Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια σε Πλαστικά Θράκης και Lariplast – 300.000 μάσκες το 24ωρο (video)

0
Τηλεδιάσκεψη είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επικεφαλής των βιομηχανιών Πλαστικά Θράκης και Lariplast.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τις δύο ελληνικές επιχειρήσεις, με έδρα τη Θράκη και τη Λάρισα αντίστοιχα, οι οποίες προσάρμοσαν τις γραμμές παραγωγής τους και έχουν τη δυνατότητα να παράγουν 300.000 μάσκες κατά του κορονοϊού την ημέρα.


Πρόκειται για δύο βιομηχανίες που, όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, αναπροσάρμοσαν σε χρόνο μηδέν τις γραμμές παραγωγής τους και αξιοποιώντας πρώτες ύλες από την Ελλάδα δρομολόγησαν την κατασκευή προστατευτικών μασκών και υφασμάτων για χειρουργικές μάσκες.

Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήρε την άμεση ανταπόκριση και την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι δύο επιχειρήσεις τονίζοντας ότι η κυβέρνηση στέκεται οργανωμένα και αποφασιστικά δίπλα στην εθνική βιομηχανία.

Κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

“Χαίρομαι πάρα πολύ που σας βλέπω. Θέλω να ξεκινήσω με μία ιστορία από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, όπου έγινε μία συζήτηση για την ανάγκη η Ευρώπη να αποκτήσει σημαντική παραγωγική δυνατότητα και να μην είναι εξαρτημένη από εισαγωγές σε ιατρικό εξοπλισμό, κυρίως προστατευτικού χαρακτήρα. Αυτό λοιπόν το οποίο αποτελεί ακόμα σχέδιο για πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και ξεκάθαρη πολιτική κατεύθυνση, εσείς με την δική σας ευρηματικότητα, την ταχύτητα και αναλαμβάνοντας και ένα επιχειρηματικό ρίσκο, το κάνετε, ήδη, πράξη. Και θέλω πραγματικά από καρδιάς να σας συγχαρώ για την ταχύτητα με την οποία κινηθήκατε και για το γεγονός πια ότι παντρεύονται δύο σημαντικές ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, με μεγάλη προϋπηρεσία στον κλάδο, με εξαιρετική φήμη εντός και εκτός Ελλάδας, για να μπορούν να παράγουν πρώτες ύλες και κυρίως μάσκες χειρουργικές, που τόσο μας είναι και θα μας είναι απαραίτητες, σε χρόνο ρεκόρ και σε ποσότητες πολύ σημαντικές για να καλύψουν ένα όχι ευκαταφρόνητο κομμάτι της ελληνικής αγοράς, αλλά γιατί όχι, και της αγοράς του εξωτερικού. Θα θέλαμε, λοιπόν, να μας μιλήσετε για αυτήν την πρωτοβουλία, να μας πείτε ένα σύντομο ιστορικό του πώς δρομολογήθηκε όλη αυτή η διαδικασία. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ και το υπουργείο Ανάπτυξης (και τον υπουργό και τους υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς), και το υπουργείο Υγείας, γιατί ξέρω ότι έπρεπε να συντονιστούν υπουργεία ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε κι εμείς την απαραίτητη υποστήριξη για να προχωρήσει αυτή η επένδυση. Τολμώ, όμως, να πω ότι αυτή είναι μία έκφανση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στα καλύτερά της και με πολύ ενδιαφέρον αναμένω να μας ξεναγήσετε, έστω και διαδικτυακά, στους χώρους παραγωγής και να μας πείτε περισσότερα για τα σχέδιά σας». Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει διαδικτυακά τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας και να ενημερωθεί για την τεχνολογία με την οποία παράγονται οι μάσκες”.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση στέκεται οργανωμένα κι αποφασιστικά δίπλα στην εθνική βιομηχανία, ενώ υποσχέθηκε να επισκεφθεί στο μέλλον και τις δύο βιομηχανίες (σ.σ. σε Λάρισα και Θράκη), μονάδες που παρουσιάζουν έντονη εξαγωγική δραστηριότητα στο εξωτερικό.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη των δύο επιχειρήσεων στάθηκαν στη διατήρηση των θέσεων εργασίας που προσφέρει η νέα αυτή παραγωγική δραστηριότητα, καθώς και στην ταχύτητα με τον οποία προχώρησαν οι διαδικασίες από την πλευρά του κράτους, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια και καθυστερήσεις.


“Βίωσα μια καταπληκτική εμπειρία μετά από τόσα χρόνια που δουλεύω: το τελωνείο να περιμένει εμάς και μετά να κλείσει. Φανταστείτε, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 17.00, η μηχανή εκτελωνίστηκε εκείνη την ημέρα, το φορτηγό περίμενε και ήταν στην Ξάνθη στις 08.30 το (επόμενο) πρωί”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, Κώστας Χαλιορής.

Αναφερόμενος στις αδειοδοτήσεις, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lariplast Γιάννης Τσερέπας σημείωσε: “Στα 30 χρόνια που είμαι επιχειρηματίας είναι η πρώτη φορά που έχω δει τόσο καλά να συντονίζεται το κράτος με την επιχειρηματικότητα”, και επισήμανε την αποτελεσματική συνεργασία με την Περιφέρεια, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το υπουργείο Υγείας και τον πρωθυπουργό.


Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας και Εμπορίου, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δημητριάδης και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Από την πλευρά των επιχειρήσεων, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Lariplast Γιάννης Τσερέπας, ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Animus Αχιλλέας Νταβέλης, ο προϊστάμενος ποιοτικού ελέγχου του Ομίλου Πλαστικά Θράκης Κωνσταντίνος Εμμανουήλ και ο διευθύνων σύμβουλος της Thrace NG Χρήστος Καραγεωργίου.
Δημοσίευση: Απριλίου 29, 2020
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια σε Πλαστικά Θράκης και Lariplast – 300.000 μάσκες το 24ωρο (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator