Ο Χρυσοχοΐδης απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ: "Ακραία καταστολή είναι οι τραμπούκοι και οι μπαχαλάκηδες σε Εξάρχεια και ΑΕΙ"

0
Την οργή του υπουργού προκάλεσαν οι επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου περί αναβίωσης «σκοτεινών εποχών», «ακραίας καταστολής», «κατάλυσης του κράτους δικαίου» | φωτ. αρχείου

«Η Αθήνα δεν κάηκε. Οι τρομοκράτες συλλαμβάνονται. Η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε. Η εποχή της ανασφάλειας θα τελειώσει. Και στα Εξάρχεια», διαμηνύει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ακραία ανυπόφορη και σκοτεινή ήταν η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας και σήμερα την αλλάζουμε, υπογραμμίζει στην απάντησή του
Την οργή του υπουργού προκάλεσαν οι επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου περί αναβίωσης «σκοτεινών εποχών», «ακραίας καταστολής», «κατάλυσης του κράτους δικαίου»

Η μονότονη επανάληψη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ περί «πρακτικών ακραίας καταστολής από την κυβέρνηση της ΝΔ που παραμπέμπουν σε “σκοτεινές” εποχές», προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που απάντησε παραθέτοντας τις πρόσφατες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και επικρίνοντας τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι των πάσης φύσεως «μπαχαλάκηδων».

«Οι μολότοφ, οι πέτρες στις ταράτσες και οι παράνομες καταλήψεις ούτε νομιμότητα έχουν, ούτε πολιτική κάλυψη θα έπρεπε να έχουν από δημοκρατικό κόμμα», σημειώνει με νόημα ο κ. Χρυσοχοΐδης και περνώντας στην αντεπίθεση, τονίζει πως «ακραία ανυπόφορη και σκοτεινή ήταν η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας», την οποία σήμερα αλλάζει με την πολιτική που ακολουθεί.

«Σκοτεινή είναι η εποχή που κλειδαμπαρώνεσαι σπίτι σου και φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ. Ακραία καταστολή είναι οι τραμπούκοι να εξουσιάζουν Πανεπιστήμια, οι απόλυτες μειοψηφίες πλατείες και γειτονιές, οι εγκληματίες περιοχές ολόκληρες […] και να καίγεται η Αθήνα κάθε 17 Νοέμβρη, η Πατησίων κάθε Σαββατοκύριακο, και να μην ξέρεις αν θα βρεις την πόρτα σου παραβιασμένη όταν γυρίζεις σπίτι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Και με αφορμή τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη Κυριάκη, ημέρα της Επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά και τις συλλήψεις για την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», επισημαίνεται πως «η Αθήνα δεν κάηκε. Οι τρομοκράτες συλλαμβάνονται. Η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε» και «η εποχή της ανασφάλειας θα τελειώσει». Και στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου στην Κουμουνδούρου:
Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοινώσεις περί αναβίωσης «σκοτεινών εποχών», «ακραίας καταστολής», «κατάλυσης του κράτους δικαίου». Προσπαθεί να κρυφτεί, να ξεχαστούν τα έργα του, κάνοντας θόρυβο. Χάνοντας, ως συνήθως, το μέτρο και κυρίως, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα.

Τα πραγματικά γεγονότα είναι οι πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας:

– στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας,
– στην διασφάλιση συνθηκών για την ειρηνική πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου
– στην εκκαθάριση των πανεπιστημίων από γιάφκες και τραμπούκους
– στην απόδοση της γειτονιάς των Εξαρχείων στους κατοίκους της
– στην εκκένωση παράνομων καταλήψεων που μόνο αθώους πρόσφυγες και μωρομάνες δεν κάλυπταν
– στην εξάρθρωση ναρκέμπορων στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στο Μενίδι, στη Θεσσαλονίκη
– ο αμείλικτος πόλεμος που ξεκίνησε γειτονιά-γειτονιά στην Αθήνα για τις κλοπές, διαρρήξεις που έχουν ρημάξει τα σπιτικά.

Τι από αυτά δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ; Κυρίως τι από αυτά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Σκοτεινή είναι η εποχή που κλειδαμπαρώνεσαι σπίτι σου και φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ.

Ακραία καταστολή είναι οι τραμπούκοι να εξουσιάζουν Πανεπιστήμια, οι απόλυτες μειοψηφίες πλατείες και γειτονιές, οι εγκληματίες περιοχές ολόκληρες.

Καταλύεται το κράτος δικαίου στα άβατα, στο Μενίδι, στην ΑΣΟΕΕ, στην ανοχή της παραβατικότητας, στην δικαιολόγηση της βίας.

Κι είναι ταυτόχρονα όλα μαζί, σκοτεινή εποχή, ακραία καταστολή και κατάλυση του κράτους δικαίου να καίγεται η Αθήνα κάθε 17 Νοέμβρη, η Πατησίων κάθε Σαββατοκύριακο, και να μην ξέρεις αν θα βρεις την πόρτα σου παραβιασμένη όταν γυρίζεις σπίτι.

Ακραία ανυπόφορη λοιπόν και σκοτεινή ήταν η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας. Δεν την ξεχνάμε. Την αλλάζουμε.

Η Αθήνα δεν κάηκε. Οι τρομοκράτες συλλαμβάνονται. Η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε. Η εποχή της ανασφάλειας θα τελειώσει. Και στα Εξάρχεια, δυστυχώς ακόμη, μέχρι το άβατο να γίνει γειτονιά, τα ΜΑΤ θα υπάρχουν, η αστυνομία θα περιπολεί, και με πολιτικά και με συμβατικές πινακίδες. Η αστυνομία έχει αποστολή και νομιμότητα. Οι μολότοφ, οι πέτρες στις ταράτσες και οι παράνομες καταλήψεις ούτε νομιμότητα έχουν, ούτε πολιτική κάλυψη θα έπρεπε να έχουν από δημοκρατικό κόμμα.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 20, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Χρυσοχοΐδης απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ: "Ακραία καταστολή είναι οι τραμπούκοι και οι μπαχαλάκηδες σε Εξάρχεια και ΑΕΙ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator