1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

0"Άραγε Γλαύκων ,γιαυτό η αγωγή με την μουσική και την ποίηση είναι η πιο σημαντική ,επειδή ο ρυθμός η μελωδία εισχωρούν στα τρίσβαθα της ψυχής κι αδράχνοντας την με δύναμη μεγάλη, φέρνουν μέσα, την ευπρέπεια της δίνουν ομορφιά ,εάν βέβαια ανατραφεί κάποιος σωστά ενώ,αν δεν συμβεί αυτό (φέρνουν) το αντίθετο.(Πολιτεία Πλάτων)

Βραδάκι της Τρίτης 9 Απριλίου κατηφορίζουμε την Αποστόλου Παύλου για να βρεθούμε στο Δημοτικό Θέατρο.
Οι πασχαλιές ανθισμένες την βάφουν με τα χρώματα του πένθους των Αγίων ημερών του Πάσχα που έρχονται.
Μεγαλόπρεπος ο ναός φωτισμένος, με τον πένθιμο χτύπο της γλυκιάς καμπάνας του, καλεί τους πιστούς στην ακολουθία της Προηγιασμένης .
Στο βάθος η θάλασσα σκούρα και αφρίζουσα από το ξέσπασμα του ανοιξιάτικου βοριά.
Μια εικόνα γαλήνης που θυμίζει πίνακα ρομαντικού ζωγράφου.
Ο Απρίλης ο χιλιόγνωμος σ' όλο του το μεγαλείο!
Το πρόσωπο μας το χτυπά ο βοριάς σαν χάδι ,αφού και αυτόν κατάφερε να τον μαλακώσει η Άνοιξη.
Στο φουαγιέ, μας υποδέχεται θερμά ο αντιπρόεδρος του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων κ.Παναγιώτης Μεταξάς και ο κ.Χρήστος Πουρής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Βριλησσίων.
Είναι οι δύο παράγοντες που συνέπραξαν για να γίνει πραγματικότητα το "1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κορίνθου".
Επίσημα πια φιλοξενείται και αυτό το είδος της Μουσικής στην πόλη μας .
Ευκαιρία για τους Κορίνθιους που αγαπούν την Κλασική Μουσική να απολαύσουν το ρεσιτάλ των καταξιωμένων καλλιτεχνών Χρήστου Πουρή στο πιάνο και Τριαντάφυλλο Λούκα ( Α' βιολί στα Β βιολιά της ΚΟΑ )στο βιολί.
Οι δύο κορυφαίοι Μουσικοί συνεργάστηκαν για να μας στείλουν σε μουσικό ταξίδι με έργα Mozart,Schubert, Bela Bartok, Gershwin,Joplin.
Με ρεπερτόριο επιλεγμένο , που μπορούσαν να παρακολουθήσουν μυημένοι και μη και με την επεξηγηματική εισαγωγή πριν την έναρξη του κάθε έργου από τον κύριο Πουρή μπορούμε να πούμε πως το ρεσιτάλ είχε και παιδαγωγικό χαρακτήρα.
Το αβίαστο δέσιμο,ο συντονισμός και η εκφραστική συνοδοιπορία των δυο μεγάλων μουσικών, μας εντυπωσίασε.
Πέτυχαν να φτάσουν στην ψυχή των ακροατών και να τους ψυχαγωγήσουν
Μακάρι τέτοιες εκδηλώσεις βάθους και ποιότητας να παρουσιάζονται πιο συχνά ,σε ώρες και ημέρες που και οι μαθητές των Ωδείων και όχι μόνο ,να μπορούν να τις παρακολουθούν, γιατί θα παραδειγματιστούν απο τον τρόπο παιξίματος των μεγάλων καλλιτεχνών ,αλλά και θα μάθουν από το ήθος και την ταπεινότητα που διακρίνει τους περισσότερους.
Είναι σεμινάρια για τους νέους σπουδαστές αυτές οι εκδηλώσεις.
Μπράβο στους διοργανωτές !
Καλωσορίζουμε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ και του ευχόμαστε ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!!!!!
Συγχαρητήρια στον κ.Παναγιώτη Μεταξά και σε όσους συνέβαλαν στην απόφαση και υλοποίηση του.

ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ
Απρίλης 2019
Δημοσίευση: Απριλίου 10, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator