Δύο ιστορικά «Αν»

0

24 αιώνες πριν ο Φίλλιπος κάλεσε με πολύ κολακευτικά λόγια τους Σπαρτιάτες να ακολουθήσουν το «Κοινόν των Ελλήνων» στην μεγάλη εκστρατεία στην Ασία. Εκείνοι με την γνωστή υπεροψία τους απάντησαν «Εχουμε συνηθίσει να ηγούμεθα και όχι να ακολουθούμε». Οργισμένος ο Φίλλιπος τους στέλνει έναν εξάψαλμο γεμάτο απειλές «…Αν κατέβω εκεί κάτω, θα σας δείξω, θα σας μπήξω, να φτύσετε το γάλα της μάνας σας…». Και οι αμίμητοι Λάκωνες ανταπάντησαν με πολύ λιγότερα λόγια: «Αν».

24 αιώνες αργότερα ο επίσης αμίμητος Αδωνις αποστόμωσε τους επικριτές του στον Αυτιά: «Εγώ δεν θέλω να χάσει το σπίτι του κανένας Ελληνας, ΑΝ μπορεί να το σώσει»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βέβαια ο Αδωνις είναι ένας από εκείνους, που και στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία του, δημόσια διατυμπάνιζε την λαχτάρα του για την «τελική λύση» και τώρα πιά δεν κρατιέται με τίποτα. Μην νομίζετε όμως, ότι είναι άκαρδος. Ετοιμάζει νόμο, με τον οποίο θα γλιτώσουν την φυλακή για χρέη, όσοι χάσουν ολόκληρη την περιουσία τους από πλειστηριασμούς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Πάνω απ όλα άνθρωπος.

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 10, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δύο ιστορικά «Αν»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator