Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αντίθετο με την περικοπή των χρηματοδοτήσεων για την Αυτοδιοίκηση

0Ισχυρό πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση έστειλε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εκφράζοντας την ρητή αντίθεσή του στην επιχειρούμενη μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων και επιχορηγήσεων προς την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, διεκδικώντας ταυτόχρονα την αύξηση των πόρων που σχετίζονται με αναγκαίες αναπτυξιακές δράσεις και παρεμβάσεις, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης να επιτελέσει τον κρίσιμο αναπτυξιακό του ρόλο.

Τη θέση αυτή ενσωμάτωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην απόφαση υπερψήφισης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το οικονομικό έτος 2020, ύστερα από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», Γιώργου Δέδε, ο οποίος χαρακτηριστικά επισήμανε πως δε μπορεί να διακηρύσσει η κυβέρνηση ότι η χώρα μπαίνει στην κανονικότητα και να προσδοκά μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης τη στιγμή που η ίδια καταδικάζει την αυτοδιοίκηση σε μία γκρίζα περίοδο χαμηλών προσδοκιών και δυνατοτήτων.

«Υπερψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που δεν αποτυπώνει ένα αναπτυξιακό σχέδιο με φαντασία δράσης και πολιτικές πρωτοβουλίες για την επόμενη χρονιά. Είναι ένας διαχειριστικός προϋπολογισμός, ο οποίος καταρτίζεται μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου, ουσιαστικά ένα manual που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών δια μέσου των εγκυκλίων και των κατευθύνσεών του», υπογράμμισε κατά την τοποθέτησή του ο Γιώργος Δέδες, επισημαίνοντας:

«Το πράττουμε έχοντας αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Πελοποννήσου και τον περιφερειακό θεσμό, ο οποίος μέσα σε αντίξοες συνθήκες θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Για να εξυπηρετηθούν οι χρηματοδοτήσεις που αφορούν ζωτικά θέματα λειτουργίας της Β’θμιας Αυτοδιοίκησης και τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών της Πελοποννήσου, όπως η μισθοδοσία των εργαζομένων, η χρηματοδότηση δράσεων, παρεμβάσεων και έργων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, κοινωνικών και προνοιακών πολιτικών που πρέπει να εξελιχθούν μέσα στο επόμενο έτος».
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 18, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αντίθετο με την περικοπή των χρηματοδοτήσεων για την Αυτοδιοίκηση "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator