Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Γυναίκες στην πολιτική

0



Σήμερα 8 Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, και ως συνήθως θα γραφτούν και θα ειπωθούν πολλά.

Οι πολιτικοί θα μιλήσουν για τη σημασία της γυναίκας ως οφείλουν, τα ΜΜΕ θα εκθειάσουν την μητέρα γυναίκα ως έχουν υποχρέωση, ενώ εμείς οι άνδρες θα επιδοκιμάσουμε όσα ειπωθούν ως είθισται. Και έτσι θα περάσει μία ακόμα παγκόσμια ημέρα της γυναίκας χωρίς κανείς να μιλήσει για το πραγματικό πρόβλημα της γυναίκας που είναι η πλήρης ισότητα και η πλήρης και απρόσκοπτη ένταξη της στην κοινωνία είτε αυτή είναι επαγγελματική είτε αυτή είναι πολιτική.

Χωρίς, προς Θεού, να θέλω να μειώσω τις μέχρι τώρα κατακτήσεις της γυναίκας, πρέπει να ομολογήσω ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα αρκετά από τα οποία δεν γίνονται με νόμους και ποσοστώσεις. Και μια και ανέφερα τη λέξη ποσόστωση, ας δούμε τι καλό έφερε στην πολιτική ζωή μας αυτός ο νόμος. Ξέρετε ότι από το 40% της ποσόστωσης, που είναι για γυναίκες μόλις κάτι παραπάνω από 10% εκλέγεται;

Αν αναρωτιέστε γιατί τα γράφω αυτά είναι για να αποδείξω ότι οι διάφορες ποσοστώσεις δεν λύνουν το πρόβλημα. Μπορεί να βοηθάει λίγο τη γυναίκα αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Και ο λόγος είναι απλός: η γυναίκα παραμένει θύμα πατροπαράδοτων δομών σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, και όσες ποσοστώσεις και να υπάρχουν δεν αλλάζει τη βασική αδικία που υφίσταται η γυναίκα.

Μια ισότιμη συμμετοχή των δύο φύλλων στο πολιτικό τοπίο προϋποθέτει μια ίση κοινωνικοποίηση του άνδρα και της γυναίκας η οποία πρέπει να ξεκινά από το σχολείο, την οικογένεια και να καταλήγει στην πολιτική.

Για τον συνδυασμό μας "ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ" αλλά και για μένα προσωπικά η συμμετοχή των γυναικών στο ψηφοδέλτιο μας επ’ ουδενί δεν πρέπει να έχει διακοσμητικό ρόλο ή να είναι αναγκαία για να καλύψει τον όρο ποσόστωση.

Απευθύνω λοιπόν κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να δουν την ισότιμη κοινωνικοποίηση του άνδρα και της γυναίκας να έρθουν μαζί μας. Αν δεν θέλετε να μπείτε σε συνδυασμό (σε οποιονδήποτε συνδυασμό) ελάτε να μας βοηθήσετε με τις ιδέες σας, την εμπειρία σας, και την δική σας.
Δημοσίευση: Μαρτίου 08, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Γυναίκες στην πολιτική"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator