Ν. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΡΩΤΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

0



-Η διαχείριση των πάσης φύσεως απορριμμάτων στον Δήμο Σικυωνίων από την ανάληψη της εξουσίας της Δημοτικής αρχής το 2010 μέχρι σήμερα, σε καμία περίπτωση δεν την απασχόλησε. Είναι ευτύχημα για τον τόπο μας που ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου απορροφά μεγάλες ποσότητες αστικών απορριμμάτων.

-Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα με την εναπόθεση των απορριμμάτων από τους Δημότες στην πόλη και την περιοχή. [Ανθυγιεινές καταστάσεις –προστασία του περιβάλλοντος Κ.Λ.Π.]

Πέραν αυτού πολλά αστικά και πάσης φύσεως απορρίμματα και αδρανή υλικά, ο Δήμος πολλές φορές τα διοχέτευε, μπορεί ακόμα να διοχετεύει, στον κορεσμένο ΧΥΤΑ Κιάτου που με απόφαση των αρμοδίων Υπηρεσιών της Περιφέρειας διακόπηκε η λειτουργία του από τον Φεβρουάριο του έτους 2015.

-Όσον αφορά την αποκατάσταση της τοξικής βόμβας του ΧΥΤΑ Κιάτου, δυστυχώς δεν προκύπτει καμία ενέργεια για την αποκατάστασή του. Τα τοξικά απόβλητα που δημιουργούν προβλήματα στο περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα, μέσω του ποταμού Ελισσώνα, καταλήγουν στην θάλασσα στο κέντρο της πόλης του Κιάτου.

-Επίσης είναι γνωστό ότι στον Δήμο μας το σοβαρό ζήτημα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων λειτουργεί με τον ερασιτεχνικό πρόχειρο τρόπο που γίνεται η περισυλλογή και αποκομιδή τοις.

-Πρόσφατα [14-1-2020] ξέσπασε πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης απορριμμάτων του Δημητρίου Ραψωματιώτη στο Μπολάτι Κορινθίας, με αποτέλεσμα να σταματήσει για κάποιο χρονικό η λειτουργία του.

Η Δημοτική αρχή δεν ενημέρωσε τους Δημότες του Δήμου Σικυωνίων, ως όφειλε, ότι δεν λειτουργούσε ο τομέας της ανακύκλωσης στον Δήμο μας, έστω με ερασιτεχνικό τρόπο, για να ενημερωθούν οι Δημότες μας για την εξέλιξη αυτή.

-Να υπογραμμίσω εδώ δυο σοβαρά θέματα που αφορούν την ανακύκλωση και τις πυρκαγιές στους χώρους εναπόθεσης των απορριμμάτων.

1.-Όταν η πυρκαγιά εξερράγη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ραψωματιώτη στο Μπολάτι Κορινθίας, καθηγητής χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην ΕΡΤ 3, μίλησε για τοξική βόμβα και ενημέρωσε τους πολίτες να μη βγαίνουν τα σπίτια τους και να μη καταναλώνουν λαχανικά.

-Στη περιοχή μας είχαμε τα τελευταία χρόνια τρείς εκρήξεις πυρκαγιών [2013-2016] και πρόσφατα τον Οκτώβριο του 2019 στον ΧΥΤΑ Κιάτου και καμία ενημέρωσε δεν έγινε στους πολίτες του Δήμου μας για κινδύνους από τα τοξικά αέρια που εκπέμφθηκαν. Ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής σε σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο απάντησε ότι δεν είναι δικό του θέμα για να απαντήσει.

2.-Ό Δήμος Κορίνθου, σύμφωνα με δημοσιεύματα κατασκευάζει εργοστάσιο ανακύκλωσης –κομποστοποποίησης απορριμμάτων το οποίο θα δημιουργεί κέρδη στον Δήμο Κορίνθου της τάξης των 0,5 -1 εκατ. ευρώ. Ο Δήμος Σικυωνίων δεν προέβη σε καμία ενέργεια επί [10][ χρόνια για την κατασκευή παρόμοιου εργοστασίου.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 12, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΡΩΤΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator