Π. Ρέππας: Απάντηση σε Γεωργιάδη και Χρυσόγελο

0



Απάντηση στον Αδωνι Γεωργιάδη

Είπατε στην εκπομπή του Γ. Αυτιά (26/1) ότι η παραίτηση της ΝΔ μόνο συμπληρωματικές εκλογές θα προκαλούσε. Και βέβαια ο Αυτιάς δεν απάντησε τίποτα σε αυτό το «λογικό επιχείρημα»... Το έχετε συνήθεια να βάζετε γκολ σε άδειο τέρμα. Κι αν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη, κανένα πρόβλημα· ο διαιτητής θα σας δώσει πέναλτι. Δικό σας το γήπεδο, δικός σας ο διαιτητής, δικοί σας και οι δήθεν αντίπαλοι, που αποστομώνετε.

Φυσικά η παραίτηση σας δεν θα δημιουργούσε νομικό πρόβλημα στην κυβέρνηση. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΟΤΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΓΚΡΕΜΙΖΕ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΡΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ. Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα αυτά έλεγε. Εσείς χτίζετε πολιτικές καριέρες πάνω στις πατριωτικές ευαισθησίες του λαού.

ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ, ότι είναι εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση. Ετσι αντιμετωπίζετε τους εθνικούς κινδύνους εσείς; Με το γάντι; ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΒΑΛΑΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ (πριν έξι μήνες και τώρα το ξανασυζητάτε). Τώρα τι θα κάνετε; Θα ζητάτε πάλι κάθε μέρα εκλογές; Τώρα δεν τις θέλει πια ο λαός. Τι να τις κάνει; Τώρα το μόνο που παρακαλάμε, είναι να έχουμε μόνιμα προεκλογική περίοδο· όχι εκλογές. Μόνο έτσι μπορούμε να πάρουμε πλέον ανάσα από τους λύκους, που μας κυνηγάνε. Δεν ελπίζουμε πιά να την γλιτώσουμε· απλά τραινάρουμε τον χρόνο. [Απορώ πως προκύπτει τόση αισιοδοξία σε εσάς τους πολιτικούς και πως προκύπτουν οι αριθμοί, που πάντα τα δείχνουν άσπρα όταν είσαστε στην κυβέρνηση και μαύρα όταν είσαστε στην αντιπολίτευση.]

Μέχρι που θα φτάσει πιά αυτό το θράσος σας κ. Γεωργιάδη; Τόσο σίγουρος είσθε, ότι δεν υπάρχει Θεός, ή μήπως νομίζετε, ότι θα τον τουμπάρετε κι αυτόν; Υπήρχε ποτέ περίπτωση, ο Τσίπρας μετά από αυτό να έκανε εκλογές μόνο για τις κενές έδρες; Αλλά και να έφτανε σε αυτήν την ιταμότητα, τι ισχύ θα είχε μία επικύρωση με την εν δυνάμει κυβέρνηση εκτός Βουλής; Ούτε στην Βενεζουέλα δεν γίνονται αυτά. Ακόμα και σε αυτήν την (ανύπαρκτη) περίπτωση, 7 μήνες θα μένατε εκτός Βουλής καταγγέλλοντας την κυβερνητική ανομία σε όλη την υφήλιο και μετά θα τα παίρνατε όλα, ακυρώνοντας κάθε νόμο, που θεσπίστηκε σε αυτό το φαύλο διάστημα. ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ, ότι σε αυτήν την περίπτωση ο Τσίπρας θα σας παρέδιδε την εξουσία άμεσα, γιατί κανείς δεν θα μπορούσε, να αντέξει την κατάσταση, που θα δημιουργείτο.

Κατ αρχάς θα αναβαλλόταν η κύρωση. Βέβαια δεν είναι σαφές, αν η Βουλή μπορούσε να συνεχίσει κολοβή την λειτουργία της μέχρι την διενέργεια των συμπληρωματικών εκλογών, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή η Βουλή και αυτή η κυβέρνηση ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΑΤΕ.

Αποδεχόμενοι την διαδικασία της ψήφισης και την νομιμότητα αυτής της κυβέρνησης για τέτοιας σημασίας ολέθριες αποφάσεις, ουσιαστικά αποδέχεστε και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Ουσιαστικά υποβιβάζετε το θέμα σε μία απλή διαφωνία συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης σε λίγο υψηλούς τόνους. [Αλλωστε στην πραγματικότητα ούτε διαφωνία υπάρχει επί της ουσίας. Απλά εκμεταλλεύεστε την θέση σας στην αντιπολίτευση, όπως κάνουν όλοι και θα κάνει κι ο Τσίπρας αύριο.]

Αν προκαλούσατε εκλογές, θα παίρνατε μεν την καυτή πατάτα από τα χέρια του Τσίπρα, αλλά θα παίρνατε και την καθολική στήριξη του λαού. Μέχρι κι εγώ θα σας ψήφιζα (και θα σας υποστήριζα φανερά, γιατί ποτέ δεν ψηφίζω στα μουλωχτά). Βέβαια δεν έχετε ανάγκη ούτε την ψήφο μου, ούτε την στήριξη μου, αλλά δεν εννοώ μόνο τον εαυτό μου. Εννοώ άλλους τόσους ψηφοφόρους, από όσους έχει σήμερα η ΝΔ, εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν την έχουμε ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαζόταν να αλλάξετε τίποτα από τα μύρια αρνητικά σας. ΜΟΝΟ για μία γενναία κίνηση.

Δηλαδή ο Μητσοτάκης αρνήθηκε την ιστορική ευκαιρία να γίνει όχι μόνο πρωθυπουργός ήδη (πριν τις Πρέσπες) αλλά και εθνικός ηγέτης πριν ακόμα αναλάβει την πρωθυπουργία. Και φυσικά το ξέρουμε πολύ καλά όλοι, ότι δεν το έκανε ούτε από αφέλεια, ούτε από Συνταγματική τυπολατρεία. Μόνο όσους θέλουν να πεισθούν πείθετε.

Αν θέλατε πράγματι να αποτρέψετε το ξεπούλημα του ονόματος, υπήρχε και πολύ πιο απλός τρόπος, που κάποιοι ξεκίνησαν αυθόρμητα και ΕΣΕΙΣ (η ΝΔ) σαμποτάρατε. Τις υπογραφές για δημοψήφισμα. Την πρώτη ημέρα μαζεύτηκαν 130.000 και σπεύσατε, να στείλετε οδηγίες στις κομματικές οργανώσεις να μποϋκοτάρουν την πρωτοβουλία, όπως και έγινε.

Μόλις πριν δύο τρείς ημέρες είχατε μεταβάλλει την θέση του κόμματος σας από την «σύνθετη ονομασία» στα «προαπαιτούμενα», καθώς βλέπατε την λαϊκή αγανάκτηση να φουντώνει. Αμέσως βάλατε μπροστά τα πονηρά τα κόλπα για την εκτόνωση του λαϊκού αισθήματος. Ενδυθήκατε τον ντουλαμά και παροτρύνατε το πόπολο να σηκώσει τα «ιερά λάβαρα της επανάστασης»...

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.

Τα κόλπα του συστήματος είναι πλέον πάντα τα ίδια. Τα κανάλια και τα ΜΜΕ προβάλλουν με χίλιους τρόπους αυτό που θέλουν, θεωρητικά όμως δεν φιμώνουν και τις άλλες απόψεις. Δηλαδή, όταν μεγάλωνε η λαϊκή πίεση, ψέλλιζαν κάτι για δημοψήφισμα και υπογραφές τα κανάλια, αλλά το προσπερνούσαν γρήγορα, δίνοντας βάρος στα συλλαλητήρια και την «φωνή του λαού»… ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Ο ΣΚΑΪ μεταστράφηκε στο Μακεδονικό την ίδια ημέρα με εσάς (καμιά δεκαριά μέρες πριν το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης) και ακολούθησε έκτοτε την ίδια «πατριωτική» στάση. Αν ήθελε πράγματι να μην φτάσουμε εδώ, δεν θα κινητοποιούσε τους μηχανισμούς που έχει φτιάξει για συλλογή υπογραφών; Αυτοί κινητοποιούνται για να ποτίσουν πεύκα, δεν θα το έκαναν για τόσο σημαντικό λόγο;

Μήπως τα υποτιθέμενα «αδέσμευτα και ανεξάρτητα» μπλογκς τι έκαναν; Στην καλύτερη περίπτωση έβαλαν σε ίση μοίρα τις υπογραφές με τις εκδηλώσεις εκτόνωσης. Τα περισσότερα όμως είναι εντελώς ξεπουλημένα και θόλωσαν τα νερά με ψευτοαντιστασιακά κείμενα, που μπερδεύουν τον κόσμο στην απόδοση ευθυνών· απλά δηλαδή απαλλάσσουν εσάς.

Μήπως η ίδια η ΝΔ δεν έχει και τον αριθμό των ψηφοφόρων και τον κομματικό μηχανισμό, για να μαζέψει εκατομμύρια υπογραφές;

Στήσατε το δήθεν ακομμάτιστο σκηνικό της εκτόνωσης με «Μακεδονικές ενώσεις», Καλόγηρους και μοναχούς, εκμεταλλευτήκατε τον αφελή πατριωτισμό του Μίκη, της Μάνου και άλλων, που δεν σας έβαλαν αυτόν τον όρο και δεν σκέφτηκαν καν να το πουν στις ομιλίες τους και καταφέρατε για άλλη μια φορά τους πονηρούς σας σκοπούς. [Δυστυχώς ο Μίκης ποτέ δεν διακρίθηκε για την πολιτική του διορατικότητα και πλέον δεν είναι καθόλου δύσκολο να καπελωθεί από το κηφηναριό που περιβάλλεται, γιατί αν δεν αναλωνόταν σε «κόκκινους φασισμούς» και κουραφέξαλα, που βολεύουν εσάς και αντί να διαβάζει μία ώρα έκθεση ιδεών, έλεγε «ΤΩΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ», σήμερα θα είχαμε 5.000.000 υπογραφές. Τι αξία θα είχαν τότε οι υπογραφές του Κοτζιά και του Τσίπρα; Πιθανόν να μην του γράφουν τα κείμενα, αλλά σίγουρα τον επηρεάζουν και δεν το κάνουν ανιδιοτελώς –όπως ακούγεται στις πιάτσες.] Ούτε πιστεύω, ότι όλοι αυτοί που εξωθούν τον κόσμο σε ειρηνικές ,ή βίαιες εκτονώσεις είναι απλά ανόητοι. Τα πιο χυδαία παράσιτα της κοινωνίας μας είναι και η αμοιβή τους δεν είναι καν έμμεση· από αυτήν την αλητεία ζουν.

Το ξέρετε πολύ καλά, ότι αυτό το πολιτικό σύστημα στους τύπους στηρίζεται. Αλλωστε κι εσείς αυτούς επικαλείσθε για την άρνηση να παραιτηθείτε. Οι υπογραφές μετράνε μόνο· οι φωνές δεν είναι απολύτως τίποτα και οι φασαρίες είναι ζημιά. Τι σύμπτωση όμως, ΚΑΝΕΝΑΣ δημοσιογράφος, ή πανελίστας των καναλιών δεν στάθηκε σ` αυτό. Αμπελοφιλοσοφίες και παρλαπίπες μόνο για να περάσει η μπόρα χωρίς να βραχείτε.

Δεν ξέρω από τι σας κρατάνε και εσάς και τους ΣΥΡΙΖΑίους και τους υπόλοιπους «Ευρωπαϊστές». Το βέβαιο είναι ότι το Μακεδονικό είναι «καυτή πατάτα» μόνο για προδότες. Για μία πατριωτική κυβέρνηση είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία.

Βέβαια τελικά μάλλον θα εκλεγείτε, όμως την καρδιά του λαού δεν θα την έχετε, ούτε την εμπιστοσύνη και την υπομονή του, όπως θα την είχατε, αν είχατε πράξει το ευθές. Απαλλαχτήκατε από το αγκάθι του Μακεδονικού, αλλά θα τα βρείτε αλλού μπαστούνια και τότε ο λαός θα θυμηθεί και τις κουτοπονηριές σας στο Μακεδονικό.

Ο Τσίπρας πλέον έχει κάθε δικαίωμα, να φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο και θα το κάνει, ξοδεύοντας και το τελευταίο ευρώ του δημόσιου ταμείου στο χτίσιμο πελατειακών σχέσεων και αν μπορέσει, θα αυξήσει το δημόσιο χρέος, για να σας κάνει την ζωή δύσκολη και να λέει αύριο, αυτά που λέτε εσείς σήμερα γι αυτόν. Επίσης βλέπω, ότι θα έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι από τον Ερντογάν και μία καλή τουριστική περίοδο (δεν μπορεί να μην του έδιναν κανένα αντάλλαγμα). Βλέπετε, δεν έχετε πιά την αποκλειστικότητα της γερμανόδουλης υποτέλειας· υπάρχει πολύ σκληρός ανταγωνισμός από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον δικό σας καιροσκοπισμό και ναι μεν δεν θα σας νικήσει (μάλλον) αλλά θα σας στερήσει την αυτοδυναμία. Το χειρότερο βέβαια δεν είναι αυτό. Όπως κι εσείς, σύντομα θα «αποκαθαρθεί» στην κολυμπήθρα της αντιπολίτευσης και θα βγεί κι από πάνω. [Ακόμα και για το Μακεδονικό, που θα λέει, ότι η συμφωνία ήταν καλή, αλλά εσείς δεν θα καταγγέλλετε τις παραβιάσεις της από τους Σκοπιανούς.] Και φυσικά, όπως κάνετε κι εσείς, θα εκμεταλλεύεται τις στάχτες που άφησε. Μόνο που είναι οι δικές μας στάχτες. [Θα δείτε, ότι ακόμα και μέχρι τις ευρωεκλογές υπάρχει ικανός χρόνος λήθης, αν υπάρχει κανά ψιλό στα συρτάρια τους. Θα χάσουν βέβαια, αλλά δεν θα πέσουν από τα σημερινά τους ποσοστά. Μετά από 6 μήνες, το πολύ 1 χρόνο, αφότου αναλάβετε εσείς, ποιος θα θυμάται τις Πρέσπες και τις προδοσίες του ΣΥΡΙΖΑ; Θα έχουμε άλλες φουρτούνες στα κεφάλια μας τότε. Για τους έχοντες μνήμη αμοιβάδας η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά έχει παιχτεί τόσες φορές στην πραγματικότητα, που αυτή η παρανοϊκή εκδοχή γίνεται και η πιθανότερη. Το ίδιο δεν έγινε και με το δικό σας κόμμα; Απίστευτο κι όμως Ελληνικό…]

Μόνο μία κυβέρνηση με πραγματική και στέρεη λαϊκή στήριξη, θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην κατάσταση που θα παραλάβει τον Οκτώβριο και όχι κάποιοι που τα κατάφεραν με εκβιαστικά διλλήματα ως το προσωρινά «μη χείρον», μόνο και μόνο για να φύγει μία φθαρμένη κυβέρνηση. Πιστεύετε, ότι επειδή ο λαός κουράστηκε πιά, δεν θα αντιδράσει ποτέ; [Βέβαια κι εγώ το φοβάμαι αυτό, αλλά φοβάμαι και το άλλο· την ξαφνική και άναρχη έκρηξη και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα τρέχω εγώ να βρώ ελικόπτερο… Αν και πότε θα γίνει, δεν το ξέρω, αλλά ότι η χύτρα κοχλάζει είναι βέβαιο.]

Ξέρω, ότι αφού δεν μεταπειστήκατε πριν την συμφωνία και την κύρωση της, αποκλείεται να αλλάξετε γνώμη τώρα (να το έβλεπα αυτό από πολιτικό και ειδικά από εσάς, θα ήταν μακράν η μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής μου) αλλά κάποιος πρέπει να απαντήσει στην αλαζονεία των ταλέντων της σοφιστείας, έστω για την τιμή των όπλων.

ΥΓ. Ξέρω ότι οι χαρακτηρισμοί «προδότες» κ.λ.π. είναι πολύ βαρείς. Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω, ποιος είναι συνειδητό υποχείριο και ποιος απλά κάνει λάθος (συνδυάζοντας όμως ΠΑΝΤΑ τις πολιτικές του απόψεις με το προσωπικό του βόλεμα). Ακόμη κι αν υπάρχει καλή προαίρεση από κάποιους, τα λάθη πληρώνονται και εν προκειμένω με αυτόν τον χαρακτηρισμό. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για σαβουάρ βιβρ. Τα εξαντλήσατε όλοι σας.


Απάντηση στον κ. Χρυσόγελο
Ο κοινός μας φίλος αναρτά συχνά άρθρα μου στο φέισμπουκ και το προηγούμενο το ανάρτησε πριν το διαβάσει από υπερβολική εμπιστοσύνη. Ηλθε όντως σε άβολη θέση από το ύφος μου, αλλά δεν μεταμελούμαι, γιατί είχαν προηγηθεί πολλά άρθρα σε πολύ πιο ήπιο και «ακαδημαϊκό» ύφος. Τελικά όμως όλοι μας υπήρξαμε η πιο γελοία ομάδα, που έχασε από τον πιο αδύναμο αντίπαλο, που θα μπορούσε να βρεθεί μπροστά της, με αυτογκόλ στην έδρα της. Εξ ου και η οργή μου, αλλά δεν θα κάνω σε κανέναν την χάρη, να την διατηρήσω. Μετά την ήττα και την πρώτη οργή, έρχεται η ώρα της φιλοσοφίας και της ενδοσκόπησης· αυτά αξίζουμε, αυτά παίρνουμε.

Υπάρχει όμως και μία άλλη διάσταση αυτής της ήττας, για την οποία ο λαός θα κλάψει πολύ πικρά και όχι για συναισθηματικούς λόγους. Το μήνυμα της ασυνεννοησίας, της ηττοπάθειας και της ξενόδουλης υποτέλειας, που εκπέμψαμε σε όλους τους εχθρούς και επίδοξους πλιατσικολόγους.

Ξέρετε τι κατάλαβα τελικά; Σκοτίστηκαν όλοι για την Μακεδονία, για την Κύπρο, για την Ελλάδα… Απλά έπρεπε ο λαός να ξεδώσει και οι πολιτικοί του έκαναν το χατίρι, λέγοντας του αυτά που ήθελε να ακούσει. Ο καθένας απευθύνθηκε στο δικό του κοινό και τους ικανοποιήσατε όλοι. Οι μεν πούλησαν πατριωτισμό, οι δε πουλήσατε διεθνισμό, βρίσαμε οι μεν τους δε και οι Γερμανοί την έκαναν μια χαρά την δουλίτσα τους στα Βαλκάνια πάλι.

Και μην λέτε, ότι εσείς παραθέτετε επιχειρήματα, ενώ εγώ χαρακτηρισμούς. Και σε αυτό εσείς ξεκινήσατε πέρσι, όταν ο Νίκος σας πρότεινε να συμμετάσχετε στην πρωτοβουλία για τον αφοπλισμό. Οι χαρακτηρισμοί δεν αποδίδονται μόνο με επίθετα· όταν λέτε ότι οι θέσεις μας είναι φιλοπόλεμες και εθνικιστικές, δεν μας χαρακτηρίζετε; Και σε αυτά εντελώς απρόκλητα προσθέσατε φέτος και την στείρα αντιλογία σας για το Σκοπιανό, λες και χάσαμε έναν αγώνα μπάσκετ και όχι την εθνική σοβαρότητα και αξιοπρέπεια (με τις συνέπειες, που θα έχει αυτό).

Για θυμηθείτε λίγο καλύτερα κ. Χρυσόγελε, ποιος ήρξατο χειρών αδίκων στο σημερινό εμφυλιοπολεμικό μπάχαλο; Πρώτοι ξεκίνησαν οι προοδευτικοί –διεθνιστές –Ευρωπαϊστές τον χαρακτηρισμό «εθνικιστές» και όπως ήταν φυσικό τους απαντήσαμε, ότι δεν είμαστε εμείς εθνικιστές, αλλά εσείς προδότες. [Προς τιμήν σας, προσωπικά δεν αλλάξατε στάση, γιατί μες στο μπάχαλο, κάποιοι άλλοι Ευρωπαϊστές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) άλλαξαν στρατόπεδο κι ενώ μέχρι πέρσι μας έλεγαν κι αυτοί «εθνικιστές», λίγο πριν το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης μπήκαν φουριόζοι στο αντισκοπιανό κίνημα με αποκλειστικό στόχο την υπονόμευση του.] Υπήρξαν κι άλλοι που μεταστράφηκαν αργότερα και τώρα πάνε να μας βγάλουν τρελούς. «Εμείς δεν είπαμε ποτέ τέτοια πράγματα». Και δεν τα είπαν για κάποιον πανελληνίως άγνωστο, όπως εγώ, αλλά για τα ζώντα σύμβολα της αριστεράς, τον Μίκη, τον Γκλέζο κ.λ.π.. Ούτε τα είπαν μόνο ιδιωτικώς στις παρέες· τα είπαν και στα κανάλια. Φυσικά, όπως κάνετε κι εσείς, τα μπουρδούκλωσαν με θέσεις «εθνικής ωφέλειας» και ασάφειες. [Εδώ που τα λέμε, αφού βγήκαν λάδι οι ΝΔΠΑΣΟΚοι, θα ήταν πολύ άδικο, να την πληρώσετε εσείς.]

Πάντως όπως και νάχει, σας απέδωσα πολύ λιγότερες ευθύνες και επιεικείς χαρακτηρισμούς από όλους τους άλλους που έθιξα στο προηγούμενο άρθρο, γιατί πράγματι άλλοι είναι αυτοί που φέρνουν την μεγαλύτερη ευθύνη. Στον ΣΥΡΙΖΑ, εσάς και κάποιους άλλους αναγνωρίζω, ότι πάντα κάτι τέτοια λέγατε. Άλλες είναι οι νουχρίτσες οι μεγάλες και όπως είδατε δεν χαρίζομαι σε κανέναν.

Οσο για το «επιχείρημα» ότι είναι προτιμότεροι οι Σκοπιανοί από την «μεγάλη Αλβανία», την «μεγάλη Σερβία» και την «μεγάλη Βουλγαρία», τι να πω, χωρίς να σας προσβάλλω; Από πού κι ως που εσείς οι «διεθνιστές» θα κόβετε και θα ράβετε το μέγεθος των εθνών δημιουργώντας νέα ανταγωνιστικά ως προς τα παλιά; Και πως σας περνάει απ το μυαλό, ότι αυτό το διαίρει και βασίλευε, θα λειτουργήσει υπέρ της Ελλάδας;

Κι εσείς κι εγώ έχουμε διεθνιστικά οράματα. Η διαφορά μας είναι, ότι εγώ τα εντοπίζω στα Βαλκάνια, γιατί γουστάρω τα βλαχαδερά, τους ταπεινούς δουλευτάδες, ενώ εσείς τα εντοπίζετε εις τας Ευρώπας και τους ξιπασμένους ψευτοπροοδευτικούς αστούς και έστω χωρίς να το θέλετε, είσαστε συνήγορος του Γερμανικού ιμπεριαλισμού.

Η άλλη μεγάλη διαφορά μας είναι, ότι εγώ δεν χαρίζω τίποτα από την Ελλάδα για τα διεθνιστικά μου όνειρα και φυσικά δεν χαρίζω τίποτα από τα δικαιώματα των Αλβανών, των Βούλγαρων και των Σέρβων, την φιλία των οποίων θέλω και λογαριάζω πολύ περισσότερο από την φιλία της Αμερικής, της Ρωσίας, της Γερμανίας. Εσείς δεν είπατε, ότι δεν είναι δικαίωμα μας, να αποφασίσουμε για το όνομα ενός άλλου έθνους; (ακόμα κι αν το όνομα είναι δικό μας) Γιατί οι Σκοπιανοί, οι Ευρωπαίοι, οι «διεθνιστές», έχουν αυτό το δικαίωμα για 800.000 Αλβανούς, 200.000 Βούλγαρους, (πολύ περισσότερους από) 100.000 Ελληνες και δεκάδες χιλιάδες Σέρβους; Και πως σας φαίνεται εσάς, ότι σε αυτό το «πολυεθνικό» κράτος με την «μετριοπαθή» ηγεσία, που θα μπει και στην «πολιτισμένη» σας Ευρώπη, απαγορεύεται να δηλώνει κανείς Βούλγαρος, ή Ελληνας; Ακόμα κι αν μας συνέφεραν όλα αυτά, όπως λέτε, είναι λόγια αυτά ενός αλληλέγγυου διεθνιστή; Πολύ περίεργες ερμηνείες του οράματος του Ρήγα βλέπω τώρα τελευταία από τον «προοδευτικό» κόσμο… Πάντως δεν είδα πουθενά να καλεί τους Βαλκανικούς λαούς, να γίνουν τσουτσέκια, ή έστω να συμμετάσχουν στην «Ευρωπαϊκή οικογένεια». Ούτε είδα πουθενά το Βαλκανικό όραμα του Ρήγα να εδραιώνεται σε βάρος της Ελλάδας. Το μόνο που βλέπω, είναι να βυσσοδομούν ασύστολα οι ευρωβολεψάκηδες στο όνομα και το όραμα ανθρώπων που θυσίασαν την ζωή τους γι αυτά. Μια πιάνουν τον Ρήγα, μία τον Μελά, άλλοτε τον Κολοκοτρώνη, τον Πλαστήρα και διαστρέφουν τα λόγια και τα έργα τους κατά το δοκούν.

Ενόσω συνεχίζετε να αγνοείτε τα προηγούμενα άρθρα μου, στα οποία υπάρχουν οι απαντήσεις σε όλα τα «επιχειρήματα» σας, δεν θα απαντήσω ξανά και θα σας αφήσω την «τελευταία λέξη», στην οποία ποντάρετε με την γνωστή μιζέρια των πολιτικών.

ΥΓ. Αν απαντήσετε και επειδή εγώ δεν θα ανταπαντήσω ξανά, καθώς έχω γράψει πολλά άρθρα και για αυτό το θέμα, θα ήθελα την άποψη σας για τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Οχι μόνο το αναγκαστικό δάνειο, δηλαδή τα ψίχουλα. Εννοώ τις αποζημιώσεις για την καταστροφή οικιών, χωριών, δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών κ.λ.π. μεταξύ των οποίων, ως οικολόγος, θα πρέπει να προσμετρήσετε και τις δασικές πυρκαγιές που προξένησαν, για να ξετρυπώσουν τους αντάρτες. Χωρίς τις ανυπολόγιστες οικολογικές καταστροφές, χωρίς να λογαριάσουμε τίποτα για τους 800.000 νεκρούς, η επιτροπή Καρακούση προσδιόρισε το Γερμανικό χρέος περισσότερο από 320 δις. Εγώ λέω, ότι η οικολογική καταστροφή και οι 800.000 νεκροί είναι υπεραρκετό σκόντο· όλα τα άλλα πρέπει να πληρωθούν, άρα και οι τόκοι υπερημερίας και οι ανατοκισμοί, που υπερτριπλασιάζουν το ποσό. Εσείς τι λέτε; Συμφωνείτε με τον «μετριοπαθή» Ζάεφ; Μας χρωστάνε τίποτα οι Γερμανοί, ή μόνο εμείς χρωστάμε;

ΥΓ2. Από την μία χαίρομαι, που στην Ελλάδα υπάρχουν τόσες πολλές φωνές συνηγόρων του αντιδίκου, γιατί έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει σε ένα έθνος, που θέλει να πρωτοστατήσει στον πολιτισμό, από την άλλη όμως μήπως το παρακάνουμε; Ακόμα και οι πιο ακραίοι φιλέλληνες Γερμανοί, οι πιο αντισωβινιστές, ειρηνιστές κ.λ.π. (καμιά δεκαριά άτομα) το μόνο που μας αναγνωρίζουν, είναι το αναγκαστικό δάνειο, για το οποίο κατέθεσαν το μερίδιο που τους αναλογεί σε πολιτιστικούς συλλόγους της αρεσκείας τους. [Φαίνεται αναγνωρίζουν το χρέος προς την Ελλάδα, αλλά όχι το Ελληνικό κράτος οι φιλέλληνες…] Αυτοί οι ευαίσθητοι και φιλότιμοι άνθρωποι, θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό, να τα κάνεις λαμπόγυαλα σε μία χώρα, που ήδη της χρωστάς (προπολεμικά χρέη) να σκοτώνεις, να βιάζεις, να κλέβεις, να μην πληρώνεις τίποτα και μετά να ζητάς αυτά που δάνεισες, γιατί κι εσύ πλήρωσες τα δανεικά 70 χρόνια αργότερα!!!!!!!!! Ακόμα κι ο «Ελληνας» (έτσι δηλώνει) Χάγκεν Φλαίσερ συνιστά στα πατριωτάκια του (δηλαδή εμάς) να μην βάζουμε ανέφικτους στόχους και να αγωνιστούμε μαζί του για να κερδίσουμε το κοκαλάκι. Σας προβληματίζουν καθόλου αυτά, ή όλα θα τα περνάτε στο ντούκου, κολλημένοι στο διεθνιστικό σας ποιηματάκι και τα αστεία, δήθεν εθνικά ωφέλιμα «επιχειρήματα» σας; Ποια είναι η Ευρώπη στην οποία ποντάρετε όλα σας τα κουκιά, που έχετε και πρεμούρα για τις ευρωεκλογές; Ποιες είναι οι αξίες που απορρέουν από αυτόν τον εσμό των συμφεροντολόγων; Κατανοώ κάπως τους φόβους και τις ανασφάλειες κάποιων για μια προοπτική έξω απ το μαντρί, αλλά το λεπίδι του σφαγέα είναι μέσα στο μαντρί.

Π. Ρέππας (μερίμνησα για την ενημέρωση των θιγόμενων)
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 07, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Π. Ρέππας: Απάντηση σε Γεωργιάδη και Χρυσόγελο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator