Η γελοιοποίηση του Κοινοβουλίου

0
Η Ελλάδα κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί πολλά πλήγματα και μια εθνική καταστροφή. Τώρα έχουμε περάσει στην περίοδο της γελοιοποίησης θεσμών και του ίδιου του πολιτεύματος. Αποτιμώντας λογικά και με τη γλώσσα των αριθμών τα πεπραγμένα της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ, το βαρύτερο πλήγμα που υπέστη η χώρα ήταν το Μνημόνιο που προέκυψε από τη δήθεν διαπραγμάτευση των πρώτων Μνημονίων από τον αξιοθρήνητο Βαρουφάκη, ο οποίος νόμιζε ότι οι θεατρινισμοί, οι λεκτικοί, ανέξοδοι τσαμπουκάδες, τα νάζια και το ντύσιμο, που θυμίζει βεστιάριο τσίρκου, συνιστούν πολιτική.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, όχι μόνο δεν ελαφρύνθηκε η οικονομική θέση της χώρας από όλα τούτα, αλλά οι Ελληνες θα πληρώνουν για δεκαετίες τις αριστερίστικες ανοησίες του φίλου του κ. Τζορτζ Σόρος και η εθνική περιουσία θα μείνει υποθηκευμένη στους ξένους για περίπου έναν αιώνα! Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν, δίχως καμία αμφιβολία, μια τεράστια εθνική καταστροφή. Με αυτήν η Ελλάδα θυσίασε ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει για να λάβει στο άμεσο μέλλον κάτι λιγότερο από τίποτε και στο εγγύς πάμπολλα δεινά. Η προδοσία συνίσταται στο γεγονός πως η πολιτική τάξη της χώρας παρέδωσε για πρώτη φορά -και αμαχητί!- έναν ανεκτίμητης αξίας άυλο τίτλο, αυτόν της Μακεδονίας μας, της δύναμης που έκανε τον Ελληνισμό παγκόσμια αυτοκρατορία, για να λάβει υποσχέσεις, χαμόγελα και μία γραβάτα από τους Σλάβους επίδοξους σφετεριστές της Ιστορίας μας!

Αυτή τη συμφωνία οι Ελληνες θα τη βρούμε πολλές φορές μπροστά μας και οι γενιές που έρχονται θα υποχρεωθούν να δώσουν ομηρικές μάχες για να διατηρήσουν ό,τι μπορεί να περισωθεί από τα εθνικά κεκτημένα. Ολα τούτα έγιναν αφού πρώτα μεσολάβησαν διάφορα κομματικά και προσωπικά «αλισβερίσια», υπόγειες συνεννοήσεις και υλικού τύπου «εξυπηρετήσεις», που δημιούργησαν ένα τοξικό κλίμα και δυσφήμησαν και τη Βουλή και το ίδιο το πολίτευμα. Κι εκεί που όλοι νόμισαν ότι δεν έχει παρακάτω, η Ελλάδα παρακολούθησε γελώντας πικρά αλλά και οργισμένη τις ανοησίες και τα παιδιακίσματα με τις γκαζόζες του κ. Φωκά που προκάλεσαν κυβερνητική κρίση, τα αυτοκίνητα που «χάλασαν» και δεν μπόρεσαν να μεταφέρουν εγκαίρως τον κ. Παπαχριστόπουλο για να παραιτηθεί, όπως είχε υποσχεθεί, κι ένα σωρό άλλα περιστατικά, πράξεις και δηλώσεις φορτισμένες από τη χαμηλή ποιότητα των εμπνευστών τους.

Η σήψη, η αυτογελοιοποίηση και η παρακμή έχουν ξεπεράσει κάθε πτωτικό όριο που έχει καταγραφεί στην πρόσφατη κοινοβουλευτική ιστορία. Η προσκόλληση μερικών, αναξίων του Γένους, εκλεγμένων με την «καρέκλα» προκαλεί απέχθεια στον λαό αλλά και ανησυχία. Είναι προάγγελος ακόμα μίας εθνικής καταστροφής αυτό το πλήρως απορυθμισμένο και απαξιωμένο πολιτικό σκηνικό. Και μη χειρότερα!

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 23, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η γελοιοποίηση του Κοινοβουλίου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator