ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ κ. Σκαρμούτσο

0



-κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων, σας γνωρίζω τα παρακάτω:

- Οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές έκαναν τις επιλογές τους και ανέδειξαν τους εκπροσώπους τους στην Δημοτική αρχή και το Δ.Σ.. Συνολικά εκλέχθηκαν και εκπροσωπούν τους πολίτες [6] Δημοτικές παρατάξεις σύμφωνα με τον Ν. 4555/2019- «Κλεισθένης».

-Το κύριο χαρακτηριστικό των εκλογών ήταν η μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων, ιδιαίτερα στον Β΄ γύρο, κυρίως των νέων ανθρώπων που είναι απογοητευμένοι από τους εκπροσώπους τους σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής. Η αποχή έφθασε το ποσοστό 52% επί του συνόλου των ψηφοφόρων, στοιχείο που δείχνει ότι συνολικά όλοι οι Συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές έλαβαν ποσοστό 48%. Με λίγα λόγια όλες οι Δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούν τους πολίτες αποτελούν μειοψηφία επί του συνόλου των πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου.

-Ευθύνες για την εικόνα αυτή έχουμε όλοι μας αλλά κυρίως οι θεσμικοί παράγοντες της πολιτικής που ασκούν την εξουσία σε όλα τα επίπεδα.

-Η εκλογή για την ανάδειξη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος-Αντιπρόεδρος-Γραμματέας, σύμφωνα με τον «Κλεισθένη» έγινε και σας ανέδειξε Πρόεδρο του Δ.Σ. με πρόταση της παράταξής σας που κέρδισε τις εκλογές στον Δήμο μας και την αποδοχή του συνόλου σχεδόν των Δ.Σ. μεταξύ των οποίων όλων των συμβούλων της παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΌΤΕΣ» που συμμετέχω.

-Έχω αναφερθεί κατά καιρούς στην πλήρη υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα το τελευταίο χρονικό διάστημα πριν τις εκλογές να είναι σχεδόν αδύνατη η συγκράτησή του και παράλληλα να έχει απαξιωθεί από τους δημότες του Δήμου μας οι οποίοι δεν παρακολουθούσαν τις δημόσιες συνεδριάσεις του.

-Την 17-9-2019 έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά την εκλογή του Προεδρείου.

-Είναι λογικό, μετά από τις πολλές αλλαγές στη σχετική Νομοθεσία, τόσο το προεδρείο όσο και οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να χρειάζονται, καλοπροαίρετα, μια μικρή πίστωση χρόνου προσαρμογής στα νέα τους καθήκοντα.

-Πιστεύω ότι «τα πήγατε» και «τα πήγαμε» πολύ καλά καθώς και όλοι συνολικά οι επικεφαλής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

-Αναφέρομαι κυρίως στον επικεφαλής της Δημοτικής αρχής και ευτυχούς λίγους ακόμα Δ.Σ. της δημοτικής αρχής που συμμετείχαν και στη προηγούμενη Δημοτική αρχή, που έκαναν χρέη «κλακαδόρων» και αποδοκίμαζαν ή χλεύαζαν Δ.Σ. άλλων Δημοτικών παρατάξεων. [Αν χρειασθεί θα αναφερθώ σε ονόματα].

-Δυστυχώς, όπως έχω κατά καιρούς αναφερθεί, ο επικεφαλής και κάποια «παλαιά» στελέχη της Δημοτικής αρχής διέπονται από καθεστωτικές αντιλήψεις και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και θεωρούν τον Δήμο ιδιοκτησία τους και φυσικά ανάλογα με αυτή τους την αντίληψη συμπεριφέρονται, στην προσπάθειά τους να απαξιώσουν πρόσωπα και θεσμούς, χωρίς φαίνεται να έχουν αντιληφθεί τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην κοινωνία στη Νομοθεσία και στη Τ.Α.

-Εκτός αυτού πληροφορήθηκα ότι «κλειδώθηκε» για πρώτη φορά το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό, όπως πιστεύω, να μην είναι προσβάσιμο στον υποφαινόμενο. Αυτό από μόνο του το γεγονός ενισχύει την άποψή μου για καθεστωτικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και ιδιοκτησιακή αντίληψη του Δήμου από τον επικεφαλής της Δημοτικής αρχής και κάποιων «παλιών» στελεχών της. Θέλουν τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. σε διακοσμητικό ρόλο, όπως τον είχαν μέχρι σήμερα, αλλά αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό

-Προσωπικά είμαι παντός καιρού και δεν με αφορά αυτό το γεγονός, ας κλειδώσουν και την είσοδο του Δημαρχείου, απλώς σας ενημερώνω, γιατί είμαι σε θέση να εκπληρώνω τα καθήκοντά μου ακόμα και από τα καφενεία, μιας και η Δημοτική αρχή αρνείται, πέραν των άλλων, να παραχωρήσει γραφείο στο Δημαρχείο στις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις, όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία. Οι λαϊκοί αγώνες εκφράζονται με πολλούς τρόπους στο Δ.Σ. και την κοινωνία. Βέβαια έχει παραχωρηθεί στον Γ.Γ. του Δήμου Γραφείο εδώ και πολλά χρόνια. Να ενημερώσω τους πολίτες του Δήμου μας ότι ο Γ.Γ. του Δήμου είναι μετακλητός και στοιχίζει στους Δημότες μας, σε μια εποχή που πολλοί στερούνται και τα απαραίτητα, πολλές χιλιάδες ευρώ και μάλιστα χωρίς να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες στον Δήμο και τους Δημότες. Η θέση αυτή δεν χρειάζεται να πληρωθεί μιας και υπάρχει αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και πέραν αυτού μπορούσε να καλυφθεί από έναν υπάλληλο του Δήμου, που ευτυχώς υπάρχουν πολλοί και καταρτισμένοι, από το σύνολο των [100] και πλέον μονίμων υπαλλήλων στον Δήμο, πέρα από τους εποχιακούς εργαζόμενους.

-Να υπογραμμίσω εδώ την άψογη συμπεριφορά όλων των υπαλλήλων του Δήμου και όλων των συναδέλφων Δ.Σ. πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, «παλιών» Δ.Σ. για τους λόγους που προανέφερα.

- κ. Πρόεδρε εξακολουθώ να έχω εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας, όπως σας έχω ενημερώσει, και πιστεύω να ασκείται τα καθήκοντά σας με την απόλυτη τήρηση των σχετικών Νόμων και εγκυκλίων διαταγών και πάνω από όλα με σεβασμό στους θεσμούς τη Δημοκρατία και τα πρόσωπα.

-Εκείνο που άμεσα χρειάζεται η κοινωνία, οι πολίτες του Δήμου μας, είναι η αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην εικόνα, γιατί το Δ.Σ. εκφράζει την ενότητα όλων των παρατάξεων και κατ επέκταση την ενότητα όλων των πολιτών και Δημοτών μας.

-Όπως είπε και ο Μητροπολίτης Γορτυνίας Ιερεμίας κατά την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Γορτυνίας, που έγινε έξω από το Δημαρχείο Δημητσάνας, όπου παρέστηκα, οι εκπρόσωποι των πολιτών εργάζονται για τα συμφέροντα του Δήμου, διακονούν και υπηρετούν τους πολίτες και δεν υπηρετούν οι πολίτες τους εκπροσώπους τους και μάλιστα με αντιμισθίες. Να υπογραμμίσω το γεγονός ότι η ορκωμοσία έλαβε χώρα έξω από το Δημαρχείο και ως μείζον τοπικό πολιτικό γεγονός αναδείχθηκαν όλα τα προβλήματα της περιοχής. Η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων, κατά παράβαση της σχετικής Νομοθεσίας, οδήγησε τους περισσότερους Δ.Σ. για ορκωμοσία στην εκκλησία για «ευχέλαιο».

-κ. Πρόεδρε η τεχνολογία και η κοινωνία προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς που δεν γνωρίζω αν τους προλαβαίνουμε. Βρισκόμαστε μπροστά σε νέα δεδομένα, μεγάλες αλλαγές και προκλήσεις, σε όλα τα επίπεδα της ζωής και της πολιτικής, που δυστυχώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν και οχυρώνονται πίσω από τα προσωπικά τους συμφέροντά. Η τοπική ιστορία θα καταγράψει για όλους μας. Μπροστά μας είναι οι προκλήσεις των καιρών, «όπερ έδει δείξαι » για όλους μας.

Με εκτίμηση
Νίκος Ζαχαρόπουλος
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 13, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ κ. Σκαρμούτσο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator