Η Μυτιλήνη χάνεται και το ΚΥΣΕΑ χτενίζεται

0
Είναι απίστευτη η εικόνα που παρουσιάζουν τα Δωδεκάνησα τις τελευταίες ιδιαίτερα ώρες! Πραγματοποιείται στα νησιά του Αιγαίου μας πραγματική απόβαση παράνομων μεταναστών – εισβολέων με την ελληνική κυβέρνηση να βρίσκεται σε απόλυτη ύπνωση!

Στη σκάλα Συκαμινιάς της Λέσβου αποβιβάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα περισσότεροι από 600 παράνομοι μετανάστες, θυμίζοντας την εικόνα που έζησε το νησί στη μεταναστευτική κρίση του φθινόπωρου του 2015!

Παράνομοι μετανάστες, που στέλνονται κατά κύματα από τις ακτές της Μικράς Ασίας από τον φασίστα Σουλτάνο Ρ.Τ. Ερντογάν! Με τις δυνάμεις της Frontex να είναι απλοί θεατές στην όλη διαδικασία και να αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το πόσο ανεπαρκείς είναι! Οι περισσότεροι εξ αυτών των παράνομων μεταναστών μεταφέρθηκαν στο hot spot της Μόριας που ασφυκτιά επικίνδυνα, αφού εκεί βρίσκονται ήδη άνω των δέκα χιλιάδων παράνομων μεταναστών, πολλοί περισσότεροι από όσους μπορεί να αντέξει η εκεί υποδομή του καταυλισμού!


Έκτακτο ΚΥΣΕΑ λόγω των παράνομων μεταναστευτικών ροών…

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω των αυξημένων παράνομων μεταναστευτικών ροών, συγκάλεσε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) με θέμα την αντιμετώπιση αυτής της ραγδαίας αύξησης των παράνομων μεταναστευτικών ροών στα νησιά μας από την Τουρκία!

Η σύσκεψη διήρκεσε στο Μέγαρο Μαξίμου περί τις 3 ώρες και αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ!

1. Αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών - προσφύγων σε ήδη υφιστάμενες δομές της ενδοχώρας.

2. Άμεση μεταφορά από τα νησιά 116 ασυνόδευτων παιδιών για επανένωση με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οποίες ολοκληρώθηκε ήδη η σχετική συνεννόηση. Επίκειται τις επόμενες εβδομάδες η μετακίνηση επιπλέον 250 ασυνόδευτων παιδιών σε ασφαλείς δομές της ενδοχώρας.

3. Αύξηση της επιτήρησης των συνόρων, σε συνεργασία τόσο με τη Frontex και τις ευρωπαϊκές αρχές, όσο και με το ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό προχωρά άμεσα η υιοθέτηση – μετά από 4,5 χρόνια αδράνειας της προηγούμενης κυβέρνησης – του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ) – ένα σύστημα προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ που διασυνδέει τα συστήματα επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών (“απλές” και θερμικές κάμερες, drones κλπ.).

4. Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, με κατάργηση του δεύτερου βαθμού εξέτασης προσφυγών με στόχο - σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης χορήγησης ασύλου - να προχωρά άμεσα η διαδικασία επιστροφής του αιτούντος στη χώρα από την οποία προήλθε. Πάντα με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο και για την πλήρη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει και η Τουρκία να αναλάβει με συνέπεια τις ευθύνες που τις αναλογούν.

5. Αύξηση των ελέγχων της Αστυνομίας σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα για τον εντοπισμό προσώπων που είχαν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου αλλά η αίτησή τους απορρίφθηκε από τα δικαστήρια. Σημειώνεται ότι υπάρχουν αρκετές χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις για τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανέλαβε καμία ενέργεια και από τις οποίες η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει περίπου 1.000 πρόσωπα για τα οποία δρομολογείται η διαδικασία επιστροφής τους.

6. Άμεση προμήθεια 10 νέων ευέλικτων μικρών σκαφών για ταχύτατη αντίδραση σε περίπτωση εντοπισμού κινήσεων μεταφοράς μεταναστών/προσφύγων από κυκλώματα διακίνησης που εκκινούν από τα τουρκικά παράλια προς τα Ελληνικά νησιά.

7. Στήριξη των τοπικών κοινωνιών με ενδυνάμωση των απαραίτητων υποδομών και προσωπικού (π.χ. ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Λέσβου).
Για το ζήτημα αυτό η Ελλάδα είναι σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είμαστε μόνοι μας και μόνοι θα λύσουμε το πρόβλημα, θα το καταλάβετε εκεί στο ΚΥΣΕΑ;

Από πλευράς μας να επισημάνουμε, ότι καλή μεν η προσπάθεια της κυβέρνησης, ατελέσφορη και ανεπαρκής δε! Ατελέσφορη, γιατί δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε από αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του τεράστιου εθνικού προβλήματος για την Πατρίδα, αφού είναι σε όλους τους ανησυχούντες στην Ελλάδα γνωστό, ότι η ΕΕ της Άγκελα Μέρκελ, όχι μόνο δεν θέλει να δώσει λύση στο πρόβλημα, αλλά αντίθετα το ενισχύει υπογείως προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Γερμανίας! Ανεπαρκής γιατί, δεν είναι δυνατόν από τους τουρίστες της Frontex να περιμένουμε την όποια ουσιαστική βοήθεια!

Ωστόσο, η απάντηση προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ έρχεται από τον Υποστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Συγγραφέα και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών:

«Εδώ γίνεται εκτεταμένη εισβολή και κατοχή ακριτικών νησιών μας και η Κυβέρνηση της ΝΔ - όπως και η προκάτοχη της του ΣΥΡΙΖΑ - δεν έχει ούτε είχε προφανώς αποτελεσματική πολιτική για την αντιμετώπιση της εισβολής.

Σήμερα 31/8/2019 βγήκε ο άλλοτε λαλίστατος διεθνολόγος και νυν βουλευτής κ. Συρίγος και είπε ότι πρέπει να απευθυνθούμε στο ΝΑΤΟ και να ζητήσουμε την ενίσχυση της Frontex. Τώρα που έγινε βουλευτής έχασε τα λόγια του και έγινε αγνώριστος. Τόσο πολύ τους αλλάζει η Εξουσία; Τι να κάνει το ΝΑΤΟ και η Frontex;

Να κάνει “ντακα-ντάκα” την Τουρκία;

Το θέμα των προσφύγων είναι όπλο από κοινού των ΗΠΑ και της Τουρκίας - ίσως και της Ρωσίας - η κάθε μια το χρησιμοποιεί για δικούς της λόγους. Οι ΗΠΑ για να ισλαμοποιήσουν την Ευρώπη και να την αποσταθεροποιήσουν, ώστε να τεθεί και πάλι κάτω από το πέλμα τους, όπως ήταν κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου.

Η Τουρκία για να επιτύχει τους μακροπρόθεσμους σκοπούς της δηλαδή τον διαμελισμό της Ελλάδος και την φινλανδοποίηση της, ενώ βραχυπροθέσμως επιδιώκει τη συμμετοχή της εξ ίσου στην διανομή των Ελληνικών υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου. Προς τούτο έχουν συμφωνήσει και οι ΗΠΑ όπως δείχνουν με τις δηλώσεις τους οι Αμερικανοί αξιωματούχοι “περί μοιράσματος των Κυπριακών υδρογονανθράκων εξ ημισείας με τους Τουρκοκυπρίους”!

Όσον αφορά στην Ε.Ε εδώ και χρόνια έχει καταστήσει την Ελλάδα χώρα - αποθήκη των λαθρομεταναστών με ανοιχτά τα σύνορα εισόδου αλλά κλειστά και επτασφράγιστα τα σύνορα εξόδου τούτων. Και ενώ το πρόβλημα των προσφύγων είναι διεθνές τα διάφορα κέντρα το έκαναν Ελληνικό, διότι βρήκαν δουλοπρεπείς ελληνικές κυβερνήσεις και τις εξεβίασαν με το χρέος και τις λάδωσαν με πακέτα για την συντήρηση δήθεν των λαθρομεταναστών εντός Ελλάδος.

Επομένως το θέμα της εισβολής των λαθρομεταναστών τούτες τις στιγμές, είναι καθαρά ελληνικό πρόβλημα. Η Τουρκία κάνει τούτες τις ώρες εισβολή στα νησιά μας και εμείς κοιτάζουμε αλλού, στον ουρανό και δίνουμε αερομαχίες, ενώ τα ΜΜΕ αναμεταδίδουν την τουρκική προπαγάνδα και το αφήγημα του λαλίστατου Ερντογάν. Κανείς δεν πρόκειται να μας βοηθήσει ούτε να μας λυπηθεί…»!

Αυτά είναι τα επτά δικά μας σημεία κύριε Μητσοτάκη…

Μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ ΑΜΕΣΑ κατά τον Υποστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη:

«Να σταματήσει δια “πυρός και σιδήρου” την εισβολή.

- Προς τούτο να χρησιμοποιήσει το Πολεμικό Ναυτικό μας, το Λιμενικό Σώμα και την Εθνοφυλακή, ώστε να κρατούν δια πυρός κλειστές τις διόδους εισόδου.
- Να κλείσει τις θάλασσές μας, τους λιμένες, τις ακτές μας, στην πλεύση των λαθρομεταναστευτικών σκαφών, καθώς και τα επίγεια σύνορα μας.
- Να επιστρέφει άμεσα τους τυχόν αποβιβασθέντες λαθρομετανάστες στις χώρες τους.
- Να σταματήσει την παροχή βοηθείας από το Λ.Σ διότι η βύθιση των πλοιαρίων είναι σκόπιμη.
- Να ναρκοθετήσει τις επίμαχες ακτές και να θέσει εμπόδια ώστε να εμποδίζεται η προσέγγιση των φουσκωτών λέμβων.
- Με εναέρια, επίγεια και θαλάσσια παρατηρητήρια να επιτηρεί νυχθημερόν τις θαλάσσιες διόδους.
- Να ανοίξει τα σύνορα, ώστε να διαρρέουν οι πρόσφυγες προς Ευρώπη, ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ΕΕ προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα μέτρα (στρατιωτικά, οικονομικά κα) κατά της Τουρκίας.

Είναι καιρός να προστατεύσουμε επί τέλους την Ελληνική επικράτεια και να αντιμετωπίσουμε όπως κάνουν όλα τα κράτη, που σέβονται τον εαυτόν τους την προκλητική Τουρκία. Τα λόγια και η κατευναστική πολιτική απέτυχαν και μας έφεραν στην παρούσα δεινή θέση»!

Διά ταύτα…

Εσείς αγαπητοί αναγνώστες, ποια από τα επτά σημεία θα θέλατε να εφαρμοστούν κατά της αθρόας – στοχευμένης κατάκτησης της Πατρίδος μας από τους παράνομους μετανάστες;

Του ΚΥΣΕΑ ή του Υποστράτηγου ε.α. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη;

Παναγιώτης Αποστόλου
Πολιτικός αναλυτής
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 10, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: " Η Μυτιλήνη χάνεται και το ΚΥΣΕΑ χτενίζεται"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator