ΚΙΑΤΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΙΑΤΟΥ

0


Με την Ένωση Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου (ΕΜΝΚ) συναντήθηκε χτες ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων και υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας, στο πλαίσιο των επαφών του με σωματεία και συλλόγους του δήμου μας. Τον κ. Λέγγα συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Καλλιανιώτης, Αντιγόνη Κατσαβού, Γιάννης Κλής, Θοδωρής Κοκιούσης, Δημήτρης Τσατσάνης και Ρούλα Θαλασσινού, η οποία είναι και μέλος της Ένωσης.
Από τη μεριά της Ένωσης Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου παρούσες ήταν η πρόεδρος κυρία Βασιλική Αγαπίδου και οι κυρίες Λίτσα Καϊτατζή – Σύριου και Κατερίνα Κασκαρέλη.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις δραστηριότητες της Ένωσης και πολύ σύντομα κατέστη σαφές ότι η ΕΜΝΚ αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια σωματεία του δήμου Σικυωνίων, με πλήθος εκδηλώσεων και ενεργή παρουσία στην πολιτιστική ζωή του Κιάτου. Απέδειξε ακόμα πως ένας σύλλογος, τα μέλη του οποίου διακρίνονται από πάθος, μεράκι και γνώση, μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα στον τομέα της διατήρησης της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Από την συνάντηση αναδείχτηκε ακόμα μια φορά το πρόβλημα των υποδομών που αντιμετωπίζουν τα σωματεία, καθώς η Ένωση φιλοξενείται σε έναν χώρο ο οποίος αν και καλύπτει τις ανάγκες της, το κόστος λειτουργίας του ξεπερνά κατά πολύ την επιχορήγηση που παίρνει η ΕΜΝΚ από τον δήμο Σικυωνίων.
Η πρόεδρος της Ένωσης Βασιλική Αγαπίδου πρότεινε στον κ. Λέγγα την δημιουργία μιας ΚΟΙΝΣΕΠ η οποία θα αγοράσει το συγκεκριμένο κτίριο και θα το χρησιμοποιήσει προκειμένου να δημιουργηθούν κοινωνικές δομές για την εξυπηρέτηση γυναικών, ανέργων, ηλικιωμένων κ.λπ.

Από τη μεριά του ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας βρήκε ενδιαφέρουσα την ιδέα, σημειώνοντας ότι «θα προσπαθήσουμε για ό,τι είναι εφικτό» αναγνωρίζοντας την δυναμική της Ένωσης και την σημασία που έχουν οι Μικρασιάτες και η κουλτούρα τους για την κοινωνική ζωή της πόλης.

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα
Δημοσίευση: Μαρτίου 26, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΙΑΤΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator