Σε σύγχυση προ εκλογών το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ

0
Τα επικοινωνιακά όπλα του Α. Τσίπρα είναι πτωχά. Έφτασε στο σημείο να εργαλειοποιήσει και θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ έχει επιδείξει πλήρη άγνοια

Ήταν πρωταθλήτρια η Αριστερά στα επικοινωνιακά - παραπλανητικά παιχνίδια, μέχρι πρότινος, φαίνεται όμως πως εξάντλησε τα αποθέματά της. Ίσως, επειδή δεν θέλησε να αναλύσει σωστά, ποιοι την ψήφισαν, γιατί την ψήφισαν και γιατί να την ξαναψηφίσουν.

Θεώρησε δεδομένες ορισμένες καταστάσεις, αλλά το κυριότερο είναι ότι κατελήφθη από έπαρση, υποτιμώντας την δυναμική της Ν.Δ., αλλά και τον πρόεδρό της, με την φράση του Τσίπρα προς τον Κ. Μητσοτάκη «είσαι λίγος για μένα», να είναι χαρακτηριστική της αδυναμίας να αντιληφθεί την πραγματικότητα.

Ταυτοχρόνως, ο Α. Τσίπρας επιχείρησε ένα διπλό άνοιγμα, προς την Αριστερά και προς την Κεντροαριστερά, και εδώ ήταν που απέτυχε παταγωδώς, μη έχοντας τις ικανότητες του ηγέτη που πείθει κοινό και στελέχη, χαρακτηρίζοντας μάλιστα εαυτόν με τον διεθνή τίτλο της κωλοτούμπας. Τις αντικρουόμενες αποφάσεις του Ανδρέα Παπανδρέου -φεύγουν οι Βάσεις, την ώρα της υπογραφής για παραμονή τους- κανείς δεν τις χαρακτήρισε με τέτοιον απαξιωτικό χαρακτηρισμό.

Ο Α. Τσίπρας, προσωπικώς ο ίδιος, αλλά και με ευθύνη του επιτελείου του που δεν τον προφύλαξε, δεν κατανόησε φαίνεται για ποιον λόγο οι δανειστές τον θεώρησαν πρόθυμο να συνεργαστεί μαζί τους, και τράβηξαν το χαλί από τον Σαμαρά, όταν επιχείρησε παρασπονδίες. Ο Α. Τσίπρας και οι επιτελείς του, έχουν ελλιπή πολιτική παιδεία, επειδή αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις αποκλειστικώς μέσα από μαρξιστικό πρίσμα.


Όμως, επιχειρώντας άνοιγμα προς το Κέντρο, του οποίου οι ιδεολογικές βάσεις είναι απροσδιόριστες -γι’ αυτό και πολλοί έγκυροι αναλυτές, αναρωτιούνται, ποιοι θεωρούνται τελικά Κεντρώοι;- δημιούργησε μια σύγχυση στο κόμμα. Ο στενός πυρήνας του, που το ελέγχει επειδή απέφυγε εγγραφές μη μαρξιστών, παρέμεινε προσκολλημένος σε σταλινικές συνταγές.

Αλλά, υπήρξαν στελέχη, που προσαρμόστηκαν γρήγορα στο σύστημα. Θυμάμαι την κα. Αχτσιόγλου με επαναστατικό στυλ να παπαγαλίζει τις μαρξιστικές σαπουνόφουσκες, και την βλέπω τώρα με αστική πλέον εμφάνιση, μεταμορφωμένη. Θα την ωφελήσει αυτό, αλλά δεν ξέρω πως το εκλαμβάνουν οι σύντροφοί της. Και αναφέρομαι σ’ αυτήν, επειδή διαφαίνεται, πως μετά την αποτυχία της κας. Δούρου, η κα. Αχτσιόγλου προβάλλεται ως δελφίνος, όταν έρθει η ώρα αποπομπής του Α. Τσίπρα.

Κι αυτή η ώρα, θα εξαρτηθεί από την διαφορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Αν η διαφορά τους είναι στα ίδια επίπεδα, τότε είναι βέβαιο πως στον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν εξελίξεις, Δεν υπάρχει ιδεολογική σύγκλιση μεταξύ των Συνιστωσών. Δεν είναι βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει όπως είναι.

Πέραν αυτού, εμφανίστηκε νέος ισχυρός αντίπαλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης, που λεηλατεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ελκύοντας όλους όσοι δυσαρεστήθηκαν από την οπορτουνιστική στάση του Α. Τσίπρα, που διατήρησε την αριστεροσύνη στα λόγια και στην ανοχή σε παραβατικές ομάδες της Αριστεράς, ενώ στην πράξη υπηρέτησε πιστά το διεθνές καπιταλιστικό σύστημα.

Έτσι, τα επικοινωνιακά όπλα του Α. Τσίπρα είναι πτωχά. Έφτασε στο σημείο να εργαλειοποιήσει και θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ έχει επιδείξει πλήρη άγνοια επ’ αυτών. Και όχι μόνον ο ίδιος. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", τόνισε πως «όλα αυτά που κάνει η ΝΔ είναι παράλογα, δείχνουν την ανυπαρξία στρατηγικής στον ευαίσθητο χώρο των εθνικών θεμάτων».

Άραγε, ο Π. Ρήγας, μπορεί να μας πει ποια είναι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ επ’ αυτών; Η μεθόδευση της Συμφωνίας των Πρεσπών; Η παρ’ ολίγον υπογραφή κι άλλης επαίσχυντης συμφωνίας με την Αλβανία; Ή μήπως η ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του Ερντογάν στην Θράκη;

Διαπιστώνω, πως η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρωθεί σε ψευδείς αναφορές ως προς το πρόγραμμα της Ν.Δ. Άκουσα προχθές ψιθυριστή του κόμματος να λέγει σε πολίτες που ανέμεναν το αστικό, ότι ο Μητσοτάκης θα ιδιωτικοποιήσει όλα τα νοσοκομεία. Μόνον με αυτήν την παραπλανητική προπαγάνδα, μπορεί να συνεχίσει, αφού σε όλα τα άλλα δεν γίνεται πιστευτός, ακόμη και αν πει κάποια αλήθεια.

Ο Μακεδών
Voria
Δημοσίευση: Ιουλίου 01, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σε σύγχυση προ εκλογών το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator