Ευτυχώς που υπάρχει αλληλεγγύη…

0



Κυριακή πρωί. Βλέπω πολιτικές εκπομπές. Ο Ερντογάν εξαπέλυσε τους μετανάστες κι εμείς «αμυνόμαστε»… Ένα σκάφος της FRONTEX ξεφόρτωσε την πρώτη ψαριά «ναυαγών» και τρέχει στο «καθήκον» να μας φέρει κι άλλους…

Στον Εβρο έχουν παραταχθεί στρατά, αστυνομίες, εθνοφρουρές, κομάντα, ελικόπτερα, ντρόουνς, θερμικές κάμερες. Υπουργοί και στρατηγοί αλληλοσυγχαίρονται, καθώς σε μία μέρα πέρασαν μόνο 60 (ανάμεσα τους και μία λεχώνα με 5 ημερών μωρό)!!! [Δεν το θεωρώ αποτυχία, δεδομένου ότι δεν θα ήταν σωστό να πυροβολούμε άοπλους, αλλά τότε οι Βούλγαροι τι να πουν, που δεν περνάει κουνούπι, παρά το ότι δεν έχουν εμπόδιο σαν τον Εβρο. Ισως βέβαια αυτό να μην οφείλεται στους Βούλγαρους συνοριοφύλακες, αλλά στον Ερντογάν και τον Μπορίσοφ.]

Στην τηλεόραση οι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι και αναλυτές ακόμη καταδικάζουν τις «ωμότητες» των Χίων… Για το ότι οι Χιώτες ήσαν σπίτι τους, στο οποίο εισέβαλαν τα ΜΑΤ ούτε κουβέντα. Αντίθετα· κατηγορήθηκαν οι ίδιοι ως «εισβολείς», ενώ τα παιδιά ξεκουράζονταν!!!!! (από το ξύλο, που είχαν ρίξει)

Εκείνοι λοιπόν, που πληρώνονται από τους πολίτες (όχι από τον Χρυσοχοΐδη) για να τους προστατέψουν, στρέφονται εναντίον τους, λέγοντας «Ελαβα διαταγές». Αν οι διαταγές ήταν να χτυπήσουν τους δικούς τους συγγενείς και φίλους, οι οποίοι δεν είναι ούτε αναρχικοί, ούτε χούλιγκανς, ούτε ποινικοί, ούτε καν κακομαθημένοι συνδικαλιστές, θα το έκαναν; Θα χτυπούσαν τον πατέρα τους, τον αδελφό τους, μόνο και μόνο επειδή υπερασπίζονται το σπίτι τους; Στην ουσία αυτό μας λένε. Ε, τότε καλά τους έκαναν. Και πάρα πολύ καλά βέβαια, γιατί απέδειξαν το ποιόν τους με την χουλιγκάνικη αποχώρηση τους. Μήπως πάλι «εκτελούσαν διαταγές»;

Όμως κι οι Χιώτες και οι Μυτιληνιοί και οι Σαμιώτες είναι εξίσου ένοχοι. Και αυτοί (όπως και οι υπόλοιποι Ελληνες) ψήφισαν ΝΔ, ΖΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ (και τις ουρές τους). Όπως όλοι οι Ελληνες, έτσι και οι νησιώτες λούζονται τώρα τις επιλογές τους. Δηλαδή αυτά τα κόμματα είναι καλά, εκτός αν θίγουν τους ίδιους; Μήπως δεν ακούσαμε τόσες φορές το αίτημα τους; «Από δω να τους πάρει η κυβέρνηση και όπου θέλει ας τους πάει». Ελα όμως που εκεί θέλει η κυβέρνηση, γιατί και κανένας άλλος δεν τους δέχεται στον τόπο του. Λογάριασε λοιπόν πόσες είναι οι ψήφοι των νησιωτών και πόσες οι ψήφοι των υπολοίπων και έχασαν οι πρώτοι. Αυτός ο κυνισμός δεν είναι δικός μου· εγώ απλά τον διαπιστώνω. Είναι ο τρόπος που σκέφτονται οι εκλεκτοί του έθνους.

Για ποιους «ακρίτες» μας μιλάνε; Ο ακρίτας φυλάει τα σύνορα· δεν κάνει τον τροχονόμο στους εισβολείς. Αυτό που ζητούσαν, είναι μικρές δομές και να φεύγουν γρήγορα για την ενδοχώρα.

Στην Ελλάδα όλοι αγαπάμε τους «πρόσφυγες» και είμαστε πρόθυμοι να τους παραχωρήσουμε το σπίτι του γείτονα. Το ίδιο κάνουν και οι Ευρωπαίοι «εταίροι». Ρέει η …ανθρωπιά στο καλντερίμι… Τους μαζεύουν από την θάλασσα και ούτε τους περνάει απ το μυαλό να μας προσβάλλουν και να τους πάνε στις χώρες τους. Αμέσως έρχονται και ξεφορτώνουν τους «φιλοξενούμενους» μας. Τι τους θέλουν τους Τούρκους διακινητές, που τους παρατάνε μες στην θάλασσα; Εδώ υπάρχουν οι καλοί, οι νόμιμοι διακινητές (που «φυλάνε» τα «Ευρωπαϊκά σύνορα»).

Αλήθεια, γιατί δεν πάει η FRONTEX να τους παραλάβει στα τουρκικά παράλια; Οι Τούρκοι θα ήσαν απόλυτα συνεργάσιμοι σε αυτό. Γιατί να παίζεται το θέατρο του ναυαγίου, που κοστίζει ανθρώπινες ζωές;

Αυτό που με εξοργίζει περισσότερο είναι (όπως πάντα) οι μόνιμοι προπαγανδιστές της ΕΕ. Δυστυχώς τα τηλεοπτικά αρχεία είναι στα χέρια τους, για να τους τρίψω στην μούρη αυτά που έλεγαν ελάχιστα χρόνια πριν, που μας τα είχαν πρήξει με την «Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» και την FRONTEX, που τάχα θα ερχόταν να φυλάξει τα σύνορα μας.

Θυμάμαι, σαν να `ταν χτες, τους Μπάμπηδες και τους Αρηδες να θριαμβολογούν για την αξία της παραμονής μας στην ΕΕ «Τι έχουν να πουν τώρα, αυτοί που θέλανε να απομονωθούμε εκτός ΕΕ; Τώρα που θα έλθουν να φυλάξουν τα δικά μας σύνορα είναι καλά;»

Κι όμως τώρα αυτοί οι ίδιοι, χωρίς ίχνος ντροπής, ελάχιστα χρόνια αργότερα, μας «αναλύουν» την κατάσταση λέγοντας «Μην περιμένετε, να καθαρίσουν άλλοι για μας»!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εσείς τα λέγατε αυτά ρε αληταράδες. Αλλά αφού έστω τώρα καταλάβατε, ότι πρέπει να προσπαθήσουμε μόνοι μας, για ποιο λόγο να παραμένουμε υποτελείς του αγαπημένου σας αφεντικού, του 4ου Ράιχ;

Για ποιόν λόγο να παίρνουμε εντολές, τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται και μάλιστα από αυτούς που δεν δέχονται στην χώρα τους ούτε έναν εισβολέα; Όχι μόνο δεν βοήθησαν σε τίποτα, εκτός από την διευκόλυνση του ασύμμετρου πολέμου του Ερντογάν, αλλά απαιτούν να μην προστατεύουμε ούτε μόνοι μας τα σύνορα μας!!!!!!!!!!!!!!!!

Και μετά από όλα αυτά, οι ίδιοι κρετίνοι μας καθησυχάζουν, γιατί στους 500 ευρωτροχονόμους θα προστεθούν άλλοι 100…

Συγνώμη που θα μετριάσω λίγο τον ενθουσιασμό των ευρωλιγούρηδων, αλλά οι χιλιάδες που μπήκαν σε λίγες μέρες με τα «κλειστά σύνορα», κατευθύνονται στην ενδοχώρα και δεν θα επιστρέψει στην Τουρκία ούτε ένας. Ούτε αλλού θα πάνε, είτε γιατί δηλώνουν ψευδή στοιχεία, είτε γιατί οι χώρες τους δεν τους δέχονται πίσω (πολύ δε περισσότερο οι χώρες των ευαίσθητων).

Μετά από αυτά τα γεγονότα οι Λέσβιοι (και οι άλλοι νησιώτες) αντιμετωπίζουν το αδιέξοδο πλέον, καθώς αναγκάζονται να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν (αλλά τελικά φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα γι αυτούς). Την Δευτέρα συγκεντρώθηκαν αρκετοί στο λιμάνι και εμπόδισαν την αποβίβαση φουκαράδων, γυναικών και παιδιών. Όμως και οι ίδιοι ήσαν έτοιμοι να λυγίσουν μπροστά σε αυτό το θέαμα και έδιναν μπισκότα σε αυτούς που έδιωχναν. Ουσιαστικά τους άφησαν να αποβιβαστούν σε άλλο σημείο του νησιού, ώστε να καταγραφεί τουλάχιστον η διαμαρτυρία τους και η αποφασιστικότητα τους να εμποδίσουν άλλες αφίξεις.

Αυτό θα έλεγα, ήταν πολύ συνετή κίνηση, γιατί πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση στα σκληρά μέτρα και όχι να φτάσουμε με την μία στα άκρα. Και βέβαια την απώθηση δεν μπορεί να την κάνουν οι πολίτες στην προκυμαία και να τους ρυμουλκεί μέχρι εκεί το ίδιο το λιμενικό.

Δεν ξέρω ποια θα ήταν τα σωστά βήματα της κλιμάκωσης, αλλά αυτή θα πρέπει να φτάσει στην απόλυτη στεγανότητα και των χερσαίων και των θαλασσίων συνόρων ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. Δηλαδή απώθηση στην οριογραμμή και κλήση της FRONTEX για την διάσωση ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (άμεσα, χωρίς αποβίβαση σε Ελληνικό έδαφος και χωρίς καμία άλλη διαδικασία). Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος παραχώρησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στους ίδιους τους υπονομευτές της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Στον Εβρο παίζεται αλλιώς το παιχνίδι, καθώς ανάμεσα στους εισβολείς υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι άνδρες χωρίς οικογένεια μαζί τους, που ούτε πρόσφυγες, ούτε μετανάστες, ούτε καν λαθρομετανάστες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, αλλά κανονικοί εισβολείς σε διατεταγμένη υπηρεσία. Και μάλιστα τόσο έξαλλοι που εφορμούν με την ιαχή «Αλλάχ ακμπάρ» κατά του κράτους, που ζητάνε να τους φιλοξενήσει…

Το να επαναλάβω κι εγώ τις προθέσεις του Ερντογάν, θα ήταν περιττό, γιατί έχει χιλιοαναλυθεί και λίγο πολύ όλοι συμφωνούμε. Επειδή λοιπόν όλοι συμφωνούμε, ότι έχει ανάγκη κάποιας εξωτερικής επιτυχίας, νομίζω ότι θα πρέπει να εστιάσουμε στο γιατί μας θεωρεί εύκολο στόχο. Εμείς έχουμε περισσότερο στρατό, περισσότερα όπλα από την Συρία, είμαστε μέλος και του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, έχουμε συμπάθειες σε όλον τον κόσμο, ενώ ο ίδιος έχει στοχοποιηθεί πλέον από την παγκόσμια κοινή γνώμη ως διεθνής ταραξίας.

Είναι εντελώς παράλογος λοιπόν και διαλέγει ακόμα πιο δύσκολο στόχο, ενώ τα βρίσκει σκούρα και στην Συρία και στην Λιβύη και μάλιστα χωρίς να έχει απεμπλακεί από αυτά τα μέτωπα; Κατ αρχάς μια σχιζοφρένεια την έχει και πάνω απ όλα, μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι. Το πώς και το πότε όμως κανείς δεν το ξέρει, όσο κι αν νομίζει, ότι αναλύει σωστά τα γεωπολιτικά δεδομένα. Πολύ δε περισσότερο γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις δικές μας απώλειες από αυτήν την ιστορία.

Εκφράζεται και η άποψη, ότι είναι αναλώσιμος για τους μεγάλους. Αυτό που βλέπω όμως, είναι ότι είναι πολύ σκληρό καρύδι και εξαίρετος δεξιοτέχνης στον ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου. Πραγματικά διδάσκει σε αυτόν τον τομέα και όποιος δεν διδάσκεται, κακό του κεφαλιού του.

Ο λόγος που μας θωρεί ευκολότερο στόχο, είναι η δική μας μαλθακότητα. Στην Συρία και στο Κουρδιστάν ο κόσμος έχει ψηθεί στο καμίνι του πολέμου και έχει μάθει να κάνει υπομονή στα δύσκολα και να μην περιμένει να καθαρίσουν από μηχανής θεοί. Πολεμούν, χωρίς να περιμένουν, ότι μερικών ημερών αντίσταση θα τους έλυνε το πρόβλημα. Ξέρουν καλά, ότι έχουν να κάνουν πολλές θυσίες ακόμα.

Γι αυτό είναι δυσκολότερος αντίπαλος από εμάς. Εμείς θεωρούμε αυτονόητο, ότι θα καθαρίσουν άλλοι για πάρτη μας και εξοργιζόμαστε που αργούν!!!!! Το ίδιο το αμυντικό μας δόγμα φανερώνει την αδυναμία μας και την εξάρτηση μας από τους μεγάλους με δεσμούς υποτέλειας. Το αμυντικό μας δόγμα είναι η άμυνα πάνω στα σύνορα, ώστε να μην υπάρξει διείσδυση του εχθρού για λίγες μέρες. Ακολούθως θα αναλάβουν οι μεγάλοι να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Επειδή μάλιστα είδαν στην Κύπρο, πως ότι έδαφος χαθεί σε αυτές τις ημέρες, δεν ανακτάται δια της διπλωματικής οδού, αγκυλώθηκαν ακόμα περισσότερο σε αυτήν την ολέθρια «στρατηγική». [Η στατική άμυνα πάντα κοστίζει ποταμούς αίματος.]

Κάποιοι νομίζουν, ότι αυτό ήταν πάντοτε το δόγμα μας και φέρνουν ως παράδειγμα την γραμμή Μεταξά, αλλά πλανώνται. Η γραμμή Μεταξά φτιάχτηκε με την λογική της καθυστέρησης, όχι της στατικής άμυνας και δεν ήταν παρά ένα τμήμα ενός πολύ μεγάλου αμυντικού συστήματος, που δεν ολοκληρώθηκε, γιατί φαγώθηκαν τα λεφτά και επιπλέον ξεκίνησε ο 2ος ΠΠ. Το συγκρότημα θα συνεχιζόταν και ανατολικά και δυτικά, ώστε να καλύψει όλα τα σύνορα και να υπάρχει χρόνος εκκένωσης της Μακεδονίας και της Θράκης από τον άμαχο πληθυσμό. Η κύρια γραμμή άμυνας θα ήταν στον Ολυμπο με πολύ πιο απόρθητα οχυρά. [Επειδή κάποιοι ανόητοι μπορεί να μπερδέψουν αυτά που λέω, ευέλικτη άμυνα σε πολλές γραμμές προτείνω ΜΟΝΟ σε περίπτωση κανονικού πολέμου. Αυτονόητα η συγκεκριμένη εισβολή αόπλων αντιμετωπίζεται ακριβώς πάνω στα σύνορα. Το ανέφερα μόνο ως παράδειγμα της κακομαθημένης νοοτροπίας μας και των κινδύνων που απορρέουν από αυτήν, αφού έφτασε στο σημείο, να διαμορφώσει αυτό το ολέθριο αμυντικό δόγμα και ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να δοκιμαστεί η «αξία» του.]

Η ψυχολογία που υπάρχει λοιπόν και στον λαό και στο στράτευμα και στους πολιτικούς, είναι να μπορέσουμε να αντέξουμε λίγες ημέρες και μετά θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός υπό την αιγίδα των μεγάλων. Εκεί ακριβώς ποντάρει ο Ερντογάν. Στην ψυχολογία που έχουμε, να τελειώνουμε γρήγορα και ανώδυνα. Ηδη κάποιοι μιλάνε για «σημεία κόπωσης» των δυνάμεων μας. Αρα πολύ εύκολα δεν θα δεχτούμε απλώς, αλλά θα πρωτοστατήσουμε κιόλας στην ΕΕ, να του δώσουμε λεφτά και ότι άλλα ανταλλάγματα μπορεί να τσακώσει. Τι θα τα κάνει τα λεφτά; Ένα μέρος θα επενδύσει στην κατεχόμενη ζώνη της Συρίας, για να εγκατασταθούν εκεί οι προστατευόμενοι του Σουνίτες και με τα υπόλοιπα θα αγοράσει όπλα από τους φίλους του στην ΕΕ.

Εχει και παράπλευρα οφέλη από αυτήν την ιστορία, καθώς τσεκάρει τα σύνορα και τις αντιδράσεις μας για μελλοντική χρήση. Προφανώς δεν σκοπεύει να κάνει κάτι μεγάλο τώρα, εκτός αν νοιώσει πολύ στριμωγμένος και θεωρώ ότι κανείς δεν θα τον στριμώξει τόσο πολύ ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά, γιατί τουλάχιστον τρείς από τους μεγάλους (ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία) θέλουν να τον χρησιμοποιούν για τις μεταξύ τους αντιπαλότητες. Αν τα βρουν μεταξύ τους, όντως είναι τελειωμένος, αλλά και πάλι υπάρχει η περίπτωση του εφιαλτικού σεναρίου να τον χρησιμοποιούν από κοινού.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει λοιπόν τις προθέσεις κανενός (πολλώ δε μάλλον όταν μεταβάλλονται). Τα σίγουρα είναι τα γεγονότα. Τα γεγονότα ή κάθεσαι και τα παρακολουθείς ελπίζοντας να είσαι τυχερός, ή τα δημιουργείς μόνος σου. Π.χ. αν οι νησιώτες παρέμεναν νομοταγείς ελπίζοντας στην εθνική αλληλεγγύη, θα περίμεναν 5-6 μήνες ακόμα για να γίνουν νέες «μικρές» δομές και αφού όσοι υπήρχαν και όσοι έρχονται δεν θα μπορούσαν να φύγουν, γιατί σύμφωνα με την ΕΕ, αν πήγαιναν στην ενδοχώρα δεν μπορούσαν να επιστραφούν στην Τουρκία, θα προστίθεντο άλλες 100.000.

Εκεί που ζητούσαν λοιπόν να φεύγουν σε 15 ημέρες, κατάφεραν ΑΜΕΣΑ να φεύγουν σχεδόν αυθημερόν και να μην προστίθεται κανένας νέος. [Προς το παρόν βέβαια δεν έχει φύγει κανένας και διαμένουν σε αρματαγωγό. Σε πλοίο που φέρει βαρέα όπλα και απαγορεύεται να πλησιάσει Ελληνας πολίτης, κατοικούν άνθρωποι, που δεν τους γνωρίζει κανένας!!!!! Με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου, τους βάζουμε σε πολεμικά πλοία…] Ακόμη κατάφεραν το πανταχόθεν απαγορευμένο μέχρι λίγες ημέρες· την απώθηση. Ενώ μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν απαγορευμένο ακόμη και να το λέει κανείς, ενώ όλοι οι δημοσιογράφοι, αναλυτές, εκπρόσωποι των Ευρωπαϊστικών κομμάτων απέκλειαν αυτόν τον τρόπο για λόγους «ηθικής» και κυρίως έξωθεν διαταγών, ξαφνικά το λιμενικό άλλαξε στάση και άρχισε τις απωθήσεις, χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανείς!!!!! [Για την ακρίβεια, χωρίς να τολμήσει να διαμαρτυρηθεί.]

Για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια επέστρεψαν βάρκες στην Τουρκία και τα καλά δεν σταματούν εδώ. Φαίνεται πως φοβήθηκαν κάπως και οι αφίξεις μειώθηκαν τουλάχιστον προσωρινά.

Όλα αυτά τα καλά έγιναν μόνο όταν οι νησιώτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Αν δεν το έκαναν, ακόμα θα παρακαλούσαν για αλληλεγγύη και θα ονειρεύονταν «σωτήρες», οι οποίοι ποτέ δεν θα βρισκόντουσαν.

Ας σκεφτούν λοιπόν και οι υπόλοιποι Ελληνες, αν συμφέρει να παραμένουμε τα «καλά παιδιά», που περιμένουν ζαχαρωτά για αμοιβή της πειθαρχίας τους στα κελεύσματα των μεγάλων. Εγώ δεν γνωρίζω τις μύχιες σκέψεις κανενός, όπως συμβαίνει με άλλους «σοβαρούς αναλυτές». Αυτό που βλέπω όμως, είναι ότι πολλοί «σύμμαχοι» και «εταίροι» ζητάνε στήριξη της Τουρκίας για το Ιντλίπ, ακόμα και μετά την ασύμμετρη επίθεση εναντίον μας!!!!!! Οι μόνοι που χαλάνε την ομοφωνία σε αυτήν την αθλιότητα είναι η Ελλάδα και η Κύπρος!!!!!!!!

Βλέπω από τα «σοβαρά» ΜΜΕ και τους «έγκριτους» αναλυτές μέχρι τους απλούς λαϊκούς αρθρογράφους του διαδικτύου, να μετατρέπουν την επιθυμία τους σε «είδηση». Αμέτρητα άρθρα προανήγγειλαν το «τέλος του Ερντογάν» την τελευταία πενταετία, αλλά ο τσίφτης παραμένει ακλόνητος. Ξέρει πότε να υποχωρεί, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται μόνο για δική του μαγκιά. Αυτό που οι αφελείς βλέπουν ως τράβηγμα του αυτιού από Τραμπ, Πούτιν, Μέρκελ, δεν είναι παρά απλές υποδείξεις φίλων, που έχουν να αντιμετωπίσουν την κοινή γνώμη των χωρών τους και των υποτελών χωρών.

Αυτό το παιχνίδι παιζόταν πάντα, αλλά για να μην πάμε «πολύ παλιά», ας δούμε, τι έγινε με την Κύπρο. Μας είπαν «Αφήστε τον πόλεμο ρε παιδιά. Εσείς είσαστε πολιτισμένο έθνος. Εχουμε εμείς τον τρόπο να πιέσουμε την Τουρκία και θα πάρετε πίσω τα κατεχόμενα, χωρίς σταγόνα αίματος». Εκτοτε, υποτίθεται, ότι τράβηξαν άπειρες φορές το αυτί της Τουρκίας… Αποτέλεσμα; Η Τουρκία αμφισβητεί πλέον καθημερινά και έμπρακτα την εδαφική ακεραιότητα της ίδιας της Ελλάδας και έχει κατοχυρώσει ντε φάκτο αυτό το δικαίωμα με την απαγόρευση ουσιαστικά κατάρριψης τουρκικού αεροσκάφους στο Αιγαίο!!!!!!!!

Παρόλα αυτά οι ακούραστοι καλαμαράδες προπαγανδιστές της εξάρτησης και της υποτέλειας δεν σταμάτησαν στιγμή το έργο του εφησυχασμού του λαού με ονειρώξεις περί ξένων ισχυρών σωτήρων και ταυτόχρονα της κατατρομοκράτησης του απέναντι στην προοπτική της απεξάρτησης από τους εν λόγω νταβατζήδες.

Και επειδή πλέον το παραμύθι των συμπαθειών δεν περνάει πιά στον λαό, από δεκαετίας έχουν υιοθετήσει την τακτική της «γεωπολιτικής ανάλυσης». Με σοβαρό και βαθυστόχαστο υφάκι μας «αναλύουν» χάρτες, δηλώσεις, συμβολισμούς, «απόρρητες πληροφορίες» και άλλες μπούρδες, που δήθεν αποκρυπτογραφούν τις βαθύτερες επιδιώξεις των μεγάλων και τι σύμπτωση; Σε όλες αυτές τις «αναλύσεις» τα συμφέροντα των μεγάλων συμπίπτουν με τα δικά μας και είναι ενάντια στην Τουρκία και τον Ερντογάν!!!!!!!!!!!!

Μάλιστα πολλοί μου θυμίζουν κάτι γελοίους μεταλάδες, που επειδή αυτό που έπαιζαν δεν ήταν μουσική, κέρδιζαν το κοινό με καραγκιοζιλίκια και βρισιές. Κι όμως, όχι απλά άρεσαν, αλλά δημιουργούσαν πανζουρλισμό στο κόσμο!!!!!!!!!!! Ετσι γίνεται και στον πολιτικό «λόγο». Ο ρήτορας ψαρώνει το κοινό, λέγοντας προκαταβολικά «μαλάκα», όποιον δεν συμφωνεί με τις ασυναρτησίες του. Και να, βροχή τα λάικ.

Πάντως, εύχομαι να αποδειχτώ εγώ ο μαλάκας, που «δεν είδα το οφθαλμοφανές». Ενας μαλάκας δεν κάνει μεγάλη ζημιά. Το μεγάλο πρόβλημα είναι, όταν οι μαλάκες είναι οι πολλοί.

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Μαρτίου 07, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ευτυχώς που υπάρχει αλληλεγγύη…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator