Ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Κιθαριστική Ορχήστρα από το Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου

0
ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ
Ιερόθεου 21, 2028 Λευκωσία
Τηλ. 22769532
Ε-mail:cy.guitarorchestra@gmail.com
H Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με αρ. εγγραφής 4580

ΙΔΡΥΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ  ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΗΣ  ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

EUROPEAN GUITAR ORCHESTRA

Η μουσική εν μέσω πανδημίας ενώνει την Ευρώπη!

Η «Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα» του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και η «Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου», συνενώνουν τις σημαντικότερες Κιθαριστικές Ορχήστρες της Ευρώπης, υπό την σκέπη, μιας Ευρωπαϊκής Κιθαριστικής Ορχήστρας, που θα συμπράττει καλλιτεχνικά, αλλά και συνδυαστικά ως ένα κορυφαίο μουσικό σύνολο με παγκόσμια πρωτοτυπία.

Ο σκοπός και ο συμβολισμός μιας τέτοιας συνένωσης, πέρα από τον καλλιτεχνικό τους προσδιορισμό, έχουν να κάνουν με τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, με τον αμοιβαίο σεβασμό μέσω της κουλτούρας, με υψηλά μουσικά πρότυπα για την νεολαία και τέλος με την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου όλων των Ευρωπαϊκών Εθνών.

Η Κύπρος, ηγείται της ίδρυσης και οργάνωσης της Ορχήστρας, προτάσσοντας υψηλές πολιτιστικές αξίες για πολλοστή φορά, στους λαούς  της Ευρώπης.

Καλλιτεχνικός  Διευθυντής, της Ευρωπαϊκής Κιθαριστικής Ορχήστρας (Ε.Κ.Ο.), με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών θα είναι ο Ελληνοκύπριος Καθηγητής Κιθάρας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Κοΐζας, ο οποίος σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, θα επιλέγει τους κατά τόπους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές, ανά γεωγραφική περιφέρεια της Ευρώπης, με κριτήρια εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά, αλλά και παιδαγωγικού - κοινωνικού ήθους.

Η Ορχήστρα θα απαρτίζεται από νέους σπουδαστές κιθάρας, καθηγητές, σολίστ, διευθυντές ορχήστρας, από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας τους την ευκαιρία, να συνεργαστούν για έναν κοινό - μεγαλειώδη στόχο. Θα αναπτύξουν σχέσεις, φιλίες, συναισθήματα, αλλά και τον ενθουσιασμό, την περηφάνια για το αποτέλεσμα.

Η Ορχήστρα θα εμφανίζεται σε πόλεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, σε πολλά και διαφορετικά επίσημα και μη επίσημα πλαίσια, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές και καινοτόμες μορφές, για ευρύ φάσμα ακροατηρίων.

Μέσα από τις δραστηριότητές της, θα ενεργεί ως πολιτισμικός πρεσβευτής για την Ευρωπαϊκή Ένωση προβάλλοντας τον πλούτο και την πολυμορφία των ευρωπαϊκών πολιτισμών και των νεοεμφανιζόμενων ταλέντων.

Στηριζόμενοι στις παραπάνω ιδεολογικές αρχές, ιδρύουμε την Ευρωπαϊκή Κιθαριστική Ορχήστρα!

Αντώνης Κοΐζας
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΗΣ  ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ  ΚΥΠΡΟΥ

&

Στέλιος Γκόλγκαρης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ
Δημοσίευση: Ιουνίου 05, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Κιθαριστική Ορχήστρα από το Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator