Β.Νανόπουλος: Τα τραγικά γεγονότα του Σολωμού δυστυχώς «πρόλαβαν» το Δήμο

0Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την τελευταία δημόσια παρέμβαση της «Συμμαχίας Πολιτών» στο φλέγον ζήτημα της εγκληματικότητας και της ασφάλειας των Εξαμιλίων. Ο Επικεφαλής και Υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος έκανε λόγο για έναν χρόνο αδιαφορίας και αναλγησίας του δήμου αφού από τον Μάρτιο του 2018 όταν επιτακτικά τέθηκε από τους κατοίκους προς όλους τους αρμόδιους φορείς το ζήτημα και παρ ότι ο κ.Πνευματικός δεσμεύτηκε για ιδιωτική φύλαξη στην περιοχή – που εμείς σαν συνδυασμός επιμένουμε πως θα βοηθήσει αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα- δεν έχει πράξει το παραμικρό και ενώ έχει στα χέρια του από τον Ιούλιο του 2018 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το περιστατικό που κατεγράφη την Κυριακή το βράδυ στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σολωμού όπου κάτοικος αφαίρεσε τη ζωή Roma που επιχείρησε να εισβάλει στην οικία του, φέρνει όλους όσους δεσμεύτηκαν το Μάρτιο του 2018 στην Λαϊκή συνέλευση για μια σειρά μέτρων άμεσων αλλά και μακροπρόθεσμων, με τον πλέον τραγικό τρόπο ενώπιον των ευθυνών τους!

Η «Συμμαχία Πολιτών» είχε και τότε αλλά και στην συνέχεια κάνει λόγο για την μοναδική λύση που θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, την ίδρυση με νομοθετική ρύθμιση Αστυνομικού Τμήματος Εξαμιλίων. «Η παρουσία μόνιμης αστυνομικής δύναμης που θα ελέγχει συνεχώς , θα εφαρμόζει το νόμο και θα ανταποκρίνεται άμεσα στα περιστατικά θα οδηγήσει σε μείωση των περιστατικών και σε εξάλειψη του αισθήματος ατιμωρησίας που σήμερα υπάρχει» είχε σημειώσει σε πλείστες παρεμβάσεις του ο Βασίλης Νανόπουλος καθιστώντας αναγκαία την εξομάλυνση του καταυλισμού των Roma και την ένταξή του σε καθεστώς ελέγχου και νομιμότητας. «Η περιοχή αυτή θα πρέπει να πάψει αποτελεί άβατο. Είναι κομμάτι της ελληνικής επικράτειας και θα πρέπει να μπορεί να είναι επισκέψιμο από τις αρχές.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένα τέτοιο άβατο με τις συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε! Έχω προτείνει να δημιουργηθεί Αστυνομικό τμήμα Εξαμιλίων. Το αίσθημα που έχουν οι παράνομοι, είναι της ατιμωρησίας και δεν μιλώ για όλους όσους διαμένουν στον καταυλισμό, οι περισσότεροι είναι νομοταγείς. Έχουν την αίσθηση ότι λειτουργούν παράνομα , ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα πρακτικά - αυτό είναι ανεπίτρεπτο .Οι αρμόδιοι οφείλουν να παρέμβουν, να υπάρξει πολιτική βούληση να λυθεί άμεσα το πρόβλημα έχει επανειλημμένα πει ο κ Νανόπουλος .

Οι παρεμβάσεις συνεχείς τόσο με δημόσιες αναφορές όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν δε η «Συμμαχία Πολιτών» και όχι η Δημοτική Αρχή που συγκέντρωσε υπογραφές τον Ιούνιο του 2018 προκειμένου να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ και εν τέλει να ληφθεί η απόφαση για την ιδιωτική φύλαξη της περιοχής. Απόφαση που βέβαια ακόμα και σήμερα μένει στα συρτάρια του δήμου και παρ ότι τα περιστατικά βίας ήταν αρκετά και ο Βασίλης Νανόπουλος είχε εκφράσει τον φόβο για την έντασή τους. «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Έχουμε επιθέσεις συχνές και βίαιες. Δήμος αστυνομία , εισαγγελία πρέπει ν αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν δεν γίνει αυτό φοβάμαι ότι τα επεισόδια θα γίνουν πιο βίαια και το χάσμα μεταξύ κατοίκων και Ρομά θα μεγαλώσει και δεν το θέλουμε» είχε σημειώσει επισκεπτόμενος στο νοσοκομείο Κορίνθου θύμα επίθεσης στα Εξαμίλια στα τέλη Μαρτίου.

Είχε ακολουθήσει το Μάιο παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του δημοτικού συμβούλου Σπύρου Ζαχαριά για συζήτηση και απόφαση, ο κ. Πνευματικός μετέθεσε το θέμα σε άλλη συνεδρίαση αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ζήτημα της εταιρείας security δεν αποτελεί τελικά εφικτή λύση.

Ακολούθησε η συγκέντρωση υπογραφών τον Ιούνιο και εν τέλει η συζήτηση και απόφαση τον Ιούλιο, απόφαση ως σήμερα ανεκτέλεστη όπως προαναφέρθηκε.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν είχαν εφαρμοστεί κάποια από τα μέτρα που είχαν ειπωθεί στην συνέλευση του περσινού Μάρτη θα είχαν αποτρέψει τα τραγικά γεγονότα της Κυριακής. Γνωρίζουμε όμως εμείς στην «Συμμαχία Πολιτών» αλλά και όλοι οι πολίτες που έχουν γίνει κοινωνοί των αναφορών και παρεμβάσεων μας για το θέμα, πως ο Δήμος όφειλε να έχει υλοποιήσει όσα δεσμεύτηκε εν αρχήν και όσα αποφάσισε μετέπειτα στο Δημοτικό του Συμβούλιο, κι αυτό δεν το έχει πράξει.

Και οπωσδήποτε, θα πρέπει να απολογηθεί! Γιατί δεν μπορούν να πληρώνουν οι κάτοικοι την αναποφασιστικότητα και την αδιαφορία του κ. Πνευματικού!

Έχουν δικαίωμα οι κάτοικοι να κοιμούνται χωρίς το φόβο της ληστείας, έχουν δικαίωμα τα παιδιά τους να αισθάνονται ασφαλή στο σπίτι τους και οι γονείς να εργάζονται στα κτήματα τους χωρίς το φόβο επίθεσης από παρανόμους .

Γραφείο τύπου Συμμαχίας Πολιτών Κόρινθος 28.3.2019
Δημοσίευση: Μαρτίου 28, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Β.Νανόπουλος: Τα τραγικά γεγονότα του Σολωμού δυστυχώς «πρόλαβαν» το Δήμο "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator