ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ: Τραγωδία ή κωμωδία;;; - ΒΙΝΤΕΟ

0Σύντομο ιστορικό:

1920: Οι πρώτες έρευνες-ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο Σικυώνας από την Αρχαιολογική Εταιρεία υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Φιλαδελφέως, αργότερα (1933 - 1941 και 1951 - 1954) υπό τον Αναστάσιο Ορλάνδο και τη δεκαετία του 1980 από την Καλλιόπη Κρυστάλλη - Βότση.
2004-2009: Ο καθηγητής Γιάννης Λώλος και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν εντατική επιφανειακή και γεωφυσική έρευνα.
2006-2007: Με χρηματοδότηση από το Γ΄ Κ.Π.Σ., η ΛΖ΄ ΕΠΚΑ πραγματοποίησε με αυτεπιστασία εργασίες αποκατάστασης της νότιας θολωτής διόδου του, ενώ υποστυλώθηκε προσωρινά και η βόρεια θολωτή δίοδος.
Το 2013 ήταν χρονιά σταθμός: Με την προτροπή της τοπικής κοινωνίας, της κίνησης "Θα ανοίξουμε το αρχαίο θέατρο Σικυώνας" (αργότερα σύλλογος "ΕΠΙΓΕΝΗΣ" του αείμνηστου Γιάννη Γεωργόπουλου), του σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ" και την εξασφάλιση των πρώτων 100.000 ευρώ από τις αδιάθετες πιστώσεις (ΚΑΠ 2011) της Περιφέρειας Πελοποννήσου δρομολογήθηκε κατ'αρχήν η μελέτη για την αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου της Σικυώνας, η οποία εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Οι συντονισμένες αυτές κινήσεις αναγκάζουν το Δήμο Σικυωνίων να ασχοληθεί.
2015: Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκάλυψης, προστασίας και αναστήλωσης του θεάτρου με τη χρηματοδότηση επιπλέον 100.000 ευρώ από το Δήμο. Σημαντική είναι επίσης και η προσφορά του σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ" από χορηγίες και δωρεές.
2017: Υπεγράφη Νέα Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σικυωνίων για το έργο: «Αποκάλυψη, Προστασία και Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας (Β’Φάση) και Διερεύνηση του Αρχαίου Σταδίου της Σικυώνας».
2018: Ολοκληρώθηκε η προμελέτη του έργου «Μελέτη Αποκατάστασης και ανάδειξης του θεάτρου αρχαίας Σικυώνας» ύψους 10.500 ευρώ που καλύφθηκε αποκλειστικά από τις δωρεές των πολιτών που υποστηρίζουν το έργο ανάδειξης του μνημείου ενισχύοντας τον «κουμπαρά», τον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει το «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Δυστυχώς όμως το αρχαίο θέατρο της Σικυώνας παραμένει κλειστό μέχρι σήμερα εδώ και 20 χρόνια και φυσικά δεν έχει γίνει μέσα στο θέατρο η παραμικρή εκδήλωση !!!
Οι όποιες ελάχιστες εκδηλώσεις έχουν γίνει σε παρακείμενο χωράφι !!!

Πάντως, η μεγάλη "κωμωδία" δεν παίχτηκε σε κανένα θέατρο αλλά στον πεζόδρομο του Κιάτου το Μάιο του 2014 όπου ακούστηκαν απίστευτα πράγματα:Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 08, 2019
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ: Τραγωδία ή κωμωδία;;; - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator