«Τρέχει» το πρόγραμμα προστασίας δημόσιας υγείας από αδέσποτα ζώα στο Δήμο Κορινθίων

0Στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων παρεμβαίνει ο Δήμος Κορινθίων εκτελώντας το πρόγραμμα «Προστασία δημόσιας υγείας από αδέσποτα ζώα». Το πρόγραμμα ύψους 24.750,40 ευρώ με ΦΠΑ , περιλαμβάνει:

1. Περισυλλογή και μεταφορά στο κτηνιατρείο που συνεργάζεται ο Δήμος.

2. Κτηνιατρική εξέταση , θεραπευτική αγωγή σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι τραυματισμένα ή πάσχουν από ιάσιμο νόσημα,

3. Αποπαρασίτωση,

4. Εμβολιασμό,

5. Στείρωση,

6. Ηλεκτρονική σήμανση

7. Καταγραφή στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση.

8. Επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον

9. Επίβλεψη και φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διατροφή τους.

Συγκεκριμένα, με το κονδύλι αναφοράς θα πραγματοποιηθούν 90 στειρώσεις, 90 εμβολιασμοί και 90 ηλεκτρονικές σημάνσεις ενώ διατίθενται και ποσότητα 750 κιλών ζωοτροφής.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την φροντίδα και επίβλεψη του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ.Σπύρου Ζαχαριά και κινείται στην κατεύθυνση που ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος έχει δώσει για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ζητήματος και έως ότου η Πολιτεία δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες και πόρους ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκληρωμένη λύση η οποία είναι και το ζητούμενο τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για την τοπική κοινωνία.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 21, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Τρέχει» το πρόγραμμα προστασίας δημόσιας υγείας από αδέσποτα ζώα στο Δήμο Κορινθίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator