ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

0ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ 1.500.000€ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, η δέσμευση πίστωσης ποσού ύψους ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.500.000€) και η μεταβίβασή της προς την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης ζημιών των οδικών υποδομών της, που επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018 και την πραγματοποίηση των απαραίτητων συνοδών υδραυλικών τους έργων.

«Πρόκειται για ακόμα έναν κρίκο στη μακρά αλυσίδα των παρεμβάσεών μας στην κατεύθυνση αποκατάστασης των υποδομών της Πελοποννήσου που τα τελευταία χρόνια πλήττονται με ιδιαίτερη συχνότητα και σφοδρότητα από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές», επισήμανε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

Υπενθυμίζεται ότι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας των οποίων οι υποδομές είχαν πληγεί από τους θυελλώδεις ανέμους και τις έντονες, μεγάλου ύψους και διάρκειας, βροχοπτώσεις του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά» έχουν ήδη ενισχυθεί από το Υπουργείο Υποδομών με σημαντικές χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των υποδομών τους.

Επιπρόσθετα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκείνων των ημερών είχαν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και στο οδικό δίκτυο που βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, η οποία στη συνέχεια απέστειλε αίτημα χρηματοδότησης προς την Γενική Γραμματεία Υποδομών.

Ο Γιώργος Δέδες, λίγες ημέρες μετά το χτύπημα του κυκλώνα, είχε επισκεφθεί την Αργολίδα συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών, πραγματοποιώντας αυτοψίες στις πληγείσες υποδομές και σειρά συσκέψεων με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς της περιοχής. Τότε είχε διαπιστωθεί με τεκμηριωμένο τρόπο, η αναγκαιότητα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την επανόρθωση των βλαβών στα πληγέντα δίκτυα.

«Μετά από μεθοδική εργασία και προωθώντας με ταχείς ρυθμούς όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, η Γενική Γραμματεία Υποδομών δρομολόγησε άμεσα αυτό που σήμερα γίνεται πράξη: τη χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, προκειμένου να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυό της και να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της», δήλωσε ο Γιώργος Δέδες, τονίζοντας πως τα έργα θωράκισης και συντήρησης των υποδομών αποκτούν πλέον πρωτεύουσα θέση στην ιεράρχηση κάθε σοβαρού πολιτικού σχεδίου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Δημοσίευση: Μαρτίου 07, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator