Από τα τερλίκια στα ραδίκια

0Τα χτυπήματα στο οργανωμένο οικονομικό έγκλημα συνεχίζονται αμείωτα.

Μετά τα τερλίκια, τα ραδίκια.

Διότι ναι μεν και η θρυλική ζαμπονοτυρόπιτα που πήραμε χωρίς απόδειξη έφταιξε για την κρίση, μαζί με τον ντενεκέ λάδι από το χωριό και την κούρσα Δώθε Πατήσι-Πέρα Πατήσι με “πειρατή αυτοκινητιστή”.

Όμως πλέον η πάταξη της μαύρης οικονομίας είναι στοχευμένη, δραστική και φέρνει άμεσα αποτελέσματα.

Και οι δύο γιαγιάδες, η μια με τα τερλίκια και η άλλη με τα χόρτα, όχι μόνο δεν θα ξαναπουλήσουν χωρίς άδεια, αλλά δεν θέλουν καν να βγουν από το σπίτι.

Έτσι, αποθαρρύνονται και οι λοιπές παράνομες που καλλιεργούν ζαρζαβατικά ή πλέκουν, με σκοπό την πώλησή τους χωρίς τα νόμιμα παραστατικά, την έναρξη επιτηδεύματος και την απαιτούμενη άδεια πλανόδιου πωλητή.


Αν έπιαναν τη μάντρα κάποιου ΑΕΙ, δεν θα τις ενοχλούσε κανείς, θα ήταν “θεσμικές”.

Αλλά βέβαια αυτά τα εξόχως “εμπορικά” πόστα είναι πιασμένα…

Από αυτά και μόνο τα δύο χτυπήματα στο παραεμπόριο, αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ, των εισφορών και η μείωση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

Γενικότερα το σύνθημα “όπου φύγει, φύγει” θα εξακολουθήσει να κυριαρχεί από άκρη σε άκρη μιας χώρας χωρίς συνοχή & λογική και κυρίως ενός κράτους που δείχνει τα “δόντια του” στους αδύναμους και υπηρετεί χωρίς αιδώ τους ισχυρούς.

ΕΜΟ
Δημοσίευση: Απριλίου 17, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από τα τερλίκια στα ραδίκια"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator