ΚΙΑΤΟ: Ενημερωτική εκδήλωση-εσπερίδα με θέμα "Ρυθμίσεις χρεών - πυλώνας ανάπτυξης, αναπτυξιακά προγράμματα''

0Δελτίο τύπου

Ο Δήμος Σικυωνίων με γνώμονα την ποιοτική πληροφόρηση και σωστή ενημέρωση των πολιτών διοργανώνει Ενημερωτική εκδήλωση-εσπερίδα με θέμα " Ρυθμίσεις χρεών - πυλώνας ανάπτυξης, αναπτυξιακά προγράμματα'' η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στις 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Αφοί Μάλλιου(3ο χλμ επαρχιακής οδού Κιάτου – Στυμφαλίας).

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα που θα αφορούν, μεταξύ άλλων, στα κριτήρια επιλογής ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό, τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, αλλά και τους λόγους που θα πρέπει ένας επαγγελματίας ή μια επιχείρηση να ενταχθεί σε αυτό, ιδιαίτερη αναφορά στις ιδιαιτερότητες του Αγροτικό Τομέα. Με το Νόμο του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων (4469/2017) εισάγεται για πρώτη φορά μια οργανωμένη εξωδικαστική διαδικασία για τη συνολική και μακροπρόθεσμη ρύθμιση των χρεών των ελληνικών επιχειρήσεων προς όλους τους πιστωτές τους, δηλαδή, τις τράπεζες, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους ΟΤΑ, τους προμηθευτές και τους λοιπούς ιδιώτες. Προβλέπεται δυνατότητα διαγραφής των προστίμων και των προσαυξήσεων και εκτείνεται μέχρι και τη διαγραφή βασικής οφειλής (κεφαλαίου) των απαιτήσεών τους, σε περιπτώσεις που αυτό κρίνεται απαραίτητο για την επιβίωση της επιχείρησης.

Βασική επιδίωξη του νέου αυτού μηχανισμού, είναι να δοθεί η ευκαιρία σε βιώσιμες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμών αλλά και σε αυτές που βρίσκονται σε κατάσταση επαπειλούμενης αδυναμίας, να ελαφρυνθούν έτσι ώστε με την εξυγίανση τους, να συμβάλουν δυναμικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και εν γένει της οικονομίας, χρησιμοποιώντας αναπτυξιακά προγράμματα να είναι πλέον οι νέοι πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 08, 2019
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: Ενημερωτική εκδήλωση-εσπερίδα με θέμα "Ρυθμίσεις χρεών - πυλώνας ανάπτυξης, αναπτυξιακά προγράμματα''"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator