Ο Άρης Βαφειαδάκης για τα προβλήματα των δημόσιων σχολικών κτιρίων του Δήμου Σικυωνίων

0



Αντιλαμβάνομαι το δύσκολο και άχαρο ρόλο που έχουν αναλάβει οι δημοτικοί σύμβουλοι της σημερινής δημοτικής αρχής, προκειμένου να προβάλουν το έργο της.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πραγματικότητα 9 χρόνων που ο καθένας μας βιώνει και δεν χρειάζονται πολλά λόγια...

Στις παρακάτω γραμμές,πολύ περιληπτικά,θα αναφερθώ στα προβλήματα των δημόσιων σχολικών κτιρίων,που γνωρίζω λόγω της ιδιότητας του προέδρου Δ.Σ.1ου λυκείου Κιάτου,σήμερα και 2ου γυμνασίου, πριν τέσσερα περίπου χρόνια.

Αφορμή η πτώση σοβά σε αίθουσα διδασκαλίας του 2ου γυμνασίου Κιάτου.Το πρόβλημα ήταν γνωστό και παλαιό.Είχαμε κάνει επιδιορθώσεις στην μόνωση το 2015.Προσωρινές λύσεις οι οποίες κρατήσανε παραπάνω από ότι φανταζόμαστε.Ας ελπίσουμε τώρα που έπεσε μέρος από το ταβάνι (ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός),η δημοτική αρχή να ευαισθητοποιηθεί..

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και στο 1ο λύκειο με τα νερά,τις τουαλέτες(τα ουρητήρια των αγοριών είναι βουλωμένα και ανενεργά 11 χρόνια!!),αλλά και άλλες φθορές που δεν διορθώνονται και επεκτείνονται.

Στο 2ο δημοτικό σχολείο επειδή το ταμείο του συλλόγου των γονέων είναι σε καλύτερη κατάσταση από το γυμνάσιο-λύκειο,έχουμε αντικαταστήσει τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου!!(μπορώ να αναφέρω πολλά παραδείγματα,αλλά δεν θέλω να κουράζω).

Συμπερασματικά, η εγκατάλειψη των σχολικών κτιρίων είναι εμφανέστατη.Χρειάζεται άμεση δραστηριοποίηση.Να μπουν προτεραιότητες στις ζημιές και με το κλείσιμο των σχολείων, την καλοκαιρινή περίοδο να αρχίσουν επισκευές.

Τα σχολικά κτίρια έχουν εγκαταλειφθεί στην φθορά του χρόνου και συντηρούνται (όσο είναι δυνατόν) από προσπάθειες των συλλόγων γονέων-κηδεμόνων και από την οικονομική ενίσχυση των γονιών!!

Και είναι άξιον απορίας πως μπορεί μια δημοτική αρχή να υπερηφανεύεται ότι έχει υψηλά πλεονάσματα και σε βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία-υγεία-ασφάλεια, μαθητών,
να είναι απούσα!!

Άρης Βαφειαδάκης
πρόεδρος Δ.Σ.συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 1ου λυκείου Κιάτου
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την "ΔΗΜΟΣ" (Δημοκρατική Δημοτική Συνεργασία Σικυωνίων)
Δημοσίευση: Μαΐου 05, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Άρης Βαφειαδάκης για τα προβλήματα των δημόσιων σχολικών κτιρίων του Δήμου Σικυωνίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator