ΚΙΑΤΟ: Cuba Linda από τους συλλόγους πολιτισμού "Σαν παραμύθι" και "Τερψιχόρη"

0



Το τμήμα latin χορών του Συλλόγου Πολιτισμού ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, στο πλαίσιο του Θεατρικού Χειμώνα Κιάτο ΄19, παρουσιάζει τη χορευτική παράσταση Cuba linda (=όμορφη Κούβα), με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορινθίων ‘Τερψιχόρη’.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Πάνος Διδάχος.

Η παράσταση είναι μια αναδρομή στην εξέλιξη των λαϊκών χορών της Κούβας, ειδικότερα από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τις μέρες μας.
Η αποικιοκρατία, το δουλεμπόριο, οι ευρωπαϊκές επιρροές, η κατάργηση της δουλείας, η γεωγραφική θέση του νησιού, η μετανάστευση και το οικονομικό και πολιτικό παρασκήνιο, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της μουσικής, της χορευτικής και γενικότερα της πολιτιστικής κληρονομιάς και κουλτούρας της Κούβας.
Η χορευτική ταυτότητά της, περιλαμβάνει αφροκουβανικά στοιχεία, θρησκευτικά-τελετουργικά δρώμενα και λαϊκούς χορούς, που με το πέρασμα του χρόνου αλληλεπιδρούν, εξελίσσονται, αλλάζουν και αποκτούν νέα δυναμική, καθώς ταυτόχρονα αλλάζει διαρκώς και η ίδια η χώρα, ακολουθώντας το ρου της ιστορίας της.

Σκηνοθεσία, Χορογραφίες, Οπτικοακουστική επιμέλεια: Πάνος Διδάχος
Επιμέλεια κοστουμιών: Παρασκευή Βασιλείου - Μασγάλα
Επιμέλεια ήχου & Φωτισμού: Φώτης Πανταζής / MasterNoiz
Σχεδιασμός αφίσας: Παναγιώτα Λύτσιου
Επικοινωνία & Social Media: Χριστίνα Λιάρου
Παραγωγή: Σύλλογος Πολιτισμού Σαν Παραμύθι
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 03, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: Cuba Linda από τους συλλόγους πολιτισμού "Σαν παραμύθι" και "Τερψιχόρη""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator