13 προτεραιότητες για έναν καλύτερο δήμο Σικυωνίων

0


Της Αργυρής Θαλασσινού*

Πολλοί φίλοι, όταν τους ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, με ρώτησαν γιατί επέλεξα τον συνδυασμό των «συνΔΗΜΟΤΩΝ» και τον Μάρκο Λέγγα. Η απάντηση ήταν εύκολη για μένα: γιατί ο Μάρκος Λέγγας και οι απόψεις του ταυτίζονται με τις δικές μου, σε ό,τι αφορά, για παράδειγμα, την πάταξη της γραφειοκρατίας, ή το αντιπαραγωγικό σύστημα. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, πρωτοποριακού και ευρωπαϊκού Δήμου, αλλά και για την αλλαγή όλων εκείνων που μας ενοχλούν στην καθημερινή μας συναλλαγή με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας πρέπει ασφαλώς να πούμε ότι δεν μπορούν να επιλυθούν όλα από μια δημοτική αρχή -οποιαδήποτε- δημοτική αρχή- μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Χρειάζεται να ιεραρχήσουμε τους στόχους μας και να βάλουμε προτεραιότητες.

Κατά την άποψή μου, τα σημεία που έχουν προτεραιότητα για την αναβάθμιση του τόπου μας είναι τα εξής:

1. Ενίσχυση του εισοδήματος των κατοίκων στην ορεινή και ημιορεινή ζώνη, με τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων και επιστροφή δημοσίων υπηρεσιών που έχουν απομακρυνθεί.

2. Ενίσχυση του αναπτυξιακού χαρακτήρα του αγροτικού τομέα και δημιουργία νέων αγροτικών επιχειρήσεων, ώστε να μένουν οι νέοι στον τόπο τους. Γιατί φεύγοντας δημιουργούν αλλού οικογένειες και είναι δύσκολο να γυρίσουν.

3. Βελτίωση στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αγορά νέων κάδων και πλύσιμο των υπαρχόντων.

4. Κατασκευή καινούριων πεζοδρομιών με εύκολη πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

5. Περαιτέρω ανάπλαση των δημοτικών πάρκων και καλλωπισμός της παραλιακής ζώνης (δενδροφυτεύσεις, παρτέρια με φυτά κ.ά).

6. Αντικατάσταση των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού για εξοικονόμηση ενέργειας.

7. Βελτίωση της σήμανσης οδικών αρτηριών ούτως ώστε να κατατοπίζουμε τον επισκέπτη του Δήμου μας.

8. Συχνότερους ελέγχους ποιότητας πόσιμου νερού, ούτως ώστε να πίνουμε και οι πολίτες και οι επισκέπτες το νερό της βρύσης άφοβα.

9. Δημιουργία μόνιμου τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης στο δήμο μας και όχι με 8μηνη σύμβαση όπως είναι τώρα ώστε να μην αναγκάζονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες να πηγαίνουν στην Τρίπολη.

10. Επίλυση θεμάτων για τα αδέσποτα (εμβολιασμοί, κέντρα περισσυλλογής).

11. Διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων των κτηρίων εκπαίδευσης του Δήμου μας « Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια». Να τα γεμίσουμε πράσινο για να χαίρονται τα παιδιά μας.

12. Ενίσχυση των διαφόρων συλλόγων ως την μόνιμη στέγασή τους.

13. Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της Τρίτης Ηλικίας ώστε να επιτρέψει στους ανθρώπους αυτούς να ζουν μια ανεξάρτητη ζωή, με την δική τους οικογένεια, αντί να αποκλείονται και να αποκόπτονται από όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Σε ό,τι με αφορά είμαι πρόθυμη να συνεισφέρω όπου μου ζητηθεί, αλλά κυρίως να βοηθήσω στην ανάδειξη του πλούτου του τόπου μας. Όπως πολιτιστικά δρώμενα και διαφήμιση του μουσείου και Αρχαιολογικού χώρου και την χρησιμοποίηση αυτού για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις κλπ.

Όλα αυτά δεν μπορούμε, όμως να τα κάνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε και την δική σας βοήθεια, ώστε να γίνουμε όλοι ένα.

Γι αυτό ζητάμε από κάθε συμπολίτη μας να ενώσουμε δυνάμεις και να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο Σικυωνίων.

*Η κυρία Αργυρή Θαλασσινού είναι υποψήφια σύμβουλος με τους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων
Δημοσίευση: Απριλίου 01, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "13 προτεραιότητες για έναν καλύτερο δήμο Σικυωνίων "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator