Η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνεί με τον αντικαπνιστικό…!

0




Αν απλά παρακολουθούσε κανείς τα ελληνικά social -ειδικά το Twitter- θα πίστευε ότι η μισή (και παραπάνω) Ελλάδα είναι έξαλλη με την απόφαση εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Οι ίδιοι λένε πως χάρη στο μποϊκοτάζ των μαγαζιών που τηρουν τον νόμο, όλα τα μαγαζιά είναι άδεια (!)

Οι δημοφιλέστερες ατάκες είναι αυτές που κατακρίνουν ως «ρουφιάνους» όσους θα καταγγείλουν την παρανομία στο 1142, ενώ σκίζουν και οι καταγγελτικές αναρτήσεις του στυλ «κι εγώ δεν καπνίζω αλλά πιο πολύ με πειράζει η νοοτροπία “καταδότη” που πάνε να μας περάσουν».

Λοιπόν, κι εγώ δεν καπνίζω (πια) και πιο πολύ με ενοχλεί η πιθανότητα καρκίνου του πνεύμονα -που σκότωσε ήδη αγαπημένα μου πρόσωπα- απ’ την υποτιθέμενη νοοτροπία καταδότη. Επίσης, όταν κάπνιζα και ζούσα στο εξωτερικό, παρότι ήμουν τρελά εθισμένος, μια χαρά επιβίωσα και σε μπαρ και σε εστιατόρια χωρίς καπνό.

Τέλος πάντων, ξαναγυρίζω στο ότι αν ρίξεις μια ματιά σε όσα γράφονται θα πιστέψεις ότι ο κόσμος είναι έξαλλος με την «χουντική απαγόρευση» και τη «ναζιστική ρουφιανιά».
Καμία σχέση φυσικά

Για άλλη μια φορά την πιο πολλή φασαρία, όπως και στα περισσότερα θέματα, την κάνει μια θορυβώδης μειοψηφία.

Χτεσινή έρευνα της Pulse:


Μόλις το 17% διαφωνεί με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, και είναι αυτό το ποσοστό που κάνει την πιο πολλή φασαρία, δίνοντας της εντύπωση υπεροχής. Κανένα πρόβλημα με τις μειοψηφίες (αντιθέτως) αρκεί όμως τα δικαιώματα που ζητούν να είναι υπαρκτά – και δικαίωμα στο να ρυπαίνεις τον αέρα που αναπνέουν οι άλλοι δεν υπάρχει.

Το αντίθετο της θορυβώδους μειοψηφίας, η περίφημη σιωπηλή πλειοψηφία συμφωνεί όχι μόνο με την απαγόρευση αλλά και την αστυνόμευση («καταστολή») ώστε να τηρηθεί ο νόμος. Μιλάμε για το 75% των ατόμων. Και φυσικά δεν περνά απαρατήρητο πως απ’ το 75% η συντριπτική πλειοψηφία *σίγουρα* συμφωνεί με τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων.

Μια ακόμη απόδειξη πως δεν πρέπει να παίρνουμε πολύ στα σοβαρά ούτε την πλειοψηφία όσων γράφονται στα social (εκτός απ’ όταν μιλάμε για fake news) αλλά, τελικά, ούτε και την επίδρασή τους.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 24, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνεί με τον αντικαπνιστικό…!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator