Πολακοδάνειο και κομματικά νταβατζοδάνεια

0Λεφτά όντως υπάρχουν. Είναι αυτά που τα δουλεύουν οι πολλοί για να τα σκάσουν στους λίγους

H αναλογικότητα στα μαθηματικά είναι η σχέση δύο «λόγων». Γενικά, η αρχή της αναλογικότητας είναι η έννοια συσχετίσεως δύο μεγεθών. Εκφράζει την ιδέα του μέτρου. Οπως έχει οριστεί από τον μεγάλο νομοθέτη, τον Θεό, αποτελεί ένα από τα πάγια χαρακτηριστικά των πραγμάτων και των σχέσεων μεταξύ των πραγμάτων. Δεν μπορείς να δώσεις ένα ευρώ για να αγοράσεις μία Μαζεράτι και κανείς δεν πάει σε ένα σουβλατζίδικο να πληρώσει μισό δισ. δολάρια για να αγοράσει μια μερίδα πατάτες και μία τζατζίκι. Το αντίτιμο πρέπει να είναι ανάλογο του αγαθού.

Ολα γίνονται αναλογικά. Πού πάει το θέμα; Στην υπόθεση Πολάκη πάει. Αν έγιναν διάφορες «ματσακονιές» για τα 100 χιλιάρικα δάνειο που πήρε από την τράπεζα, να τον βράσουν, να τον τηγανίσουν, να τον κάνουν τουρσί και ντονέρ, να τον ανακρίνει η Ιερά Εξέτασις και να τον τιμωρήσει ο Μάθιου Χόπκινς, ο μέγας κυνηγός των μαγισσών με το ψηλό πλατύγυρο καπέλο και τις δολοφονικές αγκράφες στα παπούτσια.


Είναι στ’ αλήθεια αντικοινωνική συμπεριφορά να εκμεταλλεύεται κάποιος την πολιτική του ιδιότητα για να συνάπτει δάνειο παράτυπο ή έστω εκτός των συνηθισμένων και της πεπατημένης. Αν όμως γίνεται τόσος θόρυβος με τον Πολάκη, τι πρέπει να γίνει με τα δανεικά κι αγύριστα των κομμάτων και των... αλήστου μνήμης νταβατζήδων; Ποια θα πρέπει να είναι η τιμωρία για τα 100.000.000, τα 200.000.000 και τα 300.000.000 ευρώ με τα οποία έχουν φεσώσει τα κόμματα τις τράπεζες και στέλνουν τον λογαριασμό στους πολίτες που δεν έχουν μαντίλι για να κλάψουν τη μοίρα τους;

Αν για τα 100 χιλιάρικα πολακοδάνειου βομβαρδιζόμαστε με άρθρα, αναλύσεις, αποκαλύψεις και πληροφορίες, τι πρέπει να γίνει για τη βροχή των εκατομμυρίων που πήραν τα κόμματα και οι μπίζνες της παρακμής και της χρεοκοπίας της χώρας δίδοντας ως… εγγύηση αέρα κοπανιστό ή τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των επόμενων ετών; Δεν πρέπει να υπάρχει μία αναλογικότητα στη συμπεριφορά και των δικαστικών Αρχών και των πολιτών αλλά και των δημοσιογράφων στο θέμα των θαλασσοδανείων; Ψιλά γράμματα...

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
Δημοσίευση: Μαρτίου 02, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πολακοδάνειο και κομματικά νταβατζοδάνεια"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator