση έρχεται σε συνέχεια της ανακύκλωσης υποδημάτων και ενδυμάτων η οποία έχει ήδη ξεκινήσει στο δήμο με τους κόκκινους κάδους και στην ενίσχυση του εξοπλισμού με μπλε και πράσινους κάδους που ο δήμος σύντομα θα έχει στην διάθεσή του. Οι πολίτες έχοντας ένα μικρό όφελος από την διαδικασία θα συνδράμουν στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την μείωση του όγκου αλλά και του βάρους των ανακυκλώσιμων υλικών» ανέφερε ο Δήμαρχος τονίζοντας, δεδομένης της καθυστέρησης που καταγράφεται στην περιφερειακή διαχείριση, την αξία της ενέργειας.

  • Το Αγγελόκαστρο αποκτά κεντρική πλατεία
Την αγορά οικοπέδου για την δημιουργία κεντρικής πλατείας στο Αγγελόκαστρο ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας ικανοποιώντας ένα αίτημα χρόνων της περιοχής. Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο ολοκλήρωσε με επιτυχία την διαπραγμάτευση για την αγορά του κατάλληλου οικοπέδου και πλέον, μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το έργο θα εκτελεστεί και θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.

  • Αγορά οικοπέδων για πλατεία και πάρκινγκ στο Περιγιάλι
Σε έγκριση αγοράς οικοπέδων στην Τ.Κ Περιγιαλίου για την δημιουργία πλατείας και χώρου στάθμευσης πλησίον του κοιμητηρίου προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο της 20.06.20. Πρόεκιται για απαραίτητους κοινόχρηστους χώρους που η περιοχή έχει ανάγκη και ο δήμος ως οφείλει έρχεται να καλύψει.

  • Εκπρόσωπος του δήμου στο Δίκτυο Ιαματικών Πηγών ο Ανδρέας Ζώγκος
Την θέση του Δημάρχου στον Σύνδεσμό Ιαματικών πηγών ως εκπρόσωπος του δήμου Κορινθίων καταλαμβάνει εφ εξής ο δημοτικός σύμβουλος κ.Ανδρέας Ζώγκος. Ο Δήμαρχος έφερε το ζήτημα της αντικατάστασης λόγω αυξημένων δικών του υποχρεώσεων οι οποίες δεν του επιτρέπουν να είναι συνεπής στις συνεδριάσεις και δράσεις του συνδέσμου ανακοινώνοντας στο σώμα την επιλογή του στο πρόσωπο του Ανδρέα Ζώγκου και ζητώντας την επικύρωση του.
Δημοσίευση: Ιουνίου 24, 2020
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κορινθίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator