Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Κορίνθου

0


Το Τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών Κορίνθου συνέδραμε με 6 Εθελοντές της δυνάμεώς του, από το πρωί έως το απόγευμα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου 2019, στο έργο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και λοιπών αρμόδιων κρατικών αρχών, για την υποδοχή και παροχή υπηρεσιών υγειονομικής κάλυψης, στους πρόσφυγες-μετανάστες που αφίχθησαν στη νέα Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών που δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε χώρο του πρώην στρατοπέδου Κορίνθου. Η συνδρομή αφορούσε στην παροχή Α΄ Βοηθειών σε πλήθος ατόμων που προσήλθαν και ζήτησαν βοήθεια.
Οι Εθελοντές της Κορίνθου κινητοποιήθηκαν εγκαίρως και ανταποκρίθηκαν άμεσα κατόπιν σχετικής ειδοποίησης από τον ΔΟΜ. Χρησιμοποιώντας τον υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό τους, παρείχαν ανιδιοτελώς και αμερόληπτα αρωγή και ανακούφιση σε όσους την είχαν ανάγκη. Πάντα πιστοί στο ανθρωπιστικό τους έργο, οι Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρέμειναν στη δομή φιλοξενίας για όσο απαιτήθηκε, προκειμένου να συνδράμουν το έργο των αρμόδιων Αρχών και στηρίζοντας έμπρακτα με όλες τους τις δυνάμεις, τη νέα ανοικτή δομή φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών που δημιουργήθηκε στην πόλη της Κορίνθου.

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 27, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Κορίνθου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator