ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ "ΔΕΣΕ ΜΕ": Ποιοτική πρωτοβουλία ουσιώδους ψυχαγωγίας

0Εννοούνται θεατρικά δρώμενα έξω από παραδοσιακούς χώρους παραστάσεων; Ευνοούνται ποιοτικές πρωτοβουλίες ουσιώδους ψυχαγωγίας εν μέσω «κοπής της πίτας» και γλεντιού επιμηκυνόμενης πρωτοχρονιάς;

Είναι ερωτήματα που θέτει η παρουσίαση του θεατρικού δρώμενου «ΔΕΣΕ ΜΕ» στον Πολυχώρο «Δένδρο της γνώσης» στο Ξυλόκαστρο. Η Τερέζα Λουίζου παράγει με ευθύνη την μετάβαση στην καλλιτεχνική δημιουργία, σε ένα ολοκληρωμένο αισθητικό γεγονός.

Σε μικρό χώρο, με σκηνή μικρής απόστασης από τους θεατές η σκηνοθέτης αποδεικνύει ότι είναι σε θέση να προσεγγίσει και ενσωματώσει τον χώρο, να απελευθερώσει και διευρύνει τα δημιουργικά περιθώρια του σκηνοθέτη και των άλλων συντελεστών. Έτσι, η δουλειά επικεντρώνεται στα στοιχειώδη: στο σώμα του ηθοποιού, την φωνή, την κίνηση, το πνεύμα του και την φαντασία. Η ζωή στον απόκοσμο καθημερινό μας κόσμο παραδόθηκε με σιωπές και εκρήξεις. Με πλουραλισμό σημασιών και συμβολικών εικόνων. Μια διαμαρτυρία προς τον εαυτό μας, από εμάς και από τους άλλους. Ένας μικροκοινωνικός εσωτερικός διάλογος. Οι μεταβάσεις από το «σοβαρό» στο «αστείο», από το «δεδομένο» στην «υπερβολή», και από την «πραγματικότητα» στον «παραλογισμό»,

η συμπλοκή του ψέματος και της αλήθειας πλέκονται σε μορφή απόλαυσης και μαθητείας. Όλα αυτά παραδόθηκαν με ομοιογενή ψυχοκινητική έκφραση, χωρίς αναπαραστατικούς δογματικούς κώδικες προκάτ. Χωρίς τυπολατρικές υπηρεσίες σε ένα συντηρητικό καταστατικό της συνήθειας.

Η αυτοπαραγωγή του «Δένδρου της Γνώσης» θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο έναρξης διαλόγου μιας ουσιώδους πολιτισμικής πορείας από τον οργανισμό του Δήμου «Ηλίας Κατσούλης». Αν και στην διοίκησή του δεν μετέχουν άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης, μπορούν να δημιουργήσουν ένα συμβουλευτικό μορφωτικό υποκείμενο πολιτισμικής ευστάθειας και προγραμματικής προοπτικής. Στην αναγεννητική διαθεσιμότητα υπάρχουν εστίες λόγου και τέχνης. Είναι ώρες ευθύνης για αυτούς που θέσεις κατέχουν, ώστε να αξιολογούν και αξιοποιούν αυτά που η κοινωνία αξίζει να έχει.

· Στο θεατρικό διαδραστικό δρώμενο "Δέσε με" σε σκηνοθεσία Τερέζας Λουΐζου, σκηνικά Αλέξανδρου Κουμπιού, ήχο και φως Χρήστο Πανούση έπαιξαν: Βασιλική Χιώτη, Έλενα Πέτσα, Ιωάννα Πολίτη, Νικολέτα Αθανασοπούλου, Χριστίνα Βήχου, Τερέζα Λουΐζου.

· Γρηγόρης Κλαδούχος – Ξυλόκαστρο 17 Φεβρουαρίου 2020
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 18, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ "ΔΕΣΕ ΜΕ": Ποιοτική πρωτοβουλία ουσιώδους ψυχαγωγίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator