ΜΑΡΙΛΕΝΑ: «Η ψυχή της Επανάστασης του 1821 ζει στις καρδιές μας»

0ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ 

Βουλευτής Ν. Κορινθίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 

«Η ψυχή της Επανάστασης του 1821 ζει στις καρδιές μας» 

Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Ο εορτασμός της έναρξης της Επανάστασης του 1821 λαμβάνει χώρα σε μία ιστορική στιγμή που η Πατρίδα μας καλείται για ακόμα μια φορά να ξεπεράσει πολλαπλά εμπόδια. Η παγκόσμια υγειονομική κρίση απειλεί το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό μας, την Δημόσια Υγεία. Καλούμαστε, όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε μια πανδημία που άλλαξε, κατά τρόπο πρωτόγνωρο, την κοινωνική και προσωπική μας συμπεριφορά. Μια πανδημία που άλλαξε κατ’ ουσίαν, έστω και πρόσκαιρα, τον τρόπο ζωής μας. Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αναθεωρητική στρατηγική της Τουρκίας, η οποία υιοθετεί απάνθρωπες πολιτικές εργαλειοποιώντας την ανθρώπινη δυστυχία και απειλώντας την εθνική μας κυριαρχία και ακεραιότητα κατά τρόπο προκλητικό.

Η απάντηση του Ελληνικού Κράτους αλλά και της Ελληνικής Κοινωνίας αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ότι το πνεύμα της Ελληνικής Επανάστασης παραμένει ζωντανό και ισχυρό. Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξαν ότι στα δύσκολα έχουν την ικανότητα να προστατεύσουν την υγεία των συμπολιτών μας, αλλά και να αποκρούσουν αποτελεσματικά κάθε προσπάθεια επιβουλής των εθνικών μας δικαίων. Το Ελληνικό Κράτος, μετά από πολλά χρόνια, ξανακερδίζει την κοινωνική εμπιστοσύνη και αυτό είναι ένα τεράστιο κέρδος για την πορεία της Πατρίδας στο μέλλον. Η ελληνική κοινωνία από την πλευρά της με πρωτοπόρους τα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Υγειονομικό προσωπικό μας απέδειξε ότι στέκεται ενωμένη, δρα και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με ωριμότητα και υπευθυνότητα. Οι μέρες που έχουμε μπροστά μας δεν θα είναι ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες. Όμως, είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Σε ένα χρόνο από τώρα θα γιορτάσουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 . Η ιστορική μας διαδρομή ποτέ δεν ήταν εύκολη και χωρίς προκλήσεις. Οι Έλληνες και Ελληνίδες όμως, με Πίστη, Αυταπάρνηση και τιμώντας τα εθνικά ιδεώδη μας διαφυλάτταμε πάντα την ιστορική πορεία του Έθνους προς το μέλλον και το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Αυτή τη φορά ίσως να μην μπορέσουμε να τιμήσουμε τους ήρωες μας και την Ελληνική Επανάσταση όπως είχαμε συνηθίσει αλλά σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να σηκώσουμε τις σημαίες της Πατρίδας ψηλά.

Η ψυχή της Ελληνικής Επανάστασης ζει και θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές μας. «Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε αλλά ιδού ζώμεν» Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Χρόνια πολλά.


Πυλαρινού 45, 201 00 Κόρινθος – τηλ.: 2741181032, fax: 27410 80986
Βουλής 4, 105 62 Αθήνα – τηλ.: 2111822050, fax: 210 370 6597
e-mail: marilenasoukouli@gmail.com, m.soukouli@parliament.gr
Δημοσίευση: Μαρτίου 24, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΜΑΡΙΛΕΝΑ: «Η ψυχή της Επανάστασης του 1821 ζει στις καρδιές μας» "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator