Την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κιάτο πέτυχε ο Δήμος Σικυωνίων

0



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κιάτο πέτυχε ο Δήμος Σικυωνίων με την εξασφάλιση 700.000€ από το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων –δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ΑΠΕ σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις που εγκρίθηκαν αφορούν στην προσθήκη εξωτερικού περιμετρικού θερμομονωτικού κελύφους, στην αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης με θερμοδιακοπή, στην αντικατάσταση πάνελ οροφής από πολυουρεθάνη για την βελτιστοποίηση της θερμικής αγωγιμότητας, στην τοποθέτηση μόνωσης δαπέδου από διογκωμένη πολυστερίνη για την βελτιστοποίηση της θερμικής αγωγιμότητας , στην αναβάθμιση του υφιστάμενου φωτισμού με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας τύπου LED για την εξοικονόμηση ενέργειας, στην αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης και αναβάθμισης αυτού με σύστημα κλιματισμού μεταβλητού όγκου ψυκτικού μέσου, στην αντικατάσταση υφιστάμενων υγραντήρων ύδατος με ηλιακό σύστημα θέρμανσης καθώς και στις βιοκλιματικές παρεμβάσεις στον ακάλυπτο χώρο της νότιας πλευράς του οικοπέδου με φυτά κατάλληλα για την βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου. 

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής που έχει τοποθετήσει τα έργα αθλητισμού στις πρώτες προτεραιότητες της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην βελτίωση των αθλητικών υποδομών του δήμου. 

Ο νέος σύγχρονος και ενεργειακά αναβαθμισμένος χώρος άθλησης θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει προς τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες καθώς ο Δήμος αποτελεί πόλο τουριστικού ενδιαφέροντος και θερινού προορισμού.
Δημοσίευση: Απριλίου 24, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κιάτο πέτυχε ο Δήμος Σικυωνίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator