ΚΙΑΤΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΤΥΠ ΑΕ

0Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ) Ιωάννη Χαρωνίτη είχε την Τετάρτη 27 Μαρτίου ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας.

Η συνάντηση προκλήθηκε ύστερα από αίτημα του κ. Λέγγα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνέργειες που μπορεί να αναπτυχθούν ανάμεσα στον Δήμο και την ΚΤΥΠ, και θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, αλλά και την ανακαίνιση των υπαρχουσών.

Ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων μετέφερε στον κ. Χαρωνίτη την άθλια εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα σχολεία του δήμου, φέρνοντας ως παράδειγμα το τελευταίο περιστατικό με τους σοβάδες που έπεσαν σε γυμνάσιο του Κιάτου, θέτοντας σε κίνδυνο τους μαθητές και ζήτησε την παρέμβαση της ΚΤΥΠ.
Από την μεριά του ο κ. Χαρωνίτης σημείωσε ότι η ευθύνη για την συντήρηση των σχολείων ανήκει στους δήμους, ωστόσο η ΚΤΥΠ μπορεί να παρέμβει με πόρους και τεχνογνωσία, αν ο ΟΤΑ δεν έχει ανάλογες δυνατότητες. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι το 2020 θα «βγει στον αέρα» το πρόγραμμα «Στατική Ενεργειακή Αναβάθμιση και Προσβασιμότητα» που θα διαθέτει πόρους για την αποκατάσταση (μεταξύ άλλων) των σχολικών συγκροτημάτων.

Ο κ. Λέγγας κατέθεσε στον κ. Χαρωνίτη το σχέδιό του για την δημιουργία ενός μεγάλου, πολυδύναμου σχολικού συγκροτήματος, το οποίο θα είναι σύγχρονο και προσαρμοσμένο στις ενεργειακές και άλλες ανάγκες της εκπαίδευσης του 21ου αιώνα. Σύμφωνα με τον κ. Χαρωνίτη αν ένας δήμος θέλει να φτιάξει ένα νέο σχολείο, η ΚΤΥΠ αναλαμβάνει την κατασκευή του εφ΄ όσον το υπουργείο Παιδείας κρίνει απαραίτητη την κατασκευή και με μοναδική υποχρέωση από τη μεριά του δήμου να διαθέσει ένα οικόπεδο καθαρό από βάρη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
υπ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ
Δημοσίευση: Μαρτίου 29, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΤΥΠ ΑΕ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator