Στήνουν κινήματα ανυπακοής, αναζητούν νεοαγανακτισμένους

0




Με υποκινούμενες συγκεντρώσεις στις πλατείες, με προσκλήσεις μέσω social media και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, επιχειρείται η δημιουργία ενός κύματος αμφισβήτησης της κυβέρνησης και των επιτυχιών της στην αντιμετώπιση της κρίσης στη δημόσια υγεία. Μπροστά στο αδιέξοδο και την αμηχανία αναζητούν διεξόδους στην αναμενόμενη οικονομική κρίση και αναπολούν τις πλατείες των «αγανακτισμένων».

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος την Πρωτομαγιά, το συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα για το «οικολογικό πραξικόμη» και οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Αγίου Ιώαννου στην Αγία Παρασκευή «υπό την αιγίδα» του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και την καταδίκη της παρέμβασης των αστυνομικών από τον Αλέξη Χαρίτση, τον εκπρόσωπο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δείχνουν αλλά δεν είναι αποσπασματικές.

Είναι επί της ουσίας ένα είδος επαναστατικής γυμναστικής και κυρίως μια προτροπή σε ανυπακοή ως προς τα μέτρα που έχουν ληφθεί και αφορούν την προστασία της ζωής των πολιτών. Είτε πρόκειται για συγκέντρωση με ασκήσεις ακριβείας, είτε για μια άναρχη σύναξη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε για την «αντίσταση» της Αγίας Παρασκευής κατά της αστυνομίας, που έσπευσε να απομακρύνει όσους μετείχαν στο δήθεν «πάρτι της μπύρας», η ουσία είναι η ίδια. Όπως και το μήνυμα επιχειρείται να σταλεί για ανυπακοή στους έκτακτους κανόνες η έγκαιρη εφαρμογή αλλά και η τήρηση των οποίων έκανε την Ελλάδα διεθνές παράδειγμα προς μίμηση.

Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι μια προσπάθεια να επανέλθει η μπαχαλοποίηση στο προσκήνιο. Να προετοιμαστεί το κύμα που θα προκαλέσει την αντίδραση κατά της κυβέρνησης, όπως ακριβώς έγινε το 2011. Με την «κάτω πλατεία» του Συντάγματος να επιχειρεί να επανέλθει στο προσκήνιο όπως τότε που ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Αντιεξουσιαστική Κίνηση (Α/Κ) μεσουρανούσαν με τα στελέχη του πρώτου να γίνονται αργότερα κυβέρνηση.

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα την Πρωτομαγιά δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια κίνηση αντίστασης και ανυπακοής. ΟΙ ασκήσεις ακριβείας μπορεί να έριξαν το βάρος σε περιπαικτικά σχόλια, οι αποστάσεις που τηρήθηκαν να θεωρήθηκε από ορισμένους ότι έδειξαν να σέβονται τους κανόνες για τη δημόσια υγεία, αλλά και μόνο η άρνηση να μεταφερθούν οι εκδηλώσεις δείχνει την πρόθεση της ευθείας αμφισβήτησης.

ΤΟ δεύτερο βήμα, αυτό της συγκέντρωσης μερικών δεκάδων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιταχθούν στο νομοσχέδιο για το Περιβάλλον, μπορεί να μην έτυχε της αποδοχής που η Κουμουνδούρου επεδίωκε εν τούτοις ο άναρχος συγχρωτισμός και η απουσία μέτρων προστασίας έστειλαν το ανάλογο μήνυμα.

Στην Αγία Παρασκευή δεν πρόκειται για νέους που βγήκαν να διασκεδάσουν μετά την καραντίνα και να ξεδώσουν για μια μπύρα. Την Τρίτη επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν να τους απομακρύνουν από την πλατεία Αγίου Ιωάννου με πέτρες και μπουκάλια. Σίγουρα δεν πρόκειται για αντίδραση νεαρών ή κατοίκων της περιοχής που αίφνης είδαν πάνω από 500 άτομα να «συγχρωτίζονται» την ώρα που η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι επιστήμονες κάνουν εκκλήσεις για να μη ξεφύγει η κατάσταση και απαιτηθεί εφαρμογή εκ νέου των περιοριστικών μέτρων.

Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Αλέξη Χαρίτση έσπευσε να καταδικάσει την παρέμβαση των ΜΑΤ προχωρώντας μάλιστα σε μια σύγκριση με τα σχολεία που ανοίγουν. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του για την κυβέρνηση «δεν είναι δυνατόν να κουνάει το δάχτυλο για άσκοπη συνεύρεση των νέων σε μια πλατεία, την ίδια ώρα που επιμένει στο επικίνδυνο άνοιγμα των σχολείων»

Χθες το βράδυ, ξανασυγκεντρώθηκαν. Περίπου 100 με 150 άτομα και προκαλούσαν τους αστυνομικούς που κλήθηκαν να εφαρμόσουν το κλείσιμο της πλατείας. Βρήκαν και υποστηρικτές όπως η Μελίνα Αλεφαντή στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτική σύμβουλος Αγίας Παρασκευής.

Η ίδια την προηγούμενη ημέρα σημείωνε χαρακτηριστικά «Έξω τα ΜΑΤ από τη γειτονιά μας» και εξαπέλυε επίθεση κατά του Δημάρχου που επιχείρησε να τηρήσει τους κανόνες και να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Καταγγέλλοντας και κάτι ακόμη. Πως η πλατεία τα βράδια γίνεται και άντρο διακίνησης ναρκωτικών.

«Πληροφορήθηκα» ανέφερε η Μελίνα Αλεφαντή «ότι διμοιρίες ΜΑΤ υπό την επίβλεψη του Δημάρχου επιτέθηκαν απρόκλητα και έριξαν δακρυγόνα σε όσους βρίσκονταν στην πλατεία του Αγ. Ιωάννου σήμερα το βράδυ. Κανένας δήμαρχος ποτέ δεν έχει κάνει ξανά κάτι τέτοιο. Είναι δυνατόν Κε Ζορμπά να πιστεύετε ότι αυτό είναι λύση; Να φέρνετε ΜΑΤ στις πλατείες και στην γειτονιά μας να δείρουν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης; Αυτές τις πρωτοβουλίες θέλετε να πάρετε για τον Δήμο μας;»

Και φτάνει αυτό. Υποστήριξε πως η παρουσία των ΜΑΤ «πολλαπλασιάζει» τα προβλήματα και προειδοποίησε με σαφήνεια να μη διανοηθεί ο Δήμαρχος να φωνάξει εκ νέου τα ΜΑΤ.

Είναι δεδομένος ότι η αντιπολίτευση δεν έχει ούτε πρόγραμμα ούτε σχέδιο για να αντιμετωπίσει την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Από τον Έβρο και την φύλαξη των συνόρων μέχρι την πανδημία και την επιτυχή, μέχρι τώρα, έκβαση της προστασίας της Δημόσιας Υγείας ο μόνος αντιπολιτευτικός λόγος στηρίζεται σε σκανδαλολογία και στοχοποιήσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε και την Ελίτ μέσα στη ρητορική που αναπτύσσει στο πλαίσιο του σκληρού ροκ και της πόλωσης.

Η αμηχανία είναι έκδηλη. Και η προσπάθεια μπαχαλοποίησης της κοινωνίας επιβεβαιώνει το αδιέξοδο. Την προηγούμενη φορά καταστράφηκε η οικονομία την ώρα που ετοιμαζόταν να ανακάμψει. Αυτή τη φορά ο κίνδυνος αφορά τη δημόσια υγεία και το σύνολο των πολιτών.

Δημοσίευση: Μαΐου 07, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στήνουν κινήματα ανυπακοής, αναζητούν νεοαγανακτισμένους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator