9 πικρά αντίο

0




Η επόμενη Βουλή θα έχει κάποιες βαριές απώλειες
Πώς θα είναι η ζωή Βουλή χωρίς αυτούς τους 9 πολιτικούς άνδρες...

Κάθε νέα βουλή μας φέρνει νέο υλικ... συγγνώμη... νέα πρόσωπα προς ανακάλυψη, αλλά μας στερεί και πρόσωπα αγαπημένα τα οποία με την παρουσία τους πρόσφεραν στην κωμωδ... συγγνώμη και πάλι... στην χώρα μας υπηρεσίες ανυπολόγιστες. Αν εξαιρέσω την Χρυσή την Αυγή, η απουσία της οποίας δεν μπορεί να στεναχωρήσει κανέναν ούτε χάριν αστείου, η επόμενη Βουλή θα έχει κάποιες βαριές απώλειες από τις οποίες διάλεξα τις 9 που μου φαίνονται κωμικ... συγγνώμη ξανά...πολιτικά οι σημαντικότερες και σας τις παρουσιάζω.

Βασίλης Λεβέντης

Για όσους τον απολαμβάναμε στις τηλεοπτικές εκπομπές της δεκαετίας του 90 η παρουσία του στη Βουλή μας φαινόταν τόσο πιθανή όσο μπορεί να φαίνεται σήμερα η παρουσία του Βας Βας Παρασκευά στο Ηρώδειο. Χάρη στους ψηφόρους που μπέρδεψαν την εκλογική διαδικασία με τις τηλεψήφους στα ριάλιτι, το όνειρο του Βασίλη του Λεβέντη να αναπαύσει το κουρασμένο από τους αγώνες κορμί του στα κοινοβουλευτικά έδρανα έγινε πραγματικότητα και πια κανείς δεν δικαιούται να γελάει με την φιλοδοξία του οποιουδήποτε και αν ο Βας Βας έχει μάνατζερ ίσως να πρέπει να του ζητήσει να ξεκινήσει τις επαφές για το μεγάλο λάιβ «Ο Βας Βας κάτω από την Ακρόπολη». Δυστυχώς, επειδή οι χαβαλέδες δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο αστείο συνέχεια, στις προχτεσινές εκλογές εγκατέλειψαν τον Λεβέντη πιθανότατα για να ψηφίσουν Βελόπουλο οι πιο φτωχοί και Βαρουφάκη οι πιο άνετοι οικονομικά. Η μεγάλη του παρακαταθήκη είναι πως πια καμία εκλογή δεν φαντάζει απίθανη κάτι που, αν ρίξουμε μια ματιά στην καινούργια Βουλή, εύκολα το επιβεβαιώνουμε.

Καμμένος Πάνος

Ο πραγματικός ηγέτης των ψεκασμένων της δεξιάς δεν θα κοσμεί με την παρουσία και τη γενναιότητα του την ελληνική Βουλή και μένει να δούμε αν ο αντικαταστάτης του Βελόπουλος θα σταθεί στο ύψος του προκατόχου του. Θα λείψουν το ήθος και το ύφος του ανθρώπου που χαρακτήριζε «κότες» όσους κρύβονται πίσω από την βουλευτική τους ασυλία μόνο και μόνο για να ανακαλύψει την αξία της πολύ βολικής αυτής κρυψώνας. Η απουσία του επιβεβαιώνει πως ενώ ο πατριωτισμός είναι ένα προϊόν που μπορεί να πωλείται για πάντα (πολιτικά μιλώντας) οι πωλητές του αλλάζουν διαρκώς, κυρίως εξ αιτίας των εξωπραγματικών προσδοκιών που γεννούν στους εύπιστους (ναι είμαι ευγενικός γιατί έχω τις καλές μου) πελάτες τους.

Τέρενς Σπένσερ Νικόλαος Κουίκ

Στην αρχή ανησύχησα καθώς καταλαβαίνω πως αν έχεις καλομάθ.. συγγνώμη... αν έχεις συνηθίσει στα ταξίδια προκειμένου να προωθήσεις τα ελληνικά συμφέροντα το στερητικό σύνδρομο μπορεί να είναι ισχυρό. Ο Τέρενς ο Σπένσερ ο Νικόλαος ο Κουικ όμως έχει βρει κι εδώ την απάντηση καθώς ακόμα και στην Ελλάδα νομίζει πως βρίσκεται στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην αγαπημένη του Αφρική (αποφεύγω το κλισέ χωρατό σύμφωνα με το οποίο κι εμείς το ίδιο αισθανόμαστε καθώς τίποτα στους κατοίκους της Αφρικής δεν δείχνει ότι έχουν την ίδια απέχθεια για πρόοδο, την εξέλιξη και τον 21ο αιώνα που έχουν οι Έλληνες).

Γεράσιμος Γιακουμάτος

Κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί εκλεγόταν βουλευτής ο Τζέρι ο Γιακουμάτος από το 1993 και άρα κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί δεν εξελέγει και σε αυτές τις εκλογές. Το ότι ήταν αστείος όταν μιλούσε μπορεί να είναι ένας λόγος, αλλά δεν νομίζω πως είναι αρκετός κι έτσι η παρουσία του στην πολιτική θα παραμείνει μυστήριο. Σίγουρα όχι τόσο μεγάλο όσο η επιμονή των «έγκριτων» δημοσιογράφων να τον καλούν στις εκπομπές τους προκειμένου να απολαύσουν το ξεδίπλωμα της πολιτικής του σκέψης.

Νίκος Κοτζιάς

Ο άνθρωπος που, σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη, ουδέποτε υπήρξε γκαουλάιτερ του σταλινισμού και ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΚΚΕ αρκετά πριν την γέννηση του, ήταν δεδομένο ότι θα έλειπε από τη νέα Βουλή. Μένει να μάθουμε το γιατί ο άνθρωπος που διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών πετάχτηκε σαν στημένη λεμονόκουπα από τον σύντροφο Αλέκση που δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει περήφανος για τη συμφωνία αυτή.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Μια απώλεια για το κοινοβούλιο που φοβάμαι πως ίσως σταθεί η αιτία να αποτύχει η κωλοτούμπ... συγγνώμη... η στροφή του συντρόφου Αλέκση στη σοσιαλδημοκρατία. Θα είναι μια απουσία καταλυτική που με βεβαιότητα θα δρομολογήσει εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες για τους πόλους οι οποίοι την απαρτίζουν. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι δυνάμεις που σχηματίζουν αυτό που σήμερα ονομάζουμε κεντροαριστερά να αντιστρέψουν τις φυγόκεντρες τάσεις οι οποίες προέρχονται από την κεντρομόλο συσσώρευση που παραδοσιακά συναντάται στην δημοκρατική παράταξη. Το μόνο σίγουρο είναι πως το να κάνεις πολιτικές αναλύσεις, ιδιατέρως για το μέλλον της κεντροαριστεράς, είναι πιο εύκολο και διασκεδαστικό από όσο νόμιζα. Απλώς βάζεις λέξεις στη σειρά και φροντίζεις ο συνδυασμός τους να μην σημαίνει απολύτως τίποτα.

Μάκης Μπαλαούρας

Κανείς δεν θα ξαναφωνάξει τη φρουρά όπως αυτός και κανείς δεν θα ξαναμιλήσει για τα ιδανικά των κατά συρροήν δολοφόνων της 17 Νοέμβρη όπως αυτός. Αναντικατάστατος.

Νίκος Παρασκευόπουλος

Μπορεί να έφυγε αλλά το έργο του είναι εδώ. Σε κάθε έγκλημα ελεύθερου βαρυποινίτη και σε κάθε θάνατο στις φυλακές. Θα μείνει στην Ιστορία ως ο άνθρωπος που είχε τη σπουδαία ιδέα σύμφωνα με την οποία αν ο αριθμός των φυλακισμένων είναι μεγάλος δεν φτιάχνουμε καινούργιες φυλακές αλλά τους αφήνουμε ελεύθερους.

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Δυστυχώς ο σύντροφος Κουρουμπλής έχασε τη μάχη με τον σύντροφο με το παλαβό μαλλί που κοιτιέται στο καθρεφτάκι του. Εύχομαι το αντίο του να είναι προσωρινό καθώς μετα την όχι και τόσο καλή επίδοση του ΚΙΝΑΛ κανένας πασόκος δεν περισσεύει. Και μπράβο του.

Μάνος Βουλαρίνος
AthensVoice
Δημοσίευση: Ιουλίου 12, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "9 πικρά αντίο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator