Τράβα μου μια νέα ταινία

0Αν ο Γαβράς επιδοτήθηκε για να φτιάξει φιλμ για τα «κατορθώματα» του Μπαρουφάκη, ημείς πρέπει να χρυσωθούμε!

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Έχουμε καλύτερες ιδέες για τη μεγάλη οθόνη από την μπαρουφακειάδα του Γαβρά. Θα τις παρουσιάσουμε όλες. Ξεκινάμε με δύο προτάσεις για ταινίες που θα σπάσουν ταμεία και όχι τα νεύρα των θεατών.

«Ο Βοτανικός». Οικολογικό θρίλερ. Η υπόθεση της πλοκής βγαίνει μέσα από ντουμάνια φούντας. Από τα ίδια ντουμάνια σκάνε μύτη κι οι συριζιάνοι πρωταγωνιστές, τυπικοί ακροαριστεροί ήρωες, που θυσιάζουν όλα όσα ανήκουν σε άλλους για να κάνουν το κέφι τους.

Κεντρικό πρόσωπο, ο Νίκος Καρανίκας. Υποδύεται τον εαυτό του. Είναι ένας πρώην στρατηγικός σύμβουλος πρωθυπουργού, που έχει δουλέψει σκληρά για 17 ολόκληρες ώρες σε μια διαπραγμάτευση το περιεχόμενο της οποίας ακόμα του διαφεύγει.


Και ο στρατηγικός σύμβουλος δεν μπορεί να πολυκαταλάβει τι νόημα είχε η παρουσία του στην κυβέρνηση, στον πλανήτη και στο κλαμπ εναλλακτικής διασκεδάσεως «Οι Κούκλες». Στο φόντο ένα τσαλακωμένο λυσάρι αγγλικών, όπου ο ανεπίδεκτος μαθήσεως σπουδαστής έχει γράψει με ελληνικούς χαρακτήρες «γκόου μπακ κυρία Μέρκελ».

«Πολύ πουρές για να τα κάνει». Μία ταινία για έναν ενοχικό δεξιό που δηλώνει ότι σέβεται και τιμά τους αγώνες της Αριστεράς. Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από την ιδέα της αναζήτησης.

Ο πρωταγωνιστής μας ψάχνει τη δημοκρατική του ταυτότητα μέσα στα συρτάρια με αριστερά τάνγκα και μαρξιστικά σώβρακα. Ο πρωταγωνιστής μας έχει αγωνιστεί πολύ και σκληρά στη ζωή του για να βρει τη λύση στο αίνιγμα: Καλύτερα κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα στον καπουτσίνο; Θέλει να πάρουμε την Πόλη αρκεί α) να μη μάθει κανείς ότι το θέλει και τον πουν φασίστα και β) να μη χρειαστεί να θυσιάσει τίποτε για να γίνει αυτό - κι όταν λέμε τίποτε, εννοούμε τίποτε. Ούτε δέκα σεντ του ευρώ ούτε δέκα λεπτά της ώρας.

Νιώθει κομάντο, αλλά πριν πάει φαντάρος του πήγε τρία πέντε και γι' αυτό έβαλε βύσμα για να υπηρετήσει στην ακριτική πλατεία Κλαυθμώνος. Τελικά, κάτι πήγε πολύ στραβά και πήρε φύλλο πορείας για το δυσπρόσιτο Πεντάγωνο.

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 16, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τράβα μου μια νέα ταινία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator