Επίσκεψη μαθητών 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου στο Δήμαρχο

0

Συζήτηση επί περιβαλλοντικών θεμάτων είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου! Μαθητές της 4ης τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Κορίνθου τον επισκέφθηκαν συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, προκειμένου αφενός να του παραδώσουν εργασία την οποίαν οι ίδιοι πραγματοποίησαν με προτάσεις αλλά και «κακώς κείμενα» που πρέπει να διορθωθούν και αφετέρου να του θέσουν ερωτήματα για την κομποστοποίηση και κατά πόσον υλοποιείται στο Δήμο, για τις παιδικές χαρές που επιθυμούν να έχουν, το κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των παιδιών, την πλατεία Περιβολάκια και το τι αυτή θα περιλαμβάνει, «θα είναι μόνο τσιμέντο και χωρίς παιδική χαρά;» αναρωτήθηκε νεαρή μαθήτρια, την ανακύκλωση, τις τσίχλες που υπάρχουν στα πεζοδρόμια και τους πεζοδρόμους και κατά πόσον αυτές μπορούν να απομακρυνθούν, την θαλάσσια ρύπανση που απειλεί με αφανισμό τα ψάρια και την δυνατότητα παρέμβασης του δήμου, για την ρύπανση από τις καμινάδες των σπιτιών και των επιχειρήσεων.

Ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή κάθε παρατήρηση, σχόλιο και πρόταση και υποσχέθηκε στα παιδιά πως σύντομα , με βάση και την εργασία που του παρέδωσαν ,θα έχουν την απάντηση του για το τι από όλα αυτά μπορούν να γίνουν και πότε!

Αξίζει να σημειωθεί, με δεδομένη την παράδοση της πιστοποιημένης παιδικής χαράς στο Σπαθοβούνι και της παιδικής χαράς με προδιαγραφές ΑΜΕΑ στην Γ. Παπανδρέου, πλησίον του Ειδικού σχολείου, η αναφορά του Δημάρχου για τον στόχο της δημοτικής του αρχής «οι παιδικές χαρές σε όλο το εύρος του Δήμου θα είναι πιστοποιημένες και ασφαλείς». Πρόκειται για ένα πλέγμα 28 παιδικών χαρών με πρόβλεψη δημιουργίας και στην πλατεία Περιβολάκια, εκεί όπου ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει μεν παιδική χαρά χωρίς να περιλαμβάνεται στην σύμβαση έργου ωστόσο με παρέμβαση του Δήμου θα υπογειοποιηθούν οι υποσταθμοί της πλατείας ώστε να ελευθερωθεί χώρος και να δημιουργηθεί και εκεί, εκπληρώνοντας την επιθυμία όλων των παιδιών.

Ο Δήμαρχος εξήρε την Τάξη για την παρουσία, το λόγο και τις προτάσεις της απευθύνοντας συγχαρητήρια στις δασκάλες.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 10, 2019
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επίσκεψη μαθητών 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου στο Δήμαρχο "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator