Άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο Χαρδαλιάς, για τα περιστατικά με τη Θεία Κοινωνία σε εκκλησίες

0



Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τα περιστατικά με τη Θεία Κοινωνία σε εκκλησίες σε Κουκάκι και Κέρκυρα.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Τα δύο περιστατικά

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, με ιερέα να κοινωνεί πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού. Μάλιστα, αφού το γεγονός έγινε γνωστό, παρενέβη η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εκδίδοντας ανακοίνωση. «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Και καταλήγει: «Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Στην περίπτωση του Κουκακίου, ο ιερέας έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον κάλεσαν να σταματήσει, ωστόσο εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει.

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στην Κέρκυρα. Η λιτανεία του του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος για πρώτη φορά θα γινόταν εντός του ναού κεκλεισμένων των θυρών. Έτσι θα έπρεπε τουλάχιστον. Ωστόσο, σύμφωνα με το τοπικό Μέσο kerkyrasimera, στην εκκλησία πέρα από τους ιερείς και τους ψάλτες υπήρχαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το σύνολό τους μάλιστα ξεπερνούσε τα 15 άτομα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μπροστά στις κάμερες μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, παρά τις απαγορεύσεις και την ξεκάθαρη θέση της Πολιτείας για τις εκκλησίες κατά την πανδημία του κορωνοϊού.

φωτογραφία: zougla.gr
Δημοσίευση: Απριλίου 12, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο Χαρδαλιάς, για τα περιστατικά με τη Θεία Κοινωνία σε εκκλησίες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator