Άρης Βαφειαδάκης: Ο φασισμός της Δημοκρατίας

0


Δημοτικές εκλογές 2019

Ο φασισμός της Δημοκρατίας

Η χούντα της επταετίας ήταν τίποτα μπροστά στην σημερινή χούντα που έχει πάρει παγκόσμιο χαρακτήρα,καλυπτόμενη με το πέπλο της Δημοκρατίας.Ύπουλη,κρυμμένη καλά και χαμένη μέσα στον λαβύρινθο των "παγκόσμιων αγορών",διαφεντεύει τις ζωές μας,ενώ εμείς νομίζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι και "δημοκρατικά αποφασίζουμε",για το παρών και το μέλλον μας.
Υπηρέτες της όλο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Το χειρότερο ρόλο,όμως, και την "βρώμικη δουλειά" την κάνανε και την ολοκληρώνουν,οι υποτιθέμενοι "σοσιαλδημοκράτες "και "αριστεροί",αντίστοιχα,που χάριν της εξουσίας και με μεγάλη δόση υποκρισίας,σκοτώνουν την ελπίδα και αμαυρώνουν τις έννοιες του "σοσιαλισμού" της "δημοκρατίας",οπλίζοντας τα όπλα του νεοφασισμού και των ακροδεξιών οργανώσεων που είναι έτοιμοι με το δάκτυλο στην σκανδάλη να αιματοκυλήσουν τον κόσμο.
Ας προβληματιστούμε και ας αρχίσουμε να ανησυχούμε έντονα,για ένα αύριο που έρχεται και είναι κοντά μας και προβλέπεται σκοτεινό,για την Ελλάδα,την Ευρώπη,την παγκόσμια ειρήνη. Η άνοδος των ακροδεξιών οργανώσεων στις επερχόμενες ευρωεκλογές,είναι δεδομένη. Καμπάνες χτυπάνε τα τελευταία χρόνια και μας προειδοποιούν,όχι καμπανάκια,αλλά δυστυχώς εμείς ακόμη κουφαίνουμε.
Με την ψήφο μας και μόνο,στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές που πλησιάζουν,δεν θα αλλάξουμε τίποτα. Ας το πάρουμε απόφαση και μην κοροϊδεύουμε τους εαυτού μας και καταναλωνόμαστε άσκοπα. Μόνο όσοι αποσκοπούν σε προσωπικά συμφέροντα υπερασπίζονται κόμματα.
Πρέπει να αρχίσουμε από χαμηλότερα.Αυτή την ευκαιρία μας δίνουν οι δημοτικές εκλογές. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι δήμοι και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι ανεξάρτητη από την κεντρική εξουσία και την γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση που έχει χαραχτεί και βαδίζει η χώρα(δηλ. των περικοπών και της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής,λόγω μνημονίων και χρέους). Αυτό σημαίνει ότι για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά τα υπέροχα προγράμματα που βλέπω από υποψηφίους δημάρχους,χρειάζεται ηγεσία που να έχει διάθεση να αγωνιστεί και να συγκρουστεί με συμφέροντα και καταστάσεις. Χρειάζεται ηγεσία που να έχει γνώση και πρωταρχική μέριμνα την διασφάλιση του "κοινωνικού προσώπου"του δήμου.που κινδυνεύει,από την οικονομική κρίση και τις περικοπές παροχών της κεντρικής κυβέρνησης,προς τους δήμους.
Μα πάνω από όλα χρειάζεται πολίτες ενεργούς. Σε αυτό πρέπει να βοηθήσει η δημοτική αρχή,δίνοντας και προβάλλοντας την δυνατότητα στον κόσμο να συμμετέχει,μέσω τακτικών λαϊκών συνελεύσεων,σε χωριά,σε συνοικίες,παντού και ανοικτά δημοτικά συμβούλια.
Μόνο μια τέτοια ζωντανή και ενεργή κοινωνία,που θα είναι κοντά θα συνεργάζεται,θα ελέγχει και θα εκπαιδεύει,μέσα από αυτές τις διαδικασίες,νέες ηγεσίες μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον.

Άρης Βαφειαδάκης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το “ΔΗΜΟ” του Βαγγέλη Χουσελά
Δημοσίευση: Απριλίου 22, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άρης Βαφειαδάκης: Ο φασισμός της Δημοκρατίας "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator