ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ

0




www.edke.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας

Πιστοί στο έργο μας και εναρμονιζόμενοι με τις επικρατούσες συνθήκες σας παραθέτουμε ένα δεκάλογο κανόνων υγιεινής που αφορά στην αλληλεπίδρασή μας με τα ζώα αυτές τις δύσκολες ημέρες.
Αρχικά θα θέλαμε να επισημάνουμε και πάλι ότι, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έως τώρα, τα ζώα συντροφιάς, τόσο αδέσποτα όσο και δεσποζόμενα, δεν αποτελούν πηγή μόλυνσης ή δεξαμενή επιβίωσης του νέου κορονοϊού SARS-Cov-2.

1. Μικρές βόλτες με λουρί κοντά στο σπίτι.

2. Αποφύγετε επαφές με άγνωστα ζώα. Η κοινωνικοποίηση του ζώου σας ας μπει σε δεύτερη μοίρα λόγω των έκτακτων μέτρων.

3. Κρατήστε απόσταση από άλλα άτομα και ζώα τουλάχιστον 2 μέτρων και μην επιτρέπετε να αγγίζουν το σκύλο σας άγνωστα άτομα.

4. Κατά τη διάρκεια της βόλτας, τηρήστε τους κανόνες υγιεινής συλλέγοντας τα περιττώματα του ζώου σας. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε γάντια και αποφύγετε να αγγίξετε το πρόσωπό σας.

5. Αφού επιστρέψετε από τη βόλτα, καθαρίστε σχολαστικά τα πόδια του σκύλου σας με ειδικό σαμπουάν αραιωμένο με χλιαρό νερό, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και στεγνώστε πολύ καλά. Φυσικά πλύνετε πολύ καλά και τα δικά σας χέρια και φροντίστε να απολυμάνετε και το λουρί του σκύλου σας.

6. Ένα βρεγμένο με νερό πανί αποτελεί καλή επιλογή για να καθαρίσετε τη μουσούδα του σκύλου σας.

7. Δώστε τροφή και νερό σε αδέσποτα ζώα, αλλά μη παραλείπετε να ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής που αναφέρθηκαν παραπάνω. Συνιστάται να φοράτε γάντια αλλά αποφύγετε να αγγίξετε το πρόσωπό σας.

8. Καθαρίστε καθημερινά την αμμοδόχο της γάτας σας.

9. Πολλές γάτες συνηθίζουν να κάνουν βόλτα στον κήπο του σπιτιού ή και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, ιδιαίτερα στις ημιαστικές ή αγροτικές περιοχές. Αν δεν είναι δυνατόν να περιορίσετε τη γάτα σας, τις ημέρες αυτές συνιστάται να ακολουθείτε ό,τι αφορά ένα σκύλο (βλέπε οδηγία 5).

10. Τέλος, καλό είναι αυτό το διάστημα να αποφύγετε τις ιδιαίτερες εκδηλώσεις αγάπης με τα ζώα σας (φιλιά, γλείψιμο στο πρόσωπο, παροχή φαγητού από το πιάτο σας).

Οι στιγμές που διανύουμε είναι κρίσιμες και η συμβολή του καθενός μας στη μείωση της διασποράς του νέου κορονοϊού αποτελεί κοινωνική επιταγή για τη διασφάλιση τη υγείας όλων μας.


Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας ιδρύθηκε το 2013 από Κτηνιάτρους με σκοπό την εξομάλυνση του προβλήματος των αδέσποτων. Η ΕΔΚΕ ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα όπου στειρώνει, εμβολιάζει κατά της λύσσας και τοποθεί microchip στα αδέσποτα! Από το 2013 έως τώρα, έχει στειρώσει περισσότερα από 4700 ζώα σε περισσότερα από 40 μέρη της Ελλάδος.
Για να μάθετε και εσείς πως μπορείτε να βοηθήσετε ένα αδέσποτο, επισκεφθείτε το www.edke.gr

www.edke.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@edke.gr ή στο τηλέφωνο 2110-120025
Δημοσίευση: Απριλίου 07, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator